Druhý díl úspěšných Dark Forces a dá se říci, že de facto první díl série her se známkou Jedi Knight. Hlavním hrdinou je opět Kyle Katarn, žoldák ve službách povstalecké aliance, který se tentokrát snaží vypátrat vrahy svého otce. Tím se rozjíždí takřka filmový příběh, který ovlivní Kylův osud rytíře Jedi a samozřejmě budoucnost galaxie.
Mezi hlavní devizy hry patří možnost přepínat mezi first-person a third-person pohledem, Star Wars hudba, hrané meziúrovňové filmečky, používání světelného meče a mystické Síly. Meč, který si zde odbyl svou premiéru, je vůbec stěžejní zbraní celé hry. V jejím průběhu musíte absolvovat duely se sedmi temnými Jedii, na které s konvenčními zbraněmi prostě nestačíte. Sympatická je samozřejmě i možnost, postupem doby, odrážet nepřátelské střely, respektive je na ně samotné směřovat. S používáním síly souvisí i implementované RPG prvky, kdy si po dokončení úrovní vybíráte nové schopnosti, přičemž je jen na vás, zda budete inklinovat ke Světlé či Temné straně. Hra má 2 různé konce, podle toho, kterým směrem Kyla vedete.
O čtyři měsíce později vyšel datadisk Mysteries of the Sith.
Teda ten pokus o remake v Unreal enginu jsem zaregistroval až teď a vypadá skvěle. Bude to ten vývojář dělat celé? :) Je to těžká práce, protože originál má většinou relativně "prázdné" prostory, které v retro hrách nevadí, ale v nových enginech by trochu bily do očí. Remake by je nejspíš musel i částečně vyplnit nějakými drobnostmi na zemi, na stěnách apod. Vlastně stejně jako Black Mesa v případě remake Half-Life.
Pro: design
Proti: některé zbraně