Za walking simulátor jsou obvykle označovány adventury s velmi prostými herními mechanismy, které vás postaví do často tunelovité galerie, jejíž průchod je považován za úspěšné dokončení hry. Spíše než na herní náplň se spoléhají na vizuální a příběhový obsah a atmosféru. Layers of Fear je jedna z takových her.
Vžijete se do role šíleného, kulhajícího malíře, který se snaží dokončit své vrcholné dílo. Jeho pokroucená realita ho doprovází starým viktoriánským domem, v jehož měnících se místnostech zažívá četné strašidelné a bizarní výjevy.
Průchod je převážně lineární, s občasnou možností vidět něco navíc nebo zabočit špatně. Odkrývání příběhu je podobné Amnesia: The Dark Descent. Herní mechanismy a hádanky jsou spíše jednoduché a hlavní atrakcí je zde to, co vidíte a slyšíte. Hra je také často srovnávána s P.T., interaktivním teaserem pro zrušené Silent Hills, vydaným pouze na PlayStation 4.
Děkuji za všechny reakce na můj dotaz, trochu jsem doufal, že se tu najde nějaký veterán co má češtinu uloženou u sebe na disku. :) Ale nápad na Score mne vůbec nenapadl a zas to tak špatný nápad není, takže děkuji.
Score 288 se dá pořídit za sympatických 199,- Kč
Score 288 se dá pořídit za sympatických 199,- Kč
Pro: zpracování domu a psychiky, ozvučení, ideální délka, horor jak má být
Proti: slabší hudba?