Děj hry se točí okolo Conrada B. Harta, agenta galaktické vyšetřovací služby, který odhalí plány mimozemšťanů na ovládnutí už tak zdecimovaného světa za pomoci lidí z vlády. Ze strachu z prozrazení nahraje sebe a své záznamy na tzv. Holokostku a zálohuje svou paměť, naneštěstí je prozrazen, unesen mimozemšťany a je mu vymazána paměť. Podaří se mu utéct a po havárii při útěku je ponechán svému osudu na měsíci Titan, najde svou holokostku, kde mu jeho já řekne, co dělat, Conrad se vydává na dobrodružství za nalezením identity a zadostiučiněním.
Tato originální hra, která se stala nejlépe prodávanou francouzskou hrou v historii, se vyznačuje silným příběhem, originalitou a cyberpunkovým nádechem světa neradostné budoucnosti roku 2142. Se svým hrdinou budete skákat, šplhat, ovládat elektroniku, bojovat s nepřáteli, cestovat vesmírem. Hra se vyznačuje plynulou animací charakterů, kdy je každý pohyb plynulý díky rotoskopické technice animace. Hra je inspirována filmy jako Blade Runner či Total Recall.
V roce 2013 vyšel HD remake.
V roce 2018 vyšla zmodernizovaná verze původní hry opět pod názvem Flashback, pro kterou se často používá neoficiální přívlastek 25th Anniversary. Je založena na verzi ze SNES z roku 1993 a kromě originálního "režimu 1993" má i "moderní režim". Ten obsahuje obrazovkové grafické filtry, vylepšené zvuky a hudbu, tutoriál a možnost přetočit hru zpět v čase (pro snadnější překonávání těžkých pasáží). Tato verze přinesla podporu mobilních platforem a moderních konzolí.
V roce 2023 vyšlo pokračování Flashback 2.
Zdarma GoG.
Pro: Grafika, rozanimovani hlavniho hrdiny, spousta detailu.
Proti: Pozdeji ve hre uz stereotyp.