V roku 2631 spadol na súostrovie Galuga malý meteorit. O 2 roky neskôr teroristická organizácia Red Falcon, snažiaca sa ovládnuť Zem, obsadila ostrovy za účelom prípravy na mimozemskú inváziu. Na miesto boli vyslaní dvaja členovia elitnej jednotky Contra - Bill Rizer a Lance Bean, aby zneškodnili teroristickú, resp. mimozemskú hrozbu a popri tom, ako sa patrí, aj zachránili svet.
Hru je možné hrať osamote alebo v kooperatívne, kde sa hráči ujímajú oboch hlavných postáv (hráč 1 - Bill, hráč 2 - Lance). Cieľom hry je prestrieľať sa úrovňami až ku finálnemu bossovi, či už základnou puškou alebo jednou zo 4 modifikácií (rozprašovač, samopal, granátomet alebo laseromet). Autori sa príbehovo a štylisticky inšpirovali veľkými filmami svojej doby (Votrelec, Predátor, Rambo ...), hrateľnostne možno hru zaradiť po bok vtedy veľmi obľúbených akčných plošinoviek.
@S4TW (11.09.2019 08:31): Já mám to samé. Též jsem chtěl často vyjádřit stručně svůj názor a dostát pojmu "komentář" v pravém slova smyslu a místo toho takové menší slohovky :-)
Pro: zábavný gameplay; hra je výzva, ale příjemná; muzika; nápaditost levelů; bossové a celý je to prostě cool
Proti: tyjo, asi nemám... protože je prostě pecka hrát hru z roku 88 na 27´ monitoru s xbox ovladačem, fakt nevím, co bych vytknul