Nový diel populárnej pretekárskej série Need for Speed sa vracia späť ku svojim koreňom, k naháňačkám s políciou v ultra rýchlych vozoch. Hra sa odohráva vo fiktívnom prostredí menom Seacrest County. Tu sa hráč môže stať buď najlepším policajtom alebo najhladanejším závodníkom - pirátom ciest. Rýchlosti hry je prispôsobené už samotné menu, kde hráča nič nezdržiava zbytočným nastavovaním a ten sa môže hneď vrhnúť do zábavných jázd a naháňačiek s políciou.
Piráti môžu využívať špeciálne skratky, či manévre, ako je napríklad otočka o 180°, či využívanie antiradarov, atď. Policajti majú naopak často silnejšie autá a tak sú sily oboch táborov vyrovnané, čo ocenia najmä hráči v multiplayeri. Multiplayeru je prispôsobené i "vnútro" hry, ktoré obsahuje akúsi vlastnú "sociálnu sieť" zvanú "Autolog", ktorá prepája hráčov cez internet, informuje o nových rekordoch vašich priateľov a ich úspechoch.
Samozrejmosťou sú perfektne vedené štatistiky po všetkých prejdených pretekoch, rovnako ako postupné odomykanie nových áut a tratí.
Tak jsem to po letech zase vyzkoušel, jestli jsem se v mym pár let starym příspěvku ohledně nepovedený grafiky hry nespletl (paměť už mi tak neslouží), ale bohužel. Nedavno jsem si dával "retro" Need for Speed: Underground 2 a tam grafika frčí krásně plynule stabilních 100fps, ale tenhle novější Hot Pursuit dává na oči nepříjemnejch 60fps... kua, to je teda "pokrok"! Opět naivně jsem zkoušel na netu najít, jestli neexistuje nějakej patch, kterej by těch 60 odblokoval, ale pochopitelně jsem nic nenašel a jen jsem zabloudil do debaty na toto téma na steamu, kde se to zvrtlo v to, že tam jeden borec "do krve" bojoval za svuj názor, že vše nad 60fps je pro lidský oko zbytečný, že neni poznat rozdíl mezi 60 a 100+fps a že jen idiot zbytečně kupuje např.144Hz monitor... někteří mu (zbytečně) odepisovali, že je to blbost.. a když to tam někdo rozštíp hláškou, že co tady fňukáme, můžem bejt rádi za 60, když třeba o 3 roky mladší NFS Rivals je zamčenej na 30fps(!), řekl jsem si, že je na čase to poslat k šípku.
*prej na Rivals už je unlock, ale to je mi jedno, řešil jsem Hot pursuit ;)
*prej na Rivals už je unlock, ale to je mi jedno, řešil jsem Hot pursuit ;)
Pro: krásná grafika, hodně aut, výborný soundtrack, promakané tratě
Proti: nepřeskočitelné neustále opakující se několikasekundové animace mě přiváděly k šílenství, nevyladěné herní mechanismy, cheatující umělá inteligence, místy přepálená obtížnost