Kingdoms of Amalur, dříve známý také jako Project Mercury, je fantasy RPG zaměřené především na atmosférický příběhový zážitek. Pustíte se do epického dobrodružství a odhalování tajemného Amaluru. A co že je ten Amalur? Magický svět plný plání, exotických měst, pestrobarevných postav a různorodých monster. Hra obsahuje 5 různých regionů, 4 hratelné rasy a 3 talentové stromy (bojovník, zloděj a kouzelník) s 22 schopnostmi. Hratelné rasy jsou Almain (lidé) Dokkalfar (temní elfové), Ljosalfar (světlí elfové) a Varani (kočovní lidé).
Hra začíná tím, že se vžijete se do role mrtvoly. Vaše smrt je ale zároveň i vaším znovuzrozením. Stává se z vás "polobůh". Hrdina bez osudu, který si cestu životem může dláždit sám. Ve světě Amalur, kde je každý osud jasně daný a každá smrt předem podepsaná vyšší rukou, se jedná o dar. Dar, který vám budou chtít závistiví neřádi vzít, zatímco vy se pustíte do ničení zla a osvobozením milí domorodců.
Tvůrcem světa je autor bestsellerů vydavatelství New York Times R. A. Salvatore. Vizuální podobu pro hru vytvořil proslulý ilustrátor Todd McFarlane. Vedoucím herním designérem je Ken Rolston, tvůrce titulů The Elder Scrolls III: Morrowind a The Elder Scrolls IV: Oblivion.
Kingdoms of Amalur bylo také obohaceno o několik DLC, která do hry přidávají další questy a zbroje. Největšími z nich jsou přídavky The Legend of Dead Kel a Teeth of Naros, které rozšiřují hru o nové lokace a příběh. Hra se v roce 2020 dočkala remasteru Re-Reckoning od studia Kaiko na PC, PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch, který vylepšuje grafiku a mírně upravuje herní balanc.
Stream dnes 19:00. Info dole u mně na profilu.
Pro: bojový systém, mnoho druhů zbraní i schopností a jejich libovolná kombinace
Proti: svět, postavy, příběh, nízká obtížnost, questy, grafické provedení