@Fritol (29.09.2023 17:25): hm nádej umiera posledná, celkom som sa tešil...
@Fritol (29.09.2023 17:25): škoda těšil jsem se
Tak s remakem je už asi úplný konec, Sony i smazalo trailer z youtube. Vzhledem k aktuální situaci Embraceru to moc nadějné nebude.
@MCZ (04.07.2023 03:54): Tyjo, to je hezký výlet do minulosti. Díky za něj.
@MCZ (04.07.2023 03:54): Pěkné, výsledná hra vypadala mnohem líp za mě.
@MCZ (04.07.2023 03:54): Zaujímavý pohľad, najmä keď si to porovnám s tým, ako vyzerala finálna hra a následne i druhý diel...
KOTOR v roce 2001. (Gameplay začíná tak v polovině.)
@Tsukuwave (komentář): A je to tak skavny, ze podle toho pojmenovali mesto v Cerne Hore. https://cs.wikipedia.org/wiki/Kotor
Jinak peknej koment!
Jinak peknej koment!
@AlieN (21.08.2022 22:22): Co jsem koukal na porovnání tak to má i lepší textury ( některé) a nějaký efekty. Ale spis to je port, to mas pravdu.
I když v dnešní době těžko říct co je co. Vycházejí hry co o sobě tvrdí ze jsou remaster a vzasade tam mají min změn než tyhle kotory, a hlavní featura je ze můžou běžet ve 4K :)
@Charllize (21.08.2022 21:46): To jsou v podstatě stejné verze které už před delším časem vydali na mobily, i s podporou modů. Viditelné změny oproti originálu jsou jen ve widescreen supportu a pro ty platformy upravené UI.
Nedavno vyšli remastery/porty jednicky i dvojky pro Switch. U dvojky by měli brzy dodat ofiko i ten comunity patch co to dokončuje.
A ackoliv tam zlepšili plno věci jako třeba textury nebo UI tak to pořad vypadá hodně stare a zas tolik se to od původní pc verze neliší, spis to je jen takové lehce zmodernizované.
Jelikoz to je jen na Switch tak se o tom moc neví, ale vzasade takové polovičaté remastery už existují :)
@Tulareanus (21.08.2022 21:33): No a to celé dostane Aspyr, který dělal toliko porty na další platformy. Tahle firma neměla zázemí ani know-how. A imho se to nezmění asi se Saberem. Kdyby to vyšlo, tak to bude zázrak.
@MCZ (21.08.2022 21:43): +1 Tak.
@MCZ (21.08.2022 21:43): +1 Tak.
@Jab (20.08.2022 12:46): Saber je stejně dobrá volba pro KOTOR remake jako byli Hardsuit Labs pro Bloodlines. Naprosto nedostačující po všech stránkách. To i ten stopnutý amatérský remake v Unreal Engine měl větší šance na dokončení.
@Jab (20.08.2022 12:46): Nemyslím si. Bohvie v akom stave je originálný kód. Ten treba aj pre remaster, aby sa vedelo kde sú aké triggery, akým spôsobom sa spúšťali pôvodné skripty,ako fungoval pôvodný dizajn, atď. Ak k tomu nie je dokumentácia a je to niečo staré a komplexné ako RPG, tak už len zorientovať sa v tom všetkom a potom si to dať "na papier" aj v prípade remaku, je kopec otravnej práce. A urobiť zo starej AAA hry novú hru, ktorá má vyzerať AAA je dosť veľa práce. Hlavne ak na to nemajú pripravený engine, nemajú vytvorené assety, atď.
Cmon. Tohle už je joke úrovně VtM:Bloodlines 2.
Dělat Remake místo Remasteru bylo správné rozhodnutí. KotOR byla v některých ohledech beznadějně zastaralá hra. Ale evidentně chybí především peníze a Aspyr ni Saber ni Embracer je nikde nevykouzlí. Obecně Embracer ve stávajícím složení vypadá spíše jako pyramidová hra pro "investory".
@Gordon (20.08.2022 11:15): Horkou bramboru? BioWare chtěl udělat remaster, Aspyr remake. Vydavatel se rozhodl pro remake, pracoval na tom, přizval si na pomoc Saber Interactive a pak vydavatel zpanikařil a předal vedení Saber Interactive a Aspyr má nyní pomocnou roli. Tomu bych neřekl, že si to přehazujou jako horkej brambor.
@Malignus (20.08.2022 08:23): Jasně, ale to že si to předávaj jako horkou bramboru?
@Gordon (20.08.2022 05:25): Naopak. Myslím, že termín rok a půl pro remake, který je třeba dělat skoro od nuly mi přišel jako uspěchaný termín.
@Jab (19.08.2022 22:06): Takové zprávy nejsou moc přívětivé pro remake.
https://www.kitguru.net/gaming/matthew-w ... ent-on-kotor-remake/
Přitom to není tak dlouho, co se Saber Interactive přerušil spolupráci CDPR. Zajímavá telenovela.
@Malignus (27.07.2022 13:54): Nejlepší díl Dragon Age jen za rok a půl? Wow!
@Jab (27.07.2022 12:50): No, ono to je jednoduchý - někdo si myslel, že remake KotORu bude za dva roky hotový a namastí si kapsy, jenže u 19 let starý hry se zjistilo, že je třeba začít úplně od nuly a už Dragon Age II nám ukázal, že se to za takovýhle časový úsek zvládnout nedá. Ono ve výsledku ty čtyři roky není tak moc - porovnejme s jinými RPG od BioWare: Dragon Age: Origins - 5 let, Dragon Age II - 1,5 roku, Dragon Age: Inquisition - 3 roky. Star Wars: Knights of the Old Republic - 4 roky, Mass Effect - 4 roky, Mass Effect 2 - 3 roky, Mass Effect 3 - 2,5 roku (termín 2 roky nestihli), Jade Empire - 4 roky.
@Jab (27.07.2022 12:50): Oou. Tak po bitvě je každý generál, ale též se mi zdálo, že to pro Aspyr bude po těch remasterech nebo spíš portech dost velké sousto. Asi lepší než paskvil toto...
https://www.eurogamer.net/star-wars-knig ... delayed-indefinitely
Tak ok. Asi se opravdu nemusíme těšit.
Tak ok. Asi se opravdu nemusíme těšit.
@stepankoby1 (25.09.2021 09:57): Ah, ok. Díky. ;)
@Jab (25.09.2021 09:43): První dva Doomy na základě portu pro konzole dostaly od bethesdy krásnou novou aktualizaci, která konečně nenutí používat módy, když je hraješ. Dvojka kotoru dostala aktualizaci přímo od původních vývojářů, která umožňuje hru hrát v širokoúhlém rozlišení s plnou podporou steam overlaye, achievementů i workshopu, a tam to bylo dokonce spontánně, bez předešlých plánů s konzolemi. Jednička kotoru je dneska na steamu v základním stavu sotva hratelná, a když si ji chceš namodovat na fullhd rozlišení, ztratíš podporu screenshotů, které u rpgček moc rád vytvářím. Proto doufám, že když se pracuje se zdrojovým kódem jedničky a aktualizuje se pro switch, vzpomenou si i na PC verzi. :)
@stepankoby1 (25.09.2021 09:39): Můžeš to dyžtak malinko více uvést? Nechápu ten tvůj text u oznámení, že hra vyjde pro switch.
@John Mirra (13.09.2021 17:34): Demence, co si někdo vycucal z prstu, když si chtěl ukrást Force Bond.
@M.a.t.t. (13.09.2021 17:52): Díky :)
@John Mirra (13.09.2021 17:34): Imho len trochu viac rozvinutý a zriedkavý typ Force Bond, z ktorého prítomnosti netreba robiť žiadnu vedu a dá sa s ním pracovať.
Co je to dyáda?
Maggs is a SJW activist that hates male Star Wars fans & constantly mocks the fanbase telling them to "die bad about." She was asked about her favorite SW game in 2019 and said "Not KOTOR."
To je nádherná zaujatost ale. Jinak to může být v pohodě. To jsou zas politické války, které lidi/fanoušci chtějí úplně zbytečně rozdmýchávat
@Gordon (13.09.2021 00:47): No ale tak to není "Dyáda". Takže teď bude. A ano, je to sračka.
@Jab (13.09.2021 07:13): změny jsou potřeba
"Zdá se že Cartha něco trápí..."
1. Ctrl + F
2. "Carth Onasi"
3. Delete :D
Ale ne, jsem zvědav jak to dopadne. Ale moc se na to netěším. Respektive se snažím mírnit očekávání.
"Zdá se že Cartha něco trápí..."
1. Ctrl + F
2. "Carth Onasi"
3. Delete :D
@AlieN (12.09.2021 21:12): Dyáda je sračka. Je to prostě Force Bond a hotovo.
@stepankoby1 (12.09.2021 21:10): Tvl, doufám, že ne. Treadwell zmínil jen jména jako Jason Minor, Brad prince a Matt Berner.
KotOR je určitě jedna z těch her, na které se zub času projevil. Rozuměl bych tak změně grafiky, soubojového systému, map (přílišné koridory), pohybu obecně atp. Ale příběh a dabing? V čem ty potřebují změny moc nerozumím...
Hlavně ať zůstane i hlas Mission, Joleeho a především HK-47.
Ale podobně jako Mass Effect: Lame Edition... Nemusím to prostě hrát. ;)
Hlavně ať zůstane i hlas Mission, Joleeho a především HK-47.
Ale podobně jako Mass Effect: Lame Edition... Nemusím to prostě hrát. ;)
@AlieN (12.09.2021 21:12): Jak to chtějí rozvést, nechápu. Protože mi přijde, že v Kotoru to bylo zmiňováno až až.
@Malignus (11.09.2021 14:31): Tohle právě v remaku imho rozvedou v rámci toho napojení na novou trilogii - že Bastila a Revan jsou Dyáda
@stepankoby1 (11.09.2021 12:29): Souhlasím, bez ní by to nebylo ono. :-) Já navíc doufám, že zůstanou i další ikonický hlasy jako Raphael Sbarge (Kaidan Alenko, Delta 62), Cat Taber (Padmé Amidala, Leia Organa, Vette, Lemda Avesta) a Courtenay Taylor (Jack, Damsel, Ada Wong, Gloria Van Graff). Osobně si myslím, že minimálně základní kostra příběhu zůstane stejná, možná ale přibudou nějaký vedlejší questy, který se mohou v důsledku rozhodnutí změnit. Myslím, že pokud by došlo k nějakým významným změnám v příběhu, nebyl by důvod nabádat k nespoilování. Taky doufám, že ponechají možnost si Bastilu dobírat, protože mi to přišlo vtipné a v rámci příběhu i vlastně dost promyšlené, protože Bastila po záchraně naznačí, že je mezí ní a hráčem Force Bond.
@Malignus (11.09.2021 11:41): Bez Jennifer Hale by to nebylo ono. :) Jinak s těmi sliby jsem opatrný, protože nechcu dopadnout jako natěšenci na Mass Effect trojku, kterým bylo slíbeno snad 70 odlišných konců a dostali čtyři, počítaje EC. :D
@Gordon (11.09.2021 11:58): Ani já netuším, jak může být originál v rozporu s DisCanonen, přesto se toto prohlášení objevilo. Je dost možný, že si nějakej druhořadej škrabálek píšící "High Republic" vycucal z prstu nějakou kravinu, která je v rozporu s lore KotORu.
@Malignus (11.09.2021 11:41): "Disney chrochtá, že vše bude přizpůsobeno jeho zrůdnému falešnému kánonu." - Nerozumím, vždyť se to odehravá v době, kdy to na disney filmy nemůže mít žádný vliv.
Možná jste postřehli krátké info na IGN, že dojde ke změně grafiky a gemeplaye se zachováním příběhu. Ryan Treadwell z Aspyr Media podává trochu bližší info.
Remake bude po všech stránkách přizpůsoben dnešní době a dnešním hráčům. Gameplay bude změněn od základů a na mají ho na starosti lidé, kteří mají na svědomí gameplay v Dark Souls Remastered a Dragon Age: Inquisition. Ti z DA:I jsou ve vedení co se týče gameplaye a dialogů.
Konkrétní informace o příběhu sice Treadwell neprozradil, ale sdělil, že přemýšleli doslova nad každým slovem a volbou v příběhu a jejich dopady tehdy a dnes. Taky slibuje, že volby budou mít větší dopad na příběh a hratelnost. Disney chrochtá, že vše bude přizpůsobeno jeho zrůdnému falešnému kánonu. Drew Karpyshin se na hře nijak nepodílel. Všechny postavy budou nově nadabované a jen pár jich bude mít stejného dabéra jako v originálu. Potvrzená je Jennifer Hale jako Bastila Shan. Zároveň LucasFilm a Aspyr nabádají hráče, aby nespoilovali nic z originálního Star Wars: Knights of the Old Republic.
Já chci regulérní trojku! ... ale pořád lepší než drátem do oka, vo tom žádná.
@stepankoby1 (09.09.2021 22:35): HOLY SITH.
@stepankoby1 (09.09.2021 22:35): https://mobile.twitter.com/LucasfilmGames/status/1436066933032439824
Bude i na PC btw. Ty slovinci jsou trochu nejasný. Ale vypadá to, že PS5 má spíše tu počáteční exkluzivitu jen mezi konzolemi. A na PS5 a PC to vyjde zároveň.
Koukám btw i Uncharted 4 ohlášen pro PC.
Koukám btw i Uncharted 4 ohlášen pro PC.
@stepankoby1 (09.09.2021 22:35): Jo, přesně nějak takhle jsem reagovala :D
Hoooovno. Tak nakonec fakt jo.
@AlieN (29.07.2021 16:47): No vidíš, o důvod víc u sebe mít nějakého šermíře.
@Gordon (29.07.2021 14:43): Můžeš, ale fronta na akce je velmi krátká, velmi často ji něco vyresetuje, a nemůžeš v ní určovat její pohyb.
A vůbec do ní nemůžeš vstoupit když třeba soupeře vidí za rohem jen jeden člen týmu - což pak dopadá tak že jemu zadáš akce, druhým budeš opatrně osobně hýbat aby se dostal na správnou pozici, a třetí se sám rozběhne do kamikaze útoku nablízko kde ho obklopí pět dalších nepřátel.
Ony přitom ty souboje jsou dost jednoduché, byť s blastery zdlouhavější, ale tahle neovladatelnost je nesmírně otravná. Zlaté izometrické rpgčka.
@AlieN (29.07.2021 14:40): Nemůžeš jim náhodou ty útoky řetězit?
Bleh, už jsem úplně zapomněl jak strašlivé debilní je tady AI spolubojovníků. A nebo mi to tehdy tak nepřišlo, když stačilo že ke všemu naběhnou nablízko a během vteřin to rozkrájí lightsabery. Bohužel oni se jinak chovat neumí - ani když drží pušky které mají zlomek damage a na odstupu a přesném rozestavení u nich záleží krapet víc :(
Příjemné aspoň je že v mobilní verzi hry postavy běhají trochu rychleji, takže když mi všichni ostatní umřou, tak s posledním přeživším se dá trochu lépe hit'n'run cheesovat.
@AlieN (25.07.2021 16:55): Jojo, je. Nezkoušel jsem. Ale pamatuji si, jaké to je za DS právě s Ordem a HK-47. Tak proč by měl problém "charname".
@Gordon (25.07.2021 17:33): No jednodušší by to určitě bylo, ale pak by tam chyběl ten cool faktor tří badass válečníků co všechny ty mumbo-jumbo kouzelnické šmejdy rozstřílí na kusy :)
Power gaming mě tady nezajímá... ale taky bych to rád dokázal dohrát.
Power gaming mě tady nezajímá... ale taky bych to rád dokázal dohrát.
@AlieN (25.07.2021 16:55): A nebylo by tedy lepší sebou brát power usery?
Po letech jsem rozehrál jedničku a jedu teď čistě blaster build, a chci mít v partě hlavně podobně stavěného Canderouse a HK-47 - zkoušel to tak někdo? Je to i ke konci bez lightsaberů a útočných force powers hratelné?
Ta hra je bomba, já mám pro Bioware prostě slabost :)
@S4TW (12.06.2021 18:31): Pokud postupuješ podle fullhd návodu, nahradíš steam game exe původním cd crackem, který narozdíl od Steam verze jde omodovat na širokoúhlé rozšíření. Sám nevím proč. Každopádně pokud hraješ ve fullhd, screeny dělat prostě nepůjdou.