Renegade je klasická bojová arkáda se stranovým scrollingem (tzv. beat 'em up). Děj se odehrává v nebezpečných ulicích Brooklynu, ve kterých došlo k únosu vaší přítelkyně. Hlavní hrdina se ihned vydává na záchrannou misi do místa, kde vězní jeho dívku.
Cesta za záchranou milované přítelkyně je rozdělena do pěti úrovní. Tažení plné kontaktního boje začíná v metru, ze kterého pokračuje přes přístavní doky a dále skrz temné Brooklynské uličky, až do sídla únosců. Každá úroveň je zakončena soubojem s unikátním bossem.
Pro likvidaci protivníků je k dispozici slušná škála úderů: kop, kop s výskokem, úder pěstí (s rozběhem), a velmi efektní úder hlavou. Hra se dočkala dvou neoficiálních pokračování Target: Renegade a Renegade III: The Final Chapter. Tato vyšla na platformách Amiga, Amstrad CPC, Apple II, Atari ST, Commodore 64, DOS, NES, SEGA Master System, Wii, ZX Spectrum. Patrně nejoblíbenější ve své době byla ta pro herní automaty, tedy arcade verze.
@Rattus (19.05.2013 21:55): Perfektní dorážečky byly taky v automatové Vendetě, žel bohu není PC klon.
Zx verzi jsem taky rád pařil, jedna z nejlepších mlátiček pro tento stroj.
Zx verzi jsem taky rád pařil, jedna z nejlepších mlátiček pro tento stroj.