Můj den je teď světlejší!
@S4TW (16.11.2023 09:00): Tak příště -1 ať si nepokazíš řadu. :D
Poslední dobou mám nějakou "smůlu" na pluska u komentáře, poslední tři moje komentáře mají 29/19/9 plusek :D sakra!
@Pluto (15.11.2023 02:11): je to jak píšeš, pokud tě vyloženě nepohltí atmosféra a vizuál, tak hra moc nenabízí, mě naštěstí pohltilo, jinak by byl zážitek poloviční :)
@rikuhahl (15.11.2023 07:32): A tož to já hrávám i jiné žánry. I plošinovek mán odehráno celkem dost (pravda, spíše těch starších jako Disney's Aladdin, The Lion King, Prince of Persia, Jazz Jackrabbit nebo Heart of Darkness). Ale mě právě ani to prostředí moc nezaujalo a záporáky bytostně nesnáším :-)
@Pluto (15.11.2023 02:11): Však tebe nic nebaví, když to není čistokrevná adventura :) Tak se aspoň kochej prostředím a hlavními záporáky ;)
Objevila se trocha volného času, tak jsem přemýšlel, do čeho bych se pustil. Pod dojmem tolika pozitivních komentářů i k poctě S4TWova jubilejního komentáře jsem se rozhodl vyzkoušet si Little Nightmare. No, zatím musím říct, že mě to nijak neoslovilo. Grafika i atmosféra je dobrá, ale herní náplň a hlavně ovládání a kamera jsou hodně frustrující...
@S4TW (14.11.2023 17:15): Dvojku jsem teda ještě nehrál, ale příběh by měl být prequelem jedničky.
Jinak taky gratuluji. :)
Jinak taky gratuluji. :)
@S4TW (14.11.2023 17:15): Já dneska teprv dohraju poslední DLC, takže nevim :) Ale DLC jsou propletený s původní hrou, takže se vyplatí je hrát hned, dokud si všechno pamatuješ.
@rikuhahl (14.11.2023 16:50): jop, DLC je určitě v plánu, aj i nějaké achievementy si chci ještě doplnit a kdoví, příští rok třeba dvojka :)... náhodou nevíš, navazuje dvojka na jedničku?
@S4TW (komentář): Tak gratulace ke 100. komentáři. Pěkná jubilejní hra. Pokud nemáš pořád dost, tak si zahraj i DLC a máš tak o 3 hodiny zábavy a obav postaráno ;)
@S4TW (komentář): Jen bych chtěl upozornit, že se jedná o můj 100. komentář, tak bych poprosil nějaké fanfáry. Díky!
@adam.kulhanek (13.11.2023 10:35): hmmm, uvidím, je to krátká hra, tak to možná hecnu, protože mě to fakt sere :D, ale ten časový achieve možná úplně skipnu :D... já si občas nechávám 1 achievement, který mě třeba nejvíc štve, abych měl důvod v budoucnosti si tu hru třeba ještě jednou zahrát, takhle mám u HF 2, episode 1 i 2, vždycky jeden achievement, co nemám a už možná uzrál čas si dát repete :)
@S4TW (13.11.2023 10:25): Tak to jsem měl celkem štěstí, že se mi to nestalo.
Nicméně, možná ten postup s reinstallem (atd.) může stát za pokus, protože jeden s achievementů je proběhnutí celou hrou bez smrti a v určitém časovém limitu. A to se bez tréninku jednotlivých úrovní stejně moc nedá, takže bys tou hrou nejspíš musel projít tak jako tak několikrát. ;)
@adam.kulhanek (13.11.2023 10:22): ničení těch sošek a obejmutí nomů... od určitě chvíle mi to přestal steam počítat... jediný návod jsem našel, že musíš hru odinstalovat, smazat saves, vypnout cloud a odehrát znovu, což je teda velký fuckup a to ještě se modlit, že tentokrát to projde :D
@S4TW (13.11.2023 10:16): Co konkrétně ti nefunguje? Mně se podařilo získat všechny a nic zabugované jsem neměl.
Hrozně mě sejří, že u té hry nefungují achievementy! Zrovna kousek, kde jsem uvažoval o 100%, ale samozřejmě, že to musí být zabugované...
@rikuhahl (31.10.2023 09:19): je fajn si nainstalovat hru a zjistit, že chybějící DLC jsou zrovna ve slevě, takže člověk může mít komplet zážitek :D
@S4TW (31.10.2023 09:07): Udělal jsem to samý včera :) Je na to teď opravdu ideální období ;)
Včera jsem dokoupil DLC, tak si dám kompletní halloweenský zážitek :)
Odehrána tak hodina a půl a zatím to na těch 80% váženýho hodnocení nevidím. Asi nejsem úplně cílovka.
T86D6-IQYTZ-L6EBF
Skvělá hra, jsou i podobné hry ve stylu Little Nightmares ? Jinak mohl by mi někdo nějak vysvětlit objasnit příběh ? Kdo je ta six ? Je to normální dítě nebo taky nějaký hybrid ( monstrum ) když se to jmenuje ( v překladu do češtiny ) noční můra to znamená že celý ten svět je sen či nějaká snová dimenze nebo je to skutečný svět ? Jak se six do toho světa dostala ? Má rodiče ? Co se se six stalo po konci hry ?
Do 30. května zdarma na Steamu, ale po přidání na trvalo do knihovny nebudete dostávat Steam Trading Cards.
Kdo ještě nemá, tak do 17.1. free tady.
@Laurona (26.04.2019 19:34): Ne. A save pointy jsou daleko od sebe a pokaždé tak musíš všechno procházet od začátku s tím, že se to celkem dlouho načítá. :/
Hmm to má solidní atmošku :)
@Starletka (26.04.2019 19:24): nééé já to mám taky ve výzvě...to budou zase nervy :/ Můžeš si tam aspoň zvolit obtížnost?
Bože to je zase zlo. Už mám nahranou asi hodinu a půl, ale podle návodu jsem pořád někde na začátku, protože na každém rohu umírám.
K dispozici jsou vystřihovánky - zatím postavičky gnoma a Six.
Dostupné jsou zde
Dostupné jsou zde
Henry Selick bude točit serial. Jestli to bude stop-motion, jak jeho jmeno slibuje, tak si asi trosku cvrknu.
Taky se podělím o svůj úhel pohledu na celý příběh. :)
Já to vidím jako jednu velkou symboliku: Tajemná loď Maw je vlastně celý svět. Je to svět temný a zkažený. Plný zla. Malá Six je "poslední" dobrá duše v tomto odporném světě. (zbytky dobra představují malí "trpaslíci") Naše Six s tímto zlem bojuje (ničí panenky, závěrečný souboj se zlem) a při tomto boji trpí a stává se sama postupně zlou.
@GodOfTheSick (04.05.2017 18:46): No, to mě taky nenapadlo. To já viděl, když už, tak otce v tom týpkovi s dlouhýma rukama. Víš co, nechutný chmaták, který šahá, kam nemá, malou Six zdroguje, zneužije a tak... alespoň by mi to tak přišlo nejlepší :)
@BINGMAN (04.05.2017 15:37): To by mě nenapadlo, asi málo dumám. Stejně jako by mě nenapadly jiné teorie třeba, že ten oběšenec na začátku je tvůj tata, ženská na konci mama a musíš pomstít jeho smrt:-)
@GodOfTheSick (04.05.2017 13:18): Dohrál jsem odpoledne, takže jsem měl před spaním času víc než dost. Jinak to samozřejmě byla hyperbola, která měla hlavně pobavit. Ale po dorhání jsem o ní ještě dlouho přemýšlel, to je fakt.
Jinak příběh: Obecně v tom nejvíce vidím alegorii na prodej bílého masa, nebo zneužívání dětské práce. To mám celkem jasné. Celá hra je pak o hledání svobody a přežívání a co všechno jsi pro tyhle dvě věci schopný udělat. Je ale pravda, že úplný závěr jsem ještě v rámci této teorie nerozklíčoval. Jako nejpravděpodobněji se mi ale jeví, že se z malé Six, která pro to všechno byla ochotná jít přes mrtvoly a která po dosáhnutí svých cílů hledá už jen pomstu, stala stejná zrůdička, jako kteří ji naháněli. Jen z jiných pohnutek. Oni z obžerství, ona z pomsty.
Je ale fakt, že je tam ještě spousta detailů, kterým pořádně nerozumím, ale ten základ pro mé potřeby a uspokojení stačí :)
@BINGMAN (komentář): Takže jsi to hrál dvě hodiny a pak jsi celou noc nespal a 8 hodin nad ní přemýšlel? Vydumal jsi, co měl znamenat ten konec?
dohráno 2:45
dohráno 2:45
@BINGMAN (30.04.2017 21:03): Já jsem se ptal v JRC a jiné balení
pro PC ani nemeli. Tak jsem si ho pro radost koupil :-)
pro PC ani nemeli. Tak jsem si ho pro radost koupil :-)
@leebigh (30.04.2017 20:29): Jo, je. Když se budeš hodně loudat, tak to dohraješ možná za tři hodiny, ale nezdálo se mi, že bych hrou nějak prosvištěl. Ve hře jsou i collectibly, které jsem podle ačívů všechny nevysbíral, pokud tě tohle baví. To asi taky trochu prodlouží hru.
Jinak sběratelku mám doma a za litr si to nemůžu vynachválit. Kvalitou mi to přijde i lepší, než leckterá dražší sběratelka:)
@BINGMAN (komentář): opravdu je to tak krátké ? Přemýšlím ze bych si hru zařadil do Herní výzvy jako hra vyšlá letos.
A retail balení je velice pěkné, něco pro Viruse
A retail balení je velice pěkné, něco pro Viruse
Kto si to kúpi na GOGu, tak k tomu dostane zadarmo aj skvelú plošinovku INSIDE.
[neexistující příspěvek]: To máme stejně. Já mám stejně tyhle plošinovky nejraději.
Tak na tohle se moc těším.