Fallout 76 je multiplayerové open-world pokračování známé série Fallout se survival a RPG prvky. Hra se odehrává v západní Virginii v roce 2102 a časově předchází všem ostatním titulům z tohoto univerza. Příběhově se zaměřuje na Vault 76, který byl po 25 letech od velké války otevřen venkovnímu světu v rámci Reclamation Day (Den rekultivace). Hráč se tak ujímá role jednoho ze šťastlivců, který byl ukryt před dopadem jaderné bomby a konečně byl dozorcem probuzen k odchodu do pustiny.
Virginie nabízí až čtyřikrát větší svět než byl ve Fallout 4, kde hráč společně s ostatními hráči (nebo zcela samostatně bez nutnosti hrát s někým v týmu) prozkoumává pustinu, hledá suroviny a vybavení, staví nové obydlí nebo bojuje se zmutovanými tvory a roboty. Nechybí ani plnění příběhových a vedlejších questů, které jsou tentokrát zadávány pomocí nalezených holopásek a počítačových terminálů. K největším změnám také dochází v systému VATS, který kvůli online režimu probíhá pouze v reálném čase. Nyní mohou hráči mimo jiné využívat nukleární hlavice, které na místě dopadu odhalí nové cenné zdroje a materiály ke sbírání.
@BUMTARATA (09.05.2024 14:20): njn, nemá vyhazovat tvůrce jedné z nejlepších her co jsem kdy hrál.
Pro: grafika, svět falloutu, craftění, questy, stavba vlastní základny, rychlé cestování
Proti: slabý příběh, bugy, chybí funkce push-to-talk, ovládání, absence NPC komunit, relativně malá mapa, není čeština