Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

DH Masters 2017 - 1. turnaj

Již brzy zahájíme sezónu 2017 turnaje DH Masters. Bylo by tedy dobré připomenout, co vás čeká a na jaké ceny se můžete těšit.



Zahrajeme si o nějaké pěkné ceny, změříme síly s ostatními a zjistíme, kdo z nás je pravý DH Master pro rok 2017. :)

O co jde?

Turnaj o ceny složený z pěti částí - pokaždé v jiné hře, jehož první ročník se odehrál v roce 2016. Zúčastnit se může každý uživatel Databáze. Pořadatelem je Kwoky.

Jak to bude probíhat?

Jednou za dva měsíce proběhne o víkendu turnaj v některé počítačové hře. Systém hry bude zveřejněn vždy s předstihem, ale obecně lze říct, že v pátek a sobotu se odehraje kvalifikace, nejlepší pak postoupí do nedělních finálových bojů.

Celkem půjde o pět turnajů, ve kterých hráči poměří síly mezi sebou nebo s časem. Podle pořadí v turnaji každý účastník obdrží body a ten, kdo jich získá nejvíce, bude korunován jako DH Master 2017.

V sezóně 2017 budeme hrát v březnu, červenci, září, říjnu a listopadu. Tedy květnový turnaj nebude - je přesunutý na říjen.

POZOR ZMĚNA!
Veškeré organizační informace (bodování, pravidla, rozlosování do skupin apod.) budou uvedeny na stránce facebookové skupiny. Web https://dhmasters.kwoky.cz tedy bude sloužit jen jako archiv výsledků.

Kdo se může zúčastnit?

Každý registrovaný uživatel Databáze her. Loňské omezení na minimální počet DH bodů bylo zrušeno.

O co se bude hrát?

Pro tři nejlepší v jednotlivých turnajích budou připravené ceny v podobě "kreditu" na nákup her na Steamu ve výši 15, 10 a 5 euro.

Nejlepší v celkovém pořadí získají následující ceny:

1. místo - Dvoudenní VIP vstupenka na ROG Finals ve Svitavách včetně ubytování a dopravy (bez stravy) + hardware nebo software dle vlastního výběru v hodnotě 1000 Kč + roční předplatné časopisu Level + tričko Databáze-her + štítek s přezdívkou na poháru DH Masters
2. místo - Hardware nebo software dle vlastního výběru v hodnotě 1000 Kč + tričko Databáze-her + roční předplatné časopisu Level
3. místo - Tričko Databáze-her + flash disk nebo microSD karta 32 GB + půlroční předplatné časopisu Level
4. místo - Kredit na nákup na Steamu ve výši 15 euro

Budeme pokračovat také v tradiční tipovačce, ve které je možné vyhrát cenu v hodnotě 1000 Kč, kredit na nákup na Steamu, nebo klíč na Steam.

Co se bude hrát?

Vybrané hry jsou zvoleny tak, aby je mohl hrát každý nebo skoro každý. Půjde tedy o hry zdarma, free to play nebo velmi levné. Žánr her se bude měnit (fps, strategie, závody apod.). Obvykle půjde o hry s menší HW náročností (nemusí však fungovat na integrovaných grafických kartách a na noteboocích). Hra bude zveřejněna vždy nejméně týden před začátkem turnaje.

Jak se zapojit?

Konkrétní postup bude zveřejněn vždy před zahájením turnaje. Může být vyžadována registrace do turnaje. Počet hráčů může být omezen.

Kdy se bude hrát?

Vždy o víkendu v následujících měsících: březnu, červenci, září, říjnu a listopadu.

Je potřeba vědět ještě něco dalšího?

Ve dvou turnajích bude kvůli vyhodnocení nutné zaznamenat video svého výkonu. Existuje celá řada nástrojů pro zaznamenávání obrazovky, takže se prosím naučte zacházet alespoň s jedním, který umí nahrávat plochu PC. Doporučuji Open broadcaster software (OBS). Já používám placený Bandicam.

Nahrávání nebude povinné, ale pouze výkony s videem se v těchto dvou turnajích budou moct umístit mezi nejlepšími třemi. Bez videa tedy můžete obsadit nejlépe 4. místo. Chápu, že jde o určité nepohodlí, ale věřím, že nahrávání zvládnete a třeba se při tom naučíte i něco nového. Video návod na ovládání OBS zveřejním později.


Pravidla pro 1. turnaj

První turnaj se odehraje první víkend v březnu, tedy 4. - 5. 3. 2017. Registrace není nutná. Bude stačit, když v sobotu 4. 3. kouknete na facebook nebo tady na Databázi. Hru a systém turnaje zveřejním v sobotu 4. 3. v 9:00.

Dobře se bavte a nežerte to příliš. :)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hra pro první turnaj


Hra pro první turnaj DH Masters 2017 je "This is the only level too".

http://armorgames.com/play/5351/this-is-the-only-level-too

Jde o flashovou plošinovku s třiceti úrovněmi. Úrovně vypadají stejně nebo velmi podobně, ale pokaždé se změní pravidla a je potřeba zjistit, jak úroveň dokončit. Nápověda se vždy ukrývá v názvu levelu. Nápovědu pro nejvíce problematické levely najdete níže.

Vaším úkolem bude dohrát hru v co nejkratším čase, tedy (chcete-li tomu tak říkat), jde o "speedrun". Nejrychlejší vyhrává.

Na konci hry uložte screenshot s výsledným časem a ten mi pošlete e-mailem na adresu kwoky@seznam.cz. Do předmětu e-mailu napište svoji přezdívku na Databázi. Uzavírka turnaje (termín pro odeslání screenshotu) je neděle 5. 3. 2017 23:00.

Pravidla
- Není dovoleno využívat chyby hry. Máte-li pochybnosti, zda je nějaký trik legální, raději se mi včas ozvěte.
- Je dovoleno veřejně prezentovat svůj čas nebo video ze hry.
- Je zakázáno hru pauzovat, je nutné hrát na jeden zátah. Výjimkou jsou levely, kde je pauza nutná pro dohrání úrovně (15 a 22).
- Není dovoleno vypínat hudbu, kromě levelu 23. Vymletý mozek je součástí zážitku :)
- Nahrávejte videozáznam svých pokusů. Pokud se umístíte na 1.-3. místě, video si vyžádám. Pokud video nedodáte, nemůžete se umístit na 1.-3. místě a posunete se v pořadí níže. Video doporučuji nahrát na Youtube nebo Ulož.to (ale můžeme se domluvit i na jiných možnostech).
- Uzavírka pro odeslání videa je 7. 3. 2017 20:00.
- Počet smrtí o ničem nerozhoduje, můžete umírat dle libosti.
- Pokud se budete průběžně zlepšovat, můžete svůj výsledek poslat i vícekrát. Budu započítávat pouze nejlepší z nich.
- Pokud náhodou dva hráči pošlou stejný čas, lepší umístění získá ten, který odeslal screenshot dříve.

Nápověda pro levely:
5 - čekat 5 sekund
8 - cílovou bránu odtáhnout myší
13 - stisknout 5x Shift
15 - kliknout na tlačítko Walkthrough, zavřít nově otevřenou stránku a pokračovat v hraní
17 - projít v levém dolním rohu doleva
19 - vyťukat na klávesnici celou abecedu
22 - vrátit se do hlavního menu a vyskákat nahoru na tlačítko, pak pokračovat v hraní
23 - vypnout zvuk (tlačítko mute) - vyžaduji, abyste po dokončení levelu zvuk znovu zapnuli!!!
27 - posbírat některé bodce ve správném pořadí - v tomto levelu nezabíjejí
30 - trefit svoji mrtvolu tak, aby zůstala ležet na tlačítku

Kwoky

Chcete, aby byl na DH blogu uveřejněn i váš článek? Pošlete nám ho na e-mail clanky@databaze-her.cz.


Diskuze ke článku

Pokud to tu ještě někdo sledujete, tak termín 2. turnaje DH Masters se blíží. Bude to 15. až 16. července 2017. Hru zveřejním koncem června. Těšíte se?
S hrdostí oznamuji že se v CSGO turnaji ůčastním, díky akcičce na Profilu uživatele Eru! :)
@Kwoky (14.03.2017 09:01): Jo jasně, já jen Rangers nemám rád nejvíc z celé NHL, ale při každé fotce by se mohl ozvat někdo jiný, podle svých preferencí. Mě se líbí víc tohle :)

Jo ty by bylo dobrý, aby měl každý malou památku na vítězství, dobrej nápad.
@Kwoky (13.03.2017 22:34): Takovejch vítězů Stanley Cupu a ty tam dáš zrovna Rangers. Každopádně bys ho nemusel skladovat doma, ale moh by bejt putovní a každej rok by ho měl u sebe vítěz :)
@Kwoky (13.03.2017 14:27): Zkusil bych to tady, tam mají takový pěkný velký pohár... :)

National Hockey League
1251 Avenue of the Americas
47th Floor
New York, NY 10020-1104
USA
Phone: (212) 789-2000
Fax: (212) 789-2020
Teda řeknu vám, vybrat pořádnou reprezentativní trofej není žádný med. Už jsem prolezl kdejaký obchod, zítra jdu do jednoho i osobně (od toho si hodně slibuju) a jednu chvíli už jsem byl rozhodnutý objednat z Číny :)

Co jsem nakonec pořídil a jak to bude všechno vyřešené se dozvíte asi krátce před druhým turnajem.

P.S.: Už mám skoro všechny tipy, takže brzy vyhlásím výsledek.
Večer, pokud nezapomenu, tak vám pošlu výzvu k tipování. Vydržte mi na drátě :)
Ten Karas to musel nějak očítovat, to není možné :D Není to takovou tou klávesnicí, co má sníženou odezvu (má to A4tech třeba)?
@Crash (07.03.2017 13:13): V tom už je trochu problém té hry. Pokud to chápu správně, tak v tom 7. levelu se od té plošinky dá odrazit aniž bys na ní opravdu stál. Taková díra v enginu no. Pak je teda ještě debilní, že každý spawn není na pixel stejný. Asi to neoptimalizovali na nějaké tryhard závodění :D
@piraten (07.03.2017 12:49): To ano, já tam zpočátku taky jen držel šipku doleva. Ale protože hned z té plošinky skáčeš nahoru, abys obarvil několik těch kostek po stěně, tak mě logicky napadlo, přidat tu šipku nahoru hned při spawnu. A ejhle jsem zjistil, že slon povyskočí doleva hned z toho spawnu, dokonce obarví i 1 kostičku na stropě a už při pohybu dolů je u stěny, kterou obarvuje, takže je to celé o malinko rychlejší. Tím pádem jsem pak už Surface Painting začínal vždy se šipkama doleva a nahoru, ale už mě to nedocvaklo to zkusit i u toho Back Where...
@Crash (07.03.2017 07:35): To je ale dosť zradné, v Surface Painting stačilo držať šípku doľava hneď na začiatku a slon sa na tú plošinku dostal, pri Back Where You Started mi pri držaní šípky doľava vždy zomrel na ostňoch pod plošinkou, ale fakt by ma nenapadlo tam stláčať aj šípku hore.
@piraten (07.03.2017 00:56): Jo když jsem to viděl u Psyxe na videu tak jsem tloukl hlavou o stůl, protože u Surface Painting jsem ten začátek přesně tak dělal, ale už mě nenapadlo to samé zkusit i u toho Back Where You Started.
@piraten (07.03.2017 00:16): u 7. jsem si všiml, že se to dá, když držíš hned ze začátku šipku doleva a nahoru. ale jakmile umřeš a respawneš se, tak už to nefunguje, takže máš jen jeden pokus a pak musíš hopsat.

Jinak moje oblíbená vychytávka byl 6. level, kde po průchodu tunelem a pádu na tlačítko vám odraz dodá přesně takovou výšku abyste překonali překážku vpravo a nezaseknete se ani na moment :D

@Crash (06.03.2017 22:29): S tím jsem měl problém, protože jsem ty ostny trefil moc rychle a pak ta mrtvola přeletěla...
@Steve (06.03.2017 21:40): No aspoň vidím, že ten môj najlepší beh, s ktorým som bol tak spokojný, vlastne ani taký slávny nebol :D X-Axis Pull uvidíte, tam som skákal vrchom a potom na jednu šupu zoskok až do cieľa, čo sa mi cca každý tretí pokus ani nepodarilo :D

A Circle the Wagon tak rýchlo?? Vy ste blázni :D Ja som sa naschvál pokúšal pekne tie klávesy stláčať zaradom, lebo inak mi moja rozmlátená klávesnica nezaregistrovala nič :D

Tiež ma zaujal 7. level, Back Where You Started. Pekne vidno, kto to riadne natrénoval a išiel hneď po ľavom bloku. Ja som myslel, že je to nemožné :D
@Steve (06.03.2017 21:29): :D Jsem ani nevěděl na co ty čtvrtky budou dobrý. :) Ale jinak mě překvapuje že na ten poslední level ostatní nepřišli, tam totiž stačí už před jeho začátkem jen držet najednou šipku nahoru a doprava, nic víc. Jakmile se zabiješ tak ta mrtvola automaticky spadne na to tlačítko a pak už je to klasický run dolů k východu.
@Kwoky (06.03.2017 21:33): No jo, ale... Není on třeba klavírista? :D

Ještě takový postřeh: Piraten sice neměl moc nejlepších časů, ale X-Axis Pull měl za 3,48, což mě zajímá, jak udělal. V souboji s Fatalitym to zřejmě rozhodlo. A v Circle The Wagon si jel pěkné pianissimo oproti Karasovu fortissimu :)
@Kwoky (06.03.2017 21:16): WTF, jak to tam Karas namlátil za 3,33? :O Já jsem časem zjistil že to jde umlátit celkem rychle (tak 5-6 sekund), když se člověk moc nesnaží mačkat správný pořadí. Ale tohle je fakt extrém :D

Jinak vidím, že Crash byl nejlepší v hodu vlastní mrtvolou. To pilně trénuje každý čtvrtek >:D
Ono čekat jak se umístím má ale taky něco do sebe... pravda mě Kwoky hned odepsal, že jsem poslední...ale mít o účastníka méně tak mám dvojnásobek bodů:D
@Crash (06.03.2017 19:39): To asi muzes rict vzdycky, ze lidi, co na to maji obecne mene casu nez ostatni, jsou znevyhodneni, a tak to proste je. Ja treba muj vysledek posilal v sobotu v podvecer a v nedeli uz jsem na to nesahnul, ale s tim do toho jdu, ze proste mam casu malo a tak budou moje vysledky odpovidat.
@Garion (06.03.2017 15:58): Musím uznat, že když se mi to rozleželo v hlavě, tak mi to zas tak špatný nápad nepřijde. Akorát to víc znevýhodňuje ty, kdo to odehrají třeba v sobotu a nemůžou v neděli večer pilovat nejlepší pokus, ale to se nedá asi nic dělat. Jsem pro, to vyzkoušet.


@Kwoky (06.03.2017 15:50): Tam jsem jen mačkal tlačítko doprava a čekal, až to výjde :D Trvalo dlouho, ale největší zásek teda byl v levelu 20, kde snad 99% vygenerovaných levelů, nebylo průchozích vůbec :D
@Kwoky (06.03.2017 15:50): Myslim si, ze pokud se zapise do pravidel, ze kazdy musi zapsat svuj aktualni nejlepsi vysledek, ma to sanci na uspech, predpokladam, ze tu nepodvadi nikdo (a jestli jo, at si tu vyhru uzije).

Jinak porad se da v CSGO (D)DoSovat? Jestli jo, je to taky moznost, jak uplne nepozorovane podvadet i pri online hre.
@Garion (06.03.2017 15:29): Je to zajímavý nápad. Sice jak píše Crash, je to celkem "zranitelné", ale někdo se zase třeba rád pochlubí, nebo schválně zveřejní nepravdivý čas (mrk na ugru :)). Jak bude příležitost, tak to zkusím. Udělat sdílený dokument není žádná práce navíc. A když se to neosvědčí, tak to prostě příště nezopakuju a bude.

@Walome (06.03.2017 15:41): To už bychom z toho dělali "profi akci". Pokud někdo chce streamovat, má možnost to udělat na vlastní pěst. Já mu to zakazovat nebudu.

@Steve (06.03.2017 15:35): Ano, plánuju to podobně, ale ne stejně. Je to hodně ovlivněno výběrem her.

@Drekt (06.03.2017 15:42): A co level 29? Líbil? :)
@Crash (06.03.2017 15:34): Ne kazda hra se na to hodi, to je samozrejme jasne. Na druhou stranu nekdo mohl sestrihat video z urovni z ruznych "runu" a vyslednou obrazovku udelat photoshopem a muze byt treba v top 3. Vzdycky (takhle offline hry) mas moznost to nejak obelstit. Od toho si myslim, ze existuji vyrazy jako fair-play a sportsmanship. Takze podvadeni (krom toho, ze je to samozrejme spatne) neresim, protoze to reseni nema.

@Steve (06.03.2017 15:35): Zahrajes prd a budes posledni :D Ja dostanu zadek ve vsem, obzvlast jestli budou nejake "krvave" terminy na odehrani zapasu, vsak vis, jak to s mym casem bylo v Quake Live turnaji, zlepseni neocekavam minimalne jeste par let :) Takze je mozne, ze bude nejaky forfeit. Jinak teda v CSGO by se mozna dalo hrat takove to strileni panaku - target practice, ne? To neni 1v1 :)
Podle mě Crashův argument poměrně jasně vysvětluje to, že by to ve výsledku k ničemu nebylo. Když samozřejmě pomineme práci navíc pro Kwokyho atd. Jako v iedálním případě bychom mohli streamovat, ale mně se už ta flashovka trhala při obyčejným nahrávání :D
@Drekt (06.03.2017 15:05): Z frustrace jsem to vypnul v třetím levelu, tak asi ne, sorry :(


@Garion (06.03.2017 13:52): chápu co ti vadí, ale je to prostě systém, při kterém sice nesoutěžíme "proti sobě", zato je to časově lepší pro většinu lidí. Minule takhle byla Trackmania ale zbytek už se hrál jinak, buď 1v1 zápasy, nebo hromadný závody či FFA střílečka. Předpokládám, že to Kwoky plánuje podobně, tak tě asi další turnaje chytnou víc (kromě CSGO, tam dostaneš na zadek). Závěrečný turnaj ve Warsow byl v tomto fajn, většina se nás sešla na Teamspeaku a kdo nehrál, tak mohl spectatovat.
@Garion (06.03.2017 15:29): Stejně všechny nedonutíš, aby ty časy oznamoval průběžně ať už do diskuze, nebo hlásil do nějaký tabulky. Když nebudu chtít, tak se budu tvářit, že jsem k tomu sednul až v neděli 22:00 a ve 22:59 jsem zahrál světový rekord. To je prostě nevymahatelný pravidlo, a akorát by udělalo skutečně zlou krev, ve chvíli kdy by bylo nějaké podezření, že to někdo skrýval.
@Kwoky (06.03.2017 14:35): Tak v tomhle pripade by mi naopak prislo velmi zajimave, kdyby nekde byly casy v realtime, klidne anonymni, ale proste bych videl tabulku (Google Spreadsheet treba), kde by bylo 20 casu a ja bych ihned videl, jak na tom jsem, jak je na tom nejlepsi a nejhorsi, kolik casu musim ubrat, abych se posunul o pricku vyse a tak dale. Zaroven by tam vedle byl abecedne serazeny seznam ucastniku, aby bylo videt, kdo ma narok treba tady v diskuzi drzkovat a kdo ne. Samozrejme k samotne diskuzi tady nikoho nutit nemuzes, ale pokud je tenhle cely turnaj myslen spis socialne v ramci DH (coz nevim, mozna jsem odpoved na to prehledl), minimalne by to podporilo to mozne diskutovani tady (nebo jinde). To samozrejme plati pokud to neni mysleno jako masta-skilla turnaj pro 5 vyvolenych. Jinak je samozrejme aktualni format v poradku.

@Kwoky (06.03.2017 14:38): Tak hlavne nepodcen velikost (podstavce), at se tam vejde i dostatecny pocet dalsich let :)
Pochopil jsem, že ti, Garione, nevyhovuje formát turnaje. Ale nějak jsem v tom nenašel, jak by se ti to líbilo víc, tedy nějaké "řešení".

V DH Masters jsou různé hry, proto je také nutné volit různé formáty. Pro různé hry něco funguje lépe a něco hůře.

V minulém ročníku byla Trackmania, letos je "sloní plošinovka". V principu si neumím představit, že by se tento typ her dal hrát nějak víc "sociálně". Tedy že bychom se sešli v konkrétním čase na TeamSpeaku a tam se hecovali? Nebo jak? Někomu vyhovuje, že si to může odehrát, když má čas, a pak jít ven s rodinou (zdravím Karase). A někdo má čas třeba celý víkend a je mu to jedno. Já se snažím, aby se mohly zúčastnit obě skupiny hráčů.

Když bude hra 1v1, tak je to samozřejmě jiné, ale zase... v principu není možné to udělat jinak než prostě tak, že se hráči někde sejdou a odehrají to. Jak jinak by to mělo být "správně"?

Zveřejňování nebo nezveřejňování časů nechte prosím stranou - to je každého věc, jestli to chce říct nebo ne.

@Walome (06.03.2017 14:10): Díky :)
@Psyx (06.03.2017 14:05): Nejde o to, ze to (ne)jde, jde o to, ze mi prislo fakt blby to delat. Myslel jsem, ze jde o to ukazat svuj skill (v relativne kratkem casovem useku), ne o to si co nejsnadneji zjistit, jak to udelat "nejlepe" a potom se snazit to udelat stejne. Ale tak to jsou mozna ruzne pohledy na fair-play a podstatu turnaje. Pokud to bylo mysleno takhle, tak to se omlouvam, nepochopil jsem to ja a patri mi to :)

@Walome (06.03.2017 14:10): Vsak o tech cenach a tak jsem psal, ze proti tomu vubec nic nemam, cert vem ty penize, ale toho strasnyho casu, kteryho tomu musi Kwoky venovat, to je fakt videt, ze deti jeste nema :D (Narazka na jinou diskuzi zde na DH.) Mimochodem, jsem si toho vsiml az ted - "štítek s přezdívkou na poháru DH Masters" - on je nejaky pohar? :-O Jsem vubec nevedel.
V dnešní době Googlu, je celkem obtížné pořádat nějaký offline turnaj bez toho aby někdo hledal tipy, speedruny apod. A to jak tu poukazujete na zveřejňování časů, tak si říkám, že pokud někdo uvidí o minutu lepší čas, tak ho spíš zláká hodit jméno hry do Googlu než aby si na to přišel sám.

Jinak k těm cenám, myslím, že jsou odpovídající k těm pár hodinám soutěžení, ale že by to někdo hrál kvůli tomu? Jakože zrovna topka jsou, tuším, všechno "už nějaký pátek" dospělí lidé, pro které těch pár Euro je fakt jen bonus a snad nejsem moc naivní, když si myslím, že většina by i bez pricepoolu soutěžila se stejným zapálením.
@Walome (06.03.2017 13:58): Jestli sis nevsiml, ja tu byl prvni, kdo tu poslal (nejaky) cas :) Potom jsem taky napriklad odhadoval, jaky cas bude potreba na jake umisteni a urcite to nebylo jedine, co jsem tu psal. Svuj vysledny cas jsem sem nedal, protoze to nemelo prilis smysl (v tu dobu byl uz minimalne o minutu prekonany). Ale jestli jsem tim, ze jsem jako prvoucastnik napsal svuj nazor, nejak ranil tvoje city, tak se omlouvam a zasadim za tebe treba nejakou kytku :)
@Garion (06.03.2017 13:52): ale tovíže pochopil, je mi jasný, že jsi nebušil vzteky do stolu, žes nevyhrál. Nejsi magor.

Jen že ta rétorika mi přišla útočnější než cokoli jinýho, co tu padlo, a sám si stěžuješ jak je to tady hardcore soutěživý a podvodný, když není. A když tak sescrolluju, tak jsi tu taky moc nekomunikoval, jen jsi napsal Ugrovi, že ze sebe dělá debila, u mě jsi nepochopil narážku na bábu z novin a pak ses až vrátil a stěžovak si jak je to tady soutěživý :) Tak jakej sociální aspekt Ti tu, proboha, chyběl.

Nehledě na to, že bylo venku hezky, takže u toho člověk neseděl celej den. Jak říkám, loni byl hexball, takovej jakože fotbal, vždy hráč proti hráči, tam by ta sociální stránka splnila Tvé požadavky. Tak třeba se dočkáš.
@Fatality (06.03.2017 13:46): Tady nejde o to, ze nevim, jak se jmenujes nebo jak velkej mas (e)penis, ale napriklad o to, ze ani nevim, ze soutezis :) Jinak jsem byl myslim na 3 oficialnich DH srazech a i "na" par neoficialnich hospodach, takze je spis tvoje chyba, ze me neznas :D

@Walome (06.03.2017 13:45): Myslim si, ze jsi to vubec nepochopil :) Neslo o vysledek, ale o to, ze me to nebavilo (a nebylo to o hre, ta byla v pohode), a zjevne jsem nebyl sam (viz Karasman) a dalsi se zjevne taky bavili vic (viz Steve), kdyz tady ten socialni aspekt byl - tedy o prubehu tady (nekteri) lidi mezi sebou mluvili.
@Kwoky (06.03.2017 13:17): No uvidime, jak budou vypadat dalsi kola. Ja jsem zatim z ucastnickeho pohledu spokojen tak napul (jak je asi zjevne) a dalsi kolo, jestli to dovoli cas, bych porad jeste chtel zkusit, ale jestli to bude takhle probihat dal, tak si to asi rozmyslim, soutezit "s anonymnima panakama" (jak to tady tak trochu vypada) muzu v kazde druhe MP hre. Nevidim rozdil v tom, kdyz mi naklepe sunky tryhard piraten/Fatality/Drekt nebo tryhard Boris/Helmut/Papadopulos, kdyz tam neni ten socialni aspekt.

@Walome (06.03.2017 13:22): Tak snad o svem vlastnim casu mohu rozhodnout, zda jsem ho stravil lepe nebo ne, ne?
@Garion (06.03.2017 13:04): nešil. Jediné, co se stalo je to, že se ostatní hráči nechlubili výsledky. Kdyby to neudělal Karas, tak by to nikomu ani nepřišlo divný. Zdravé je to pořád. Nenadáváme si, nenadáváme Kwokymu atd.

Tvoje povyšování se nad námi, že jsi čas strávil lépe, je blíž k tomu, co popisuješ, než cokoli jiného.

@Kwoky (06.03.2017 13:17): asi tak :) až budou chodit piratenovi výhružné dopisy, bude načase zakročit :D
@Garion (06.03.2017 13:04): Myslím, že to správné "hardcore klání" jsme ještě zdaleka neviděli. A pokud by se to zvrhlo na hledání skulin v pravidlech a babrání se v protestech, tak bych si hodně rozmyslel, jestli uspořádat další ročník.
@Karasman (06.03.2017 11:43): Tak vis jak, urcite se nekomu vyplati stravit 10 dni (za rok) hranim, aby ziskal ceny v hodnote rekneme 1/4 toho, co by dostal, kdyby sel na tech 10 dni na brigadu.

Tim nechci shazovat turnaj, ceny, poradatele ani nic takoveho, ale vzdycky jsem mel pocit, ze by to melo byt spis takove "zdrave" soutezeni s tim, ze jako bonus na konci ceka nejaka cena, ne ze to bude hardcore klani, ve kterem tece krev a "podvadi se" (bez urazky ekvivalent toho, ze si nekdo najde speedrun na YouTube, aby zjistil triky, jak se maji urovne prochazet, a potom se to snazil zreprodukovat). Ale tak kazdeho vec :) Ja jsem se svym umistenim zatim spokojeny, myslim si, ze jsem mohl byt tak o dve pricky vyse, ale musel bych tomu dat vic casu, ktery jsem se rozhodl stravit jinak/lepe :)
Hm, mě tenhle vlastní píseček právě moc nevyhovuje, mám radši takový to hecování, machýrkování a celkově tu srandu kolem toho. Nějaký první místo je mi ukradený, hlavně se chci dobře pobavit.

Tyjo a teď jsem se kouknul na ten speedrun a tolik věcí jsem mohl udělat daleko líp... fňuk.
@Karasman (06.03.2017 10:45): Promiň, minulý ročník mě tak naučil a osobně mi i vyhovuje, když si každý hraje na svém písečku. Taky né každý končil s pokusy v 23:00. Já měl konečný čas nějak před osmou, tak to sem plesknout a dát vám na 3 hodiny jasný cíl, když vím, kolik jsem tam měl ještě prostoru ke zlepšení.
POŘÁD SLYŠÍM TU HUDBU!
A ještě horší je, že mi to ani nevadí!
Moc děkuji za skvělý výběr hry, za celý turnaj a za doživotní obohacení. :-)