Články

RSS

Nejočekávanější hry roku 2014 - 2. část

Posledně jsem uvedl seznam her, které se do TOP 30 nedostaly. Tentokrát už se podíváme na těch 30 nejočekávanějších titulů doplněných o videa a vybrané komentáře hlasujících (a v tom horším případě stručným popiskem ode mě).


Nejočekávanější hry roku 2014 - 1. část

Jak se rok 2013 blíží ke konci, vyhlížíme, co nás hráče čeká v roce příštím. Tak jako loni pod taktovkou Deimosovou, i letos proběhla anketa o nejočekávanější hry let příštích, tentokrát pod taktovkou mojí.


Prosincová nadílka Databáze her

Tento rok byl pro herní komunitu velmi zajímavý, zejména uvedením nových konzolí, takže se v blízké době můžeme těšit na posun her na další úroveň, doufejme,…


GDS 2013 - Herní orgasmus ve formě konference

Games Developer Session patří k jedné z nejlepších akcí ohledně herního vývoje, jaká v ČR může být. Minulý ročník jsme bohužel zaspali, ale nyní jsme si přivstali (asi ve 4 ráno ze Zlína) a byli jsme tam!


Vývojáři DH v podcastu Games.cz

Již zítra budeme společně s MCZ hosty Fight Clubu - herního podcastu Games.cz, kde budeme posluchačům a divákům představovat Databázi her. Vysílání se bude…


Oculus Rift development kit - dojmy a postřehy

Pipboy zase jednou neodolal pokušení a koupil si za sprosté peníze Oculus Rift. Tedy jeho první devkit verzi. Vzhledem k tomu, že drtivá většina reakcí na Oculus Rift je až podezřele pozitivní, bych se s vámi teď rád podělil o moje dojmy, které zas až tak jednoznačně pozitivní nejsou.


Zápisky moddera: Jak jsem pracoval na Fallout 1.5: Resurrection

3. října vyšla modifikace do druhého Falloutu nazvaná Fallout 1.5: Resurrection. Ve vývoji byla přes deset let a teď, když to všechno končí, nemůže se jeden z jejích autorů ubránit nostalgickému vzpomínaní. Snad vzbudí alespoň trochu zájmu a pro ty, kteří by se někdy chtěli pokusit o podobný podnik, přinese i nějaké to poučení.


3. oficiální DH sraz: report

Rok utekl rychle, a tak se objevil článek oznamující sraz se zapisováním účastníků 3. oficiálního DH srazu ve Zlíně. Zapsalo se asi 15 lidí plus pořadatelé, což…


3. oficiální DH sraz: finální informace

Sraz nás čeká už tento týden, takže není divu, že přichází poslední informační článek před akcí.



3. oficiální DH sraz: 13. - 15. září 2013

Do třetice všeho dobrého...


Česko-slovenská freeware scéna

Nepovažuji se za nějakého odborníka na českou a slovenskou freeware scénu, ale jelikož jsem se hlavně díky DH dostal k několika zajímavým titulům, které do ní patří, chtěl jsem jí to nějak oplatit a jako nejlepší způsob mi přišlo sepsání tohoto článku.


Komerčná herná scéna a jej vývoj

Téma, ktorú sa snažím trochu viac priblížiť, nie je pre hráčov ničím novým a ani sa v nej nesnažím poukazovať na nové okolnosti. Z pochopiteľných dôvodov nemá zmysel ani ísť príliš do hĺbky, pretože by sa dĺžka článku zbytočne natiahla a mojim cieľom nie je napísať knihu, len menšie zamyslenie sa nad touto problematikou.


O tom, jak zlé videohry dělají z lidí psychopaty

Normálně cizí rozhovory neposlouchám, ale nedávno jsem tak seděl na nádraží a slyším nějakou ženu vykládat: „To je hrozný, ten počítač byl úplně dodělanej. To je z těch her. Museli jsme ho dát na vopravu.“


Report ze srazu DH v Praze 22. 2. 2013

Mnozí z vás si určitě nevšimli, že 22. února 2013 se v Praze sešla hrstka šťastných uživatelů v hospodě na pokec a trochu pařby.


DH 2.1: "Extended Cut"

Už když jsme vyvíjeli Databázi-her 2.0, dali jsme si takové předsevzetí, že se další rozvoj ponese v duchu menších aktualizačních cyklů, zpravidla nějak tematicky…


Nejočekávanější hry roku 2013 podle uživatelů DH - část II.

Slibovaná druhá část článku o nejočekávanějších hrách roku 2013 dle uživatelů DH je tady!


Nejočekávanější hry roku 2013 podle uživatelů DH - část I.

Téma, které se pravidelně každý rok v různých médiích opakuje, jsem chtěl zpracovat zajímavým a originálním způsobem. Oslovil jsem více jak stovku předních uživatelů Databáze-her.cz (dále DH) a ptal se na jejich nejočekávanější hry.


Cesta do hlubin třicátníkovy duše (poznamenané herním průmyslem)

Když už se na naší, z prachu plevele vydupané, Databázi naskytla možnost podělit se o všeobecně generované osobní pocity, napadlo mne, že i já bych mohl přispět svou psychoanalytickou troškou do mlýna.