Články

RSS

Nejočekávanější hry roku 2019

Tradice by se měly dodržovat a tak je tomu i s každoroční anketou, v níž si sami hráči zvolí ty nejočekávanější hry pro následující rok. Radostnou novinou je, že držíme vzrůstající počet účastníků a letos opět přišlo pár hlasů navíc. Konečný počet se tedy zastavil na číslovce 70. Děkujeme!


Vánoční nadílka Databáze her 2018

Vánoce se nezadržitelně blíží a s nimi se blíží i tradiční Vánoční nadílka Databáze her, v níž tentokrát můžete vyhrát více než 100 her! Pro snaživé uživatele nechybí ani několik poznávacích kvízů a malá soutěž.


Crazy turnaj - Quake Live

Po delší odmlce se opět vrací DH turnaj v Quake Live.


DH Masters 2018 - 5. turnaj

Finále DH Masters 2018 je tu.


Nejlepší herní příběhy

Příběhy jsou neodmyslitelnou součástí her již několik desetiletí. Za půlstoletí herní historie jsme se dostali až ke scénářům o rozsahu několika tisíců…


DH Masters 2018 - 4. turnaj

Za rohem již vykukuje 4. letošní turnaj DH Masters


6. oficiální DH sraz - report

Desáté výročí Databáze her, tak to by chtělo nějaký pořádný sraz. Asi jsem nebyl jediný, kdo si něco podobného říkal. A taky jsem asi nebyl jediný, kdo doufal, že se toho někdo ujme. Tedy někdo jiný, než já sám, samozřejmě. :-) Podobné myšlenky se hlavou honily i Lauroně a to tak intenzivně, že zapomněla, že pár srazů už zorganizovala a mohl by se tedy do toho pustit zas někdo jiný. A tak mi takhle jednou loni v říjnu přistála v poště zpráva, jestli bych jí nepomohl s organizací srazu. A mohl jsem jí já poslat do háje? No mohl, ale neposlal… :-)


Herní výzva ve své polovině

Máme za sebou půl roku, takže je čas se podívat, jak jste na tom s plněním Herní výzvy 2018. Během prvního pololetí jsem vám do diskuze dával pravidelné přehledy plnění, ani tentokrát to nebude jiné. Navíc ale přidám i ochutnávku mých statistik a dozvíte se tak, která hra se aktuálně nejčastěji objevuje v jednotlivých kategoriích.


10. výročí DH - rekapitulace, 15 000 přidaných her a vyhlášení soutěže

10 let je dlouhá doba. Za takovou dobu můžete dokázat ledacos – vystudovat několik škol, založit rodinu... nebo třeba založit herní databázi a naplnit ji 15 000 hrami…


DH Masters 2018 - 3. turnaj

3. turnaj DH Masters 2018 je tu. A bude to masakr...


6. oficiální DH sraz – poslední informace před zahájením akce

Do DH srazu zbývá už jen několik dní, a tak bychom Vám rádi sdělili ještě pár podrobností: 1) Doplatky na místě Celkový počet účastníků je 25. Celková…


DH Masters 2018 - 2. turnaj

Druhé dějství turnaje DH Masters se blíží...


Soutěž k 10. výročí Databáze her

Přiložte i vy ruku k dílu, pomozte Databázi dosáhnout dvou historických milníků zároveň a získejte tak možnost vyhrát herní a jiné ceny!


6. oficiální DH sraz - oznámení

Tak přátelé, je to tady! Já a Crash Vás zveme na 6. oficiální DH sraz, který se uskuteční 8.-10. 6. 2018.


Robert Hoffmann - rozhovor

„Na Original War 2 nám chybí pouze peníze,“ tvrdí jeden z tvůrců jedinečné české strategie Robert Hoffmann.


DH Masters 2018 - 1. turnaj

DH Masters 2018 je za dveřmi. Máš na to stát se novým DH Masterem?


Herní výzva 2017 v datech a číslech

Herní výzva 2017 již skončila a většina z vás už rozehrála, nebo alespoň naplánovala hry do letošního ročníku. Pojďme se ale ještě vrátit k ročníku minulému. Je tady komplexní vyhodnocení Herní výzvy 2017. Pokud jste zvědaví, jaké hry se hrály nejčastěji, kolik bylo napsáno komentářů a nebo třeba kdo byl nejstarší účastník výzvy, to vše a ještě mnohem více se dozvíte v následujícím článku.


Ohlédnutí za DH Masters 2017

Rok 2017 je za námi a s ním také druhý ročník turnaje DH Masters. V pěti různých hrách spolu změřilo síly 26 uživatelů Databáze.