Články

RSS

Nejočekávanější hry roku 2016 - 2. část

Posledně jsme si řekli co v TOP 20 není, teď si řekneme, co v TOP 20 je. Také vítěz není tak jasný, jak by se mohlo zdát.


Nejočekávanější hry roku 2016 - 1. část

V sobotu ukončené hlasování již čtvrtého ročníku ankety probíhalo docela vyrovnaně: Nakonec mezi jednotlivými místy až na pár výjimek není rozdíl větší než 7 hlasů a ani hra na prvním místě nemá žádný závratný náskok. Letos konečně žebříčku nejočekávanějších her nevévodí Zaklínač. A to je fajn.


Vánoční nadílka Databáze her 2015

Blíží se čas vánoční a ani na naší Databázi nesmí chybět bohatá vánoční nadílka. Zúčastněte se soutěží o více než 60 her!


Vylepšení domovské stránky, nový systém podporovatelství

Jsme si dobře vědomi toho, že DH 2.2 byla do značné míry kontroverzní. Pro nás to byla velká výzva, z uživatelského i technologického hlediska, a ačkoli se výsledek…


Profil: Chris Hülsbeck - vývojář a tvůrce herní hudby

Mnozí z vás vědí o mé snaze mapování německé herní a vývojářské scény, která je sama o sobě zajímavá z mnoha hledisek. Přitom narážím i na informace o řadě osobností, které ovlivnily nejen německou, ale v mnoha případech i světovou hráčskou a vývojářskou veřejnost. Proto jsem se rozhodl vás, uživatele DH, touto formou seznámit s některými výjimečnými postavami německé scény, které zanechaly svoji nesmazatelnou stopu především mezi hráči, tedy i mezi vámi. Mou snahou bude, aby se vám neosobní jméno v závěrečných titulcích hry vybavilo jako zcela konkrétní osoba. První z osobností je vývojář a muzikant, jehož melodie mnozí z vás jistě znají: Chris Hülsbeck.


Report z minisrazu v Geekárně s kvízem

Neuplynuly ani dva týdny od největší DH události tohoto roku, 4. oficiálního srazu, a Victor už svolával další akci. Původní záměr, sejít se ve Stromovce, jsme…


DH 2.2: "Homepage Edition"

Další velká aktualizace Databáze je tady a s ní i nezbytný popis toho, co se změnilo a do budoucna změní.



4. oficiální DH sraz - informace před zahájením akce

Začněte žhavit motory, protože do srazu zbývá už jen pár dnů!


4. oficiální DH sraz - oznámení

4. oficiální sraz DH se odehraje tentokrát v Praze.


Report z DH řežby v Quake Live

Jak probíhal turnaj DH řežba? Všechny informace a výsledky najdete na turnajovém webu. 14. 4. 2015 jsem na blogu DH uveřejnil výzvu, že za měsíc se bude konat…


DH turnaj v Quake Live

V průběhu května (od 10.5. do 30.5.) proběhne turnaj 1v1 v Quake Live s názvem "DH řežba". Je určený exkluzivně pro uživatele Databáze-her. Zúčastnit se může…


Nejlepší herní příběh roku 2014

Zatímco u filmů většina lidí klade důraz především na příběh, u her je na prvním místě hratelnost. To však čím dál více přestává stačit, a pokud nemá hra alespoň v základu příběh, který nezpůsobuje bolest hlavy, na hře se to podepíše. Kromě toho je samozřejmě celé odvětví, kde naopak příběh byl vždy tím nejdůležitějším. A dokonce vznikly i hry, které vlastně kromě příběhu nemohou nabídnout nic jiného.


10 000 her v databázi!!!

Naše - vaše databáze dosáhla historického milníku, když pokořila magickou hranici 10 000 přidaných her !!!


ObCast DH (5. díl) - S Ondrou Báčou o elektronickém sportu

Hostem 5. dílu byl Ondra Báča, zakladatel projektu Hitpoint.cz, jehož cílem je přenést elektronický sport z anonymního prostředí internetu do konkrétní prezentovatelné podoby a pořádat profesionální akce, které tento fenomén představí široké veřejnosti.


Ohlédnutí uživatelů DH za rokem 2014

Rok 2014 nám skončil a tak jsem se rozhodl udělat článek s ohlédnutím se za ním. Obeslal jsem circa 30 uživatelů s pár otázkami, jak to za ten minulý rok podle nich bylo.