Duke Nukem 3D: 20th Anniversary World Tour je reedice legendární 3D akce Duke Nukem 3D, publikovaná u příležitosti 20. výročí vydání originálního titulu.
Nová edice přináší technologická vylepšení v podobě úpravy zdrojového kódu, který nyní umožňuje věrné 3D zobrazení (s možností alternativního využití originálního vzhledu) a vylepšené nasvícení scenérií. Nově nahrány a remasterovány jsou i Dukovy legendární proslovy, namluvené původním dabérem Johnem St. Johnem. Jako bonus jsou některé úrovně vybaveny komentáři tvůrců.
Edice zahrnuje první tři epizody hry Duke Nukem 3D (L.A. Meltdown, Lunar Apocalypse a Shrapnel City) a čtvrtou z datadisku Plutonium Pak (The Birth). Exkluzivním obsahem je zbrusu nová pátá epizoda Alien World Order, vytvořená původními level designéry z 3D Realms (Allen Blum III a Richard “Levelord®” Gray) včetně soundtracku z produkce Lee Jacksona.
Duke Nukem se vydává na světové turné po známých světových metropolích, v nichž likviduje svým typicky drsným způsobem invazi mimozemských vetřelců. Od evropských metropolí Amsterdamu, Moskvy, Londýna, Paříže či Říma, Duke prochází přes pyramidy Egypta až po San Francisco a Hollywood. Dostává do rukou novou zbraň - plamenomet Incinerator, kterým může usmažit nového protivníka jménem Firefly, který také disponuje ohnivými útoky.
@Feidias (10.07.2024 13:41): souhlasím, hratelnost je i po xx letech parádní!
@Karasman (10.07.2024 19:45): takže se komentář líbil nebo nelíbil? Co tě zklamalo ve hře? První level si snad pamatují úplně všichni kdo to tenkrát hráli.
Byl jsem na tom úplně stejně, nehrál jsem to přes 20+ let a přesto mě to okamžitě chytlo, pravda chvíli mě trvalo, než jsem hru dokončil ale já to takhle mám více méně s každou hru kterou hraji, běžně dokončuji za půl roku až rok/dva, a někdy i déle, viz. stále nedohraný první C&C. :)
Hru vlastním i na Steamu (nekup to ve slevě podruhé), nicméně chtěl jsem si to prostě užít v true 3D grafice na 55" OLED TV z gauče.
Byla to místy solidní výzva, nakonec jsem ovladač dostal do ruky a zvládl to, samozřejmě s lehkým přispěním YT, občas to prostě bylo nutné. Nejtěžší byl fakt, že ovladač má poměrně citlivé analogové páčky a umístit pod palbou zaměřovací kříž (v ovládání jsem nenašel žádný auto aim, apod.) na velmi nepříjemné automatické věže, a pravděpodobně ještě horší létající pohyblivé miny, je fakt obtížné. Tohle se ti na myši nemůže stát ani omylem.
Vím, že tady na DH je jeden uživatel, jméno aktuálně nevím, který právě hraje starší hry na PC přes emulátor a vysloveně na velké TV aby si je užil v 120hz/fps. Musím uznat má to něco do sebe. :)
Pro: Nová epizoda. Kvalitní originální obsah. Duke a jeho nové hlášky. Vylepšená grafika.
Proti: Cena. Redukovaný obsah oproti Megaton edici. Horší zvuk, změna zbraní.