Minerva's Den je stažitelné singleplayerové rozšíření s vlastním příběhem, nezávislým na tom z původní hry. Původně mělo vyjít pouze na konzole, ale 2K se po nepříznivé reakci PC hráčů rozhodli toto DLC vydat i na jejich platformu.
V tomto příběhu se hráč ujímá Big Daddyho zvaného Subjekt Sigma, který utrpí zranění a ztrátu paměti při pokusu proniknout k centrálnímu počítači Rapture. Důvod jeho návštěvy je hráči neznámý a slouží tak jako hlavní příběhový tahoun.
Vylepšený arzenál v podobě Ion Laseru nebo plasmidu Gravity Well (kapesní černá díra) bude pomáhat krotit nové typy nepřátel, kteří se postaví Sigmě do cesty. Se třemi novými oblastmi k prozkoumání se hrací doba pohybuje kolem čtyř hodin.
@Phoenix (24.11.2014 18:09): No, FPS... BioShocky beru spíše do kategorie her na příběh kladoucích důraz. Ostatně, řadou hráčů je (zvláště u prvního dúlu) vytýkán "gameplay" a pocit střelby - to jsem ale příliš nezaznamenal - a série je spíše ceněna pro kritický pohled na utopickou ideologii a neokoukané prostředí.
Cenu a poměry vůči počtu hodin a podobně rozlišovat nemá určitě smysl (vzhledem k proměnlivosti) - ale jisté tendence hodnotit lépe hry, u kterých hráč stráví desítky hodin oproti několikahodinové hře jsou podle mě na denním pořádku v systému datábaze jako souboru osobních a čistě subjektivních hodnocení. Pokud bych ale např. psal recenzi, tak prvek rozsahu bych nijak nebral v úvahu, a zaměřil se na kvalitu v daném rámci vně hry (DLC, funkčnost nadstavby, příběh v daném rozsahu několika úrovní atd.) - potom bych Minerva's Den nejspíše ocenil 8/10.
Ah, já to tedy spíše myslel, že i ty hry, kde mám 5/10, jsou obecně kvalitní a jde se u nich bavit :).