@Tulareanus (23.02.2022 19:44): Tak na toto můžeme mít jiný názor. Já jsem třeba až u příležitosti C&C Remastered zjistil, že některé jednotky, které jsem považoval za nové v RA2 byly přidané už v datadisku RA1: Aftermath. Z mého pohledu RA2 originální prostě není, ale stále je to podle mě nejlepší (nejzábavnější) díl série. Nejvíc inovací do RTS přineslo možná hned první C&C. Bylo vlastně úžasné, že se hned dalo všechno pohodlně ovládat, budovatelský aspekt byl intuitivní, a právě už i tady bych řekl, že příběh kampaně byl super, minimálně ty filmečky na 2 CD byly ve hře z roku 1995 dost wow.
Když se zamyslím třeba nad SC1, tak ten se hraje velmi podobně jako W2, jen má mnohem, mnohem lepší jednotky. W3 je oproti SC1 více originální/revoluční, ale SC1 bylo hned od počátku vyladěné na maximum, takže lépe odolává času.