Undertale je nezávislým RPG s důrazem na příběh a dialogy s postavami, které vytvořil více méně jediný autor, Toby Fox, v enginu GameMaker: Studio. Titul zvláště klade důraz na rozvětvenost příběhu a odlišné události při novém rozehrání hry. Undertale vzniklo po úspěšné kickstarter kampani po dvou a půl letech vývoje.
Malé dítě, Frisk, jednoho dne spadne do podzemního komplexu. Zde, pod Zemí, se nachází celý nový svět s vlastními postavami a "monstry", a také s vlastními pravidly. Frisk se logicky bude chtít dostat zpátky na povrch, ovšem po cestě k tomuto cíli zažije spousty nečekaných událostí.
@Fritol (23.09.2021 20:43): Ono grafika v Undertale je svojrázna, ale opäť na začiatku je asi najviac retro a najmenej farebná a pestrá. Ale uznávam, že to niekomu nesadne. Ja inak ani netuším akú komunitu Undertale má. Alebo Disco Elysium. Nejak nemám čas a chuť riešiť nejaké komunity. Čiastočne som do toho zabrdol pri Dark Souls a tam je to tiež "divné" istým spôsobom. :D Každopádne na DH v rámci Disco Elysium nejak problém nevidím okrem "znalcov", ktorí ti budú tvrdiť, že RPG bez bojov neexistuje a nie je to RPG, ale adventúra!!! :D
EDIT: Ja som si vlastne uvedomil, že grafika mi prišla úplne prirodzená, lebo mi pripomínala pokémony a staré hry zo SNESu, čo som kedysi hrával. :D
@Cathan (23.09.2021 20:29): Či už ide o hry, filmy alebo hudbu, strašne veľa ľudí dáva výhradne len na prvý dojem. Hoci jeho obmedzenosť je zvyčajne na ich strane. Čo sa týka prestierania vecí na striebornom podnose, súhlasím s tebou. Mne naopak až vadí, ako je napr. vo filmoch všetko opakované replikami postáv a neustálymi flashbackmi dookola, aby to pochopil aj ten posledný blbec, hoci ten film je len nejaká jednoduchá hollywoodska hovadina. :D
Pro: svět, humor, postavy, soundtrack
Proti: občas fakt těžké