Ovecooked je zběsilá arkádová hříčka pro 1-4 hráče určená hlavně pro lokální multiplayer ("couch coop"). Hráči ve hře ovládají malé kuchaříky, kteří společnými silami musí připravit, uvařit a naservírovat jídla pro nedočkavé strávníky v rozdílných prostředích.
Samotná hra probíhá tak, že tým hráčů dostává objednávky, které jim ukazují, jaké jídlo mají uvařit (např. polévka, hamburger, fish&chips). Každý recept poté sestává z několika kroků - nakrájet, uvařit nebo usmažit třeba i několik ingrediencí, ty po té zkombinovat na talíř a naservírovat, to vše pod časovým limitem. Mezi komplikace patří nutnost mýt talíře, aby bylo na co servírovat nebo hlídat, aby jídlo nebylo na sporáku moc dlouho, nespálilo se a nezačalo hořet.
Základní koncept poté autoři stěžují dalšími unikátními komplikacemi pro každou úroveň - někde vylézají hlodavci, kteří odnášejí připravené suroviny, na lodi na rozbouřeném moři je třeba poprat se s přejíždějícími pulty měnící uspořádání úrovně, na ledové kře to klouže a stačí málo k pádu do moře, a jindy jsou kuchaři odděleni a musí si posílat suroviny i polotovary po jezdících pásech tak, aby jim nespadly do košů.
Kombinace různých kroků a aktivit k přípravě každého jídla, komplikace v rámci úrovně a hlavně neúnavný časový limit tedy kladou velký důraz na spolupráci nebo naopak vybízejí k neřízenému chaosu.
V roce 2018 vyšlo pokračování Overcooked! 2.
@watchOut (komentář): Hodně pěkný komentář, měl jsem původně v plánu taky jeden napsat, ale vystihnul jsi moje pocity naprosto dokonale! hned bych dal ty pluska alespoň 2
Pro: jednoduchost ovládání, grafika, hudba
Proti: bez druhého hráče to moc nemá smysl