Unylá poblikávající záře z jediného zdroje osvětluje tikající časovanou bombu. Na číselníku neúprosně probíhá odpočet až k nule. Pyrotechnik si jednou rukou otře čelo orosené kapkami potu, které mu též pomalu stékají po zádech. Zbývá už jen jedna minuta a z jeho interkomu se stále nikdo neozývá. Je tu modrý a červený drátek. Světlo zhasne zcela a v celé místnosti tak jde vidět pouze zlověstné odpočítávání posledních několika málo vteřin. V tom se z interkomu ozve, že je to ten červenej. Na otázku, jestli si je kolega jistý, mu hlas, ve kterém je slyšet malé zaváhání, odpoví, že zcela jistě ano. Deset vteřin. K červenému drátku se přiblíží pyrotechnikovy nůžky, sedm vteřin. Poslední výdech, tři vteřiny, a ostří nůžek zaklapne. Za okamžik z pyrotechnika začne opadat napětí a stres. O vteřinu později dochází k výbuchu. Byl to ten modrej.
Keep Talking and Nobody Explodes je logická party hra, kde jeden hráč v roli pyrotechnika se snaží zlikvidovat nastraženou výbušninu, která má však více zádrhelů, než jsou jen výše popsané drátky. Druhý hráč (hráči) je s ním ve spojení a právě on má k dispozici manuál, kterak problémy s bombou vyřešit. Oba musí spolupracovat, pokud ji nechtějí nechat explodovat.
Keep Talking and Nobody Explodes je hra, u které je zábava zaručena, pokaždé existuje jiné rozložení a složení jednotlivých bomb, jejich obtížnost se zvyšuje ať už menším počtem špatných pokusů či větším časovým tlakem. Po zneškodnění několika nástrah se navíc může aktivovat ochranný mechanismus, který musí pyrotechnik řešit i při samotném zásahu u zmíněné výbušniny.
Na tuto hru jsem narazil čistě náhodou. Hra ve které jde o zneškodnění bomby a spolupráci s kamarádem, mě rozhodně nenudila., bavila mě.
Ve hře jde o to, že jeden hráč sedí před obrazovkou a vidí pouze na bombu a musí o ni říct vše, co jenom jde svému kamarádovi, který zase pro změnu na tu bombu nevidí a má v ruce jen manuál na zneškodnění bomby. Modulů je na bombách nespočet. Od jednoduchých kabelů až k pozdější fázi, kde už je například otravná morseovka či diagramy. Tam už začíná peklo. V pozdější fázi už přijdou opravdu těžké záležitosti, kde půjde především o čas.
Mohl bych tu popisovat detaily, ale většina tu byla řečena. Hra mě opravdu bavila, nenudil jsem se ani chvíli. Jediné mínus dávám pozdější velmi náročné obtížnosti, kde už jde opravdu o kejhák.
Ale celkový dojem je velmi kladný.
Ale celkový dojem je velmi kladný.
Pro: Logika, spolupráce, kooperace, moduly
Proti: V pozdější fázi obtížnost