Hlas Rona Perlmana nás na začátku upozorní na že válka se nikdy nemění. To ani moje (naše) obliba Falloutu 2.
Pro: Obří svět - více měst, postav, questů, všeho. Moderní verze je stabilní, nepadá. Příběhy z Nového Rena.
Proti: Přese všechno je to jen mírně vylepšený první díl. Humor nezaškodí, ale méně je někdy více. I v postapokalypse.
Pro: náplň v jednotlivých městech, lepší optimalizace bojů, auto, feeling, dialogy, svoboda volby, politické vztahy
Proti: málo hlavního příběhu, málo mluvících hlav, hudba, nepřesvědčivý závěr hry, až na drobnosti minimální posun od jedničky
Pro: svět, svoboda, dialogy, rpg systém, soubojový systém, kult
Proti: technické problémy, závěr hry
Pro: příběh, spoustu buildů postav, zajímavé postavy
Proti: nejde se přidat k Enklávě :(
Pro: prostředí, bojové popisky, dialogy, charizma NPC, moře možností, hudba, znovu hratelnost, obrovské množství předmětů
Pro: Veľa možností vývoja postavy, prepracovaný systém, výborne napísané dialógy a questy, námet príbehu
Proti: Neustále pop-kultúrne odkazy a humorné narážky, svet nie je uveriteľné post apo, prevedenie príbehu
Pro: Nastaveníchování vašich společníků, prostě pokračování Fallouta
Pro: Neskutečně úžasná hratelnost
Proti: technické problémy
Pro: herní svět, design, znovuhratelnost, dialogy, atmosféra, vývoj postavy, odlišná hra za různé typy postav, Žeryk
Proti: systém na kola není moje parketa, postava stále nemohla jít přímo nahoru (cik-cak)
Pro: atmosféra, příběh, nepřátelé, zbraně, intuitivní ovládání, grafika, náhodné lokace
Proti: padání hry
Pro: Svět a atmosféra Falloutu, návaznost na jedničku, pocit, že se nic nezměnilo. Jen vylepšilo.
Proti: na společnících není vidět brnění
Pro: Vse...
Proti: Po dohrani si uvedomite ze se chcete do sveta Falloutu vratit!... :(
Pro: od popkulturních odkazů přes grafickou stylizaci Pipboye po zmutované spolu-obyvatele pustiny
Proti: menší stabilita
Pro: svět reagující na činy hráče; atmosféra; souboje; intro a vůbec veškerá videa; Juan Cruz, animace úmrtí a bozar :-)
Proti: chyby technického rázu; některé nedodělky
Pro: atmosféra, dějová linie, vylepšování postavy, questy, mnoho NPC, absolutní volnost pohybu, délka hry
Proti: na hře vzniká vážná závislost
Pro: hratelnost, zábava, vtip, humor, grafika, depresivní atmosféra
Proti: občas padá, pomocníci v bandě se sem tam připletou do rány
Pro: VŠECHNO
Proti: rádoby pokračování ve formě třetího dílu (určenému nejspíše pro dívky předškolního věku)
Pro: snad úplně vše
Proti: občas technický stav