1) Jednoznačně nejpodobnější hra prvnímu COD, co jsem hrál. Což je skvělé! (jdi se bodnout COD 2 a COD5 se svými nekonečnými spawny nutícími hrát rambostylem. Ble)
2) Poutavé a různorodé mise.
3) Spousta zbytečných, ale milých detailů. Mám rád ty věci, které tam vlastně vůbec k ničemu nejsou, ale prostě je tam autoři dali, aby hra byla živější. Lazarovi rupne obvaz a stříká mu z nohy krev? Jdu k němu, ránu mu podržím, dokud nepřijde doktor. Je to tak přirozené!
4) Spousta vedlejších úkolů, za jejichž splnění je... nic! Co byste taky měli dostávat? Jste sakra voják, jde vám o to vyhrát. A každá sabotáž se dělá jen pro pocit z dobře odvedené práce.
5) Vizuál - vypadá to skvěle, AutoHDR funguje. Jen jsem v configu zvětšil o něco FOV a vypnul ohavné lensflares. Bohužel je to stále náročné jako prase. Ve 1440p se to kymácelo mezi 50 a 60 FPS, přičemž hra působila i na tom gamepadu hrozně těžkopádně. Tak jsem to dropnul na 1080p a s nějakým doostřením to vypadalo i tak skvěle. Radeon hlásí průměrných 86 FPS, takže pohoda. Jen jsem musel na 1080 dropnout i desktop a hra se spouštěla v 24 Hz. Bylo třeba vypnout a zapnout fullscreen, aby jela na 120 Hz.
6) Prvostřídní podpora gamepadu. Button prompts i vibrace. Jen jsem si chvíli musel zvykat na nastavení páček, které nejde měnit. Nejdou měnit ani tlačítka a dokonce není ani víc layoutů, ale ten jejich je bezchybnej, tak to nevadilo.
7) Bugy... jo, pár jich tam bylo. Žádný nebyl gamebraking a jen naprosté minimum jich nějak rušilo atmosféru.
8) Super hudba.
9) Lehké kopírky z jiných her (Far Cry, Sniper Elite) byly decentní a neměl jsem s tím problém.
Takže super jízda a za těch 48 korun není co řešit. Čas 8,5 hodin - za mě optimál. A co víc, Herní výzva poprvé v historii splněna! Hurá!
Pro: + originální nápad + zbraně, co jsem ještě nikde neviděl + Gameplay! + Pěkné prostředí (francouzský venkov a norské hory) + zvuk
Proti: - nevyužitý potenciál CryEnginu 3, s tím související grafická stránka a náročnost - technická stránka hry, bugy - AI - nelogičnost s mizením těl (samotné mizení těl beru taky jako velký zápor)