Borderlands 2 je pokračování střílečky s RPG prvky Borderlands, která je známá svou komiksovou grafikou.
Příběh se odehrává 5 let po událostech z jedničky a představuje nám čtveřici nových postav (Salvador, Maya, Axton a Zer0) a s tím spojené bojové třídy. Naši hrdinové se budou muset postavit novému zloduchovi, který si říká Handsome Jack, řídící společnost Hyperion Corporation, jenž terorizuje planetu Pandora.
Je na vás, kterou postavu si vyberete, každá má své výhody i nevýhody. Například Salvador je spíše přes těžké a silné zbraně, Maya spíše přes rychlost a hbitost, Zer0 je tichý a neviditelný a Axton je univerzální commando se schopností léčit a dodávat munici. Každá z postav má tři stromy schopností po 12, které budete postupně rozvíjet. Tím se dá docílit například lepší přesnosti, rychlosti anebo odolnosti. Vývojáři se rozhodli do hry přidat i postavy z jedničky, které ale jsou nehratelné, jen vám zadají úkol a pronesou legrační řeč.
Zbraní je ve hře více než v původním díle a budou se lišit výrobcem. Ty nejkvalitnější zbraně jsou vyrobeny právě v Hyperionu a jsou viditelně lepší. Zbraně je možno vylepšovat řadou módů. Nepřátel je zde také mnoho a užijete si spoustu bitev s bossy.
Hra obsahuje i kooperativní multiplayer, kde si můžete zahrát celou kampaň až s třemi kamarády.
V průběhu času byla rozšířena o pět větších stahovatelných přídavků. Jedná se o Captain Scarlett and Her Pirate's Booty, Mr. Torgue's Campaign of Carnage, Creature Slaughter Dome, Sir Hammerlock's Big Game Hunt a Tiny Tina's Assault on Dragon Keep.
To tak hraji čtyřku a říkám si, že to není ono. Něco tomu chybí (nebo přebývá). Je to mnou? Jsem už na tohle příliš starý? Nebo byla dvojka o tolik lepší. No tak jsem dvojku nainstaloval, že to porovnám a ne, podle mě to není mnou, dvojka je prostě o míle lepší. I když započítáte všechny quality of life vylepšení, které nové díly mají je prostě dvojka stále lepší. I samotný gunplay je imo lepší. Jasně, neslajdujete kolem, nepřitahujete se hákem, nedodgujete, nic z toho ve dvojce není, přesto ten samotný základ, tj. namiř a pal, je lepší. Přesnost zbraní hraje obrovskou roli, netrefujete criticaly s každou kulkou, využíváte krytí, protože naběhnou mezi nepřátele se rovná smrti (bez možnosti uhýbat a uheadshotovat každého před sebou), vnímáte víc nepřátele a prostředí, vybíráte zbraň podle situace. Plus kvůli tomu jak statistiky zbraní (a vaší postavy) hrají větší roli je i ten loot zajímavější. Ve čtyřce to uhrajete s každou flusačkou, která vám padne s prstem v nose. Tady ne.
Ale to hlavní je writing. Trojka byla hodně kritizována za writing, ctyřka je údajně lepší ale dvojka je jednoduše stále jinde. Během první hodiny ve dvojce jsem se zasmál víckrát než během 10 hodin ve čtyřce.
Phoenix
Fatality
sagittario
MATADOR
Terien
Pro: audiovizuální zpracování, dvě tuny obsahu
Proti: místy děsivá repetivnost, nevyvážená obtížnost, chyby, zbytečná DLC