Betrayal at Krondor je RPG probíhající ve světě Midkemia, pocházející z knižní ságy Raymonda E. Feista Trhlinové války. Ačkoliv není příběh hry a její dialogy přímo z pera autora Trhlinových válek, napsal Feist na základě hry knihu Zrada v Krondoru, první z trilogie Odkaz trhlinových válek.
Hrou procházíte s partou dvou nebo tří lidí v 1st person pohledu, tahové souboje sledujete z 3rd person pohledu. Nejrychleji se lze pohybovat s pohledem na mapu seshora. Hra je rozdělena na kapitoly, které probíhají obvykle v jednom nebo ve dvou regionech, ale hráč má neomezenou svobodu procházet celým herním světem, plnit okrajové úkoly, zlepšovat si dovednosti a vydělávat peníze.
Hra probíhá v rozlišení 320x200 s 256 barvami (VGA).
V roce 1997 vyšel duchovní nástupce hry pod názvem Betrayal in Antara, ovšem už se neodehrávající v Midkemii, kvůli ztrátě licenčních práv. O rok později, v roce 1998, vyšlo volné pokračování původní hry s názvem Return to Krondor, opět se vracející do světa Midkemie.
@Ringo (03.10.2023 11:05): Aha, to jsem vůbec nevěděl.
No, teď na to koukám na Youtubu a upřímně jsem asi o moc nepřišel, že o té hře ani nevím..
Pro: neuveritelna propracovanost, pribeh, primerena obtiznost, hudba
Proti: nekolik bugu v Elvandaru