První DLC do hry Alan Wake s podtitulem The Signal, se začíná odehrávat přesně tam, kde skončila původní hra. Alanovi se sice podařilo napsat nový konec knihy a zachránit tak svou ženu Alici a zbytek městečka Bright Falls. Ovšem nebylo to zadarmo, a tak Alan zůstává uvězněn někde na Temném místě mimo hranice našeho světa.
Hru začínáte v Bright Falls Diner, kde se v původní hře poprvé setkal Alan s temnotou. Nacházíte se tedy na začátku příběhu, ale něco se změnilo. Ostatní lidé se totiž chovají podivně a přeskakuje jim hlas nebo mluví z cesty. Spíše než realita je to nějaký podivný sen nebo noční můra.
Koncept hry zůstává víceméně zachován, ale přesto se v tomto DLC nachází několik novinek. Například síla baterky se dá zvětšit odrazem od zrcadla, čímž se dají lépe likvidovat nepřátelé. Alanova slova se zhmotňují přímo před ním a Alan si tak může sám dopomoci k některým předmětům jako jsou například náboje či baterie.
Délka DLC je stejná, jako délka jedné epizody v původní hře, což znamená rozmezí 60 - 90 minut. V PC verzi je již toto DLC součástí hry.
Hmmm a přesně kvůli tomuhle jsem si v původní hře tak přál uzavřený konec. :D
Pro: Zvlášť po pauze atmosféra i hratelnost opět baví; pár menších nápadů k oživení hratelnosti
Proti: Chybí větší inovace; příběh stagnuje