Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Ohlédnutí za DH Masters 2017

Rok 2017 je za námi a s ním také druhý ročník turnaje DH Masters. V pěti různých hrách spolu změřilo síly 26 uživatelů Databáze.


Druhá sezóna DH Masters byla v mnoha ohledech podobná té první. Přesto příběh, který byl letos napsán, má trochu jiné kapitoly a také jiný konec. Pokud jste sledovali stránku facebookové skupiny DH Masters (kam se můžete také přidat), tak už víte, jak to celé probíhalo.

Opět jsme hráli 5 her, opět se zúčastnilo 26 hráčů. Během roku jsme rozdali výhry za bezmála 10 000 Kč ve formě her, věcných cen a finančních příspěvků na nákup. Pro všechny účastníky byla opět připravena tipovačka, kde bylo celkem 20 malých cen a jedna hlavní cena.

Na následujících řádcích se pokusím shrnout to zajímavé, co se během DH Masters 2017 odehrálo.

Jednotlivé turnaje


1. turnaj - This is the only level too

Jako první hru jsem zvolil flashovou plošinovku This is the only level too. Hráči měli jednoduchý úkol - odehrát celou hru v co nejkratším čase. Jenže o co jednodušší bylo zadání, o to těžší bylo dosáhnout nejlepšího času. Z původních časů okolo šesti minut se účastníci začali dostávat níž a níž a při časech pod 3:30 už jsem myslel, že dosahujeme maxima. Jenže řada hráčů se nevzdala snadno a hledali skuliny, zrychlení, trénovali, psali si nápovědy nebo zaháněli partnery (aby nebyli nervózní, že je někdo pozoruje při hraní) :) A vyplatilo se - celých 10 hráčů se dostalo pod 4 minuty, což se mně osobně nikdy nepodařilo. A nejlepší pětice své časy nacpala dokonce pod 3 minuty a tam začal tvrdý boj. Šlo skutečně o těsné souboje a každá sekunda zlepšení mohla hrát roli.

Na třetím místě se umístil Drekt s časem 2:44.90, na druhém místě Fatality s výkonem 2:40.18 a pro výhru si došel úřadující šampion piraten s časem 2:36.57. Piraten sice oznámil, že se v druhé sezóně nepokusí o obhajobu titulu, ale první hra mu sedla, tak proč ostatním neukázat, že na to pořád mám, že? :)

Kompletní tabulku s nejlepšími časy najdete zde (údaje jsou na dvou listech): odkaz

Nejlepší tři výkony + bonus:


2. turnaj - Starcraft 2

Ve 2. turnaji se hráči utkali ve světově proslulé progamingové hře Starcraft 2. Pravidla byla jednoduchá - porazit soupeře v duelu Terran vs Terran.

Již od začátku bylo jasné, že H34D je favoritem turnaje, protože má ve své minulosti již řádku Starcraftových úspěchů. Proti němu se postavilo dalších 7 hráčů, z nichž 3 podle svých slov hráli Starcraft 2 poprvé v životě.

V sobotních základních skupinách se odehrály vesměs jasné zápasy a jako vítězové skupin odešli Garion a H34D. V nedělním playoff, do kterého postoupili všichni, se hráči rychle rozdělili na dvě skupiny. Ti lepší si hráli svoje pokročilé taktiky, ti horší pak sympaticky bojovali spíše sami se sebou :) a občas také se soupeři. H34D prošel turnajem jako nůž máslem a všechny soupeře porazil bez zaváhání. Vítěze druhé skupiny Gariona potkal celkem dvakrát, ale i přes veškerou snahu mu Garion nesebral ani jednu mapu. Protože však s nikým jiným neprohrál, obsadil druhé místo. Na třetí místo se propracoval Fatality, když porazil nejprve Kunicka a poté i Drekta. Byly vidět nejrůznější taktiky, které většinou končily u pěchoty a lehké techniky a cca po deseti minutách bývalo rozhodnuto.

V zápasech ve spodní části tabulky se děly věci. Zejména duel Crash vs watchOut doporučuji zhlédnout, protože tolik manévrování, úniků, vstávání z mrtvých a vtipných situací se neodehrálo v celém turnaji dohromady. Také watchOutova úhybná taktika v zápase s H34Dem by neměla zapadnout :) Ale i ostatní zápasy ve spodku tabulky stojí za vidění - je na nich vidět velká bojovnost všech zúčastněných a snaha přece jen soupeře nějak překvapit nebo aspoň umlátit silou.

V celkovém pořadí se do čela dostal Fatality následován Drektem.

Replaye ze všech turnajových zápasů najdete zde: odkaz

Tabulku s výsledky jednotlivých zápasů najdete zde: odkaz

Finále 1:

Finále 2:

3. turnaj - Faeria

Ve 3. turnaji jsem vyslyšel prosby z minulého roku a zařadil karetní hru. Volba padla na Faerii, která je kombinací karet a strategie. Hráli jsme duely 1v1 všichni proti všem se základním zeleným balíčkem ("Zelený začátek").

Někteří do turnaje naskočili už v pátek po oznámení systému hry a už během odpoledne a večera byla odehraná polovina všech zápasů. Prvek náhody ve hře způsobil, že některé zápasy nedopadly dle očekávání.

V sobotu jsme dohráli i zbylé zápasy. Přišla také nečekaná výhra Karasmana nad do té doby vedoucím Drektem a došlo ke kuriózní situaci - místo rozhodnutého pořadí měli 4 hráči na prvních místech stejný počet vítězství. Na dalších místech naštěstí nebyla situace tak zamotaná a pořadí tak bylo známé už po prvním "oficiálním" dnu turnaje.

V neděli jsme se mohli těšit na finálové zápasy. Drekt a Psyx měli více výher ve vzájemných zápasech mezi první čtveřicí a postoupili tak do finálového duelu. Fatality a Terien si zahráli o třetí místo.

V zápase o bronz byly vidět pěkné hry, od obou bezchybně zahrané, ale Fatalitymu nepřicházely potřebné karty, což vedlo k poměrně jasnému vítězství Teriena v poměru 2:0. Zato v zápase o celkové vítězství to byla jiná káva a nakonec šlo o pořádné drama, protože všechny mapy byly vyrovnané. V poslední mapě oba hráči udělali drobné chyby, což závěr ještě notně okořenilo. A kdyby Drektovi přišla na konci lepší karta, mohlo to být celé jinak. Nakonec ale zvítězil Psyx 2:1 a Drekt se musel spokojit se stříbrem. Drekt se díky tomuto výkonu dotáhl v celkovém pořadí na Fatalityho a oba tak obsadili dělené první místo.

Všechny zápasy, které jsem měl možnost vidět, stály za to. Hráči se pokaždé snažili soupeře přechytračit nebo přetlačit, mnohdy i dost sebevědomě, což vedlo k překvapivým obratům, nečekaně zabitým jednotkám a často zapůsobila i paní štěstěna.

Tabulku s výsledky zápasů najdete zde: odkaz

Záznam finálového zápasu:

Zápas o 3. místo:


4. turnaj - Counter strike: Global offensive

Ve 4. turnaji jsem si pro vás přichystal známou FPS Counter strike: Global offensive.

Hráli jsme duely (1v1) na speciálních aim mapách. V základních skupinách sehráli hráči vždy dvě mapy, v playoff se pak hrálo na 2 vítězné mapy. Turnaje se zúčastnilo 11 střelců.

V pátek po oznámení systému hry a rozlosování skupin hráči odehráli zhruba polovinu zápasů. Hned ve 3 zápasech jsme už už sahali po prodloužení, ale nakonec to vždy skončilo 16:14. A už bylo jisté, že ze skupiny C postoupí na prvním místě Drekt, který všechny své zápasy vyhrál bez zaváhání.

Během soboty jsme dohráli všechny zbývající zápasy a o postupujících bylo rozhodnuto. Z 11 hráčů postoupilo 8 do vyřazovacích bojů a zbylí 3 pak ještě hráli o pořadí.

Hned v prvním kole playoff se trochu smolně potkal Drekt s H34Dem a tento zápas poslal Drekta do spodní části tabulky a do bojů o nejlépe 5. místo. Protože byl Drekt adept na zisk celkového vítězství, jistě ho tato prohra nepotěšila. Mezi 4 nejlepší se probojovali d4necek, Steve, Fatality a H34D. Své zápasy vyhráli Steve a Fatality a měli se tak potkat ve finále. Oba spolu začínali už v základní skupině, kde Fatality vyhrál obě mapy a Steve mu to chtěl ve finále oplatit. To se mu ale nepodařilo a Fatality si tak došel pro své první letošní vítězství. Steve tak obsadil 2. místo, což bylo zatím jeho nejlepší umístění v turnajích DH Masters.

O třetí místo se bojovalo až v pondělí a tak trochu tajně, takže jsem zápas viděl až ze záznamu. d4necek nejprve prohrál první mapu, ale pak si druhou i třetí mapu pohlídal a nedovolil H34Dovi získat vytoužené pódium. Bronz tak při své premiérové účasti v DH Masters získal d4necek. Také gratuluji.

I v bojích o pořadí bylo na co koukat. Asi největší drama se odehrálo v boji o poslední tři místa, kde Kunick nejprve dostal nářez od Crashe v první mapě (16:4), aby pak následující dvě vyhrál 16:14. Asi se musel rozehřát, než to pořádně rozbalil :) V bojích o 5. místo byl nejúspěšnější Garion. Drekt si svůj boj o titul zkomplikoval ještě více, protože obsadil 7. místo, za které už je pouze 18 bodů. Fatality tak získal v celkovém pořadí solidní náskok 32 bodů.

Dema (záznamy) zápasů ze základních skupin můžete stáhnout zde: odkaz (350 MB)

Dema (záznamy) zápasů z playoff můžete stáhnout zde: odkaz (374 MB)

Záznam finále:

5. turnaj - Perfect Shot vs. Spiraling Monsters

Hráči měli za úkol odehrát ve hře Perfect Shot vs. Spiraling Monsters mód Challenge a získat co nejvyšší skóre. Nakonec se jako nejúčinnější strategie ukázalo kroužení dokola, což asi nejlépe zvládl Fatality. Ostatní po úvodní kroužící fázi často přecházeli na akčnější taktiku, kterou nazvali "cutování". Hráč si při tom prostřílel mezeru a přešel na druhou stranu od nepřátelského "ocasu".

Když mi v sobotu začaly přicházet výsledky se skóre kolem tisícovky, myslel jsem, že už se o moc víc nedostaneme. Pak ale večer autorka hry Akhera zveřejnila svůj pokus (1139 bodů) a ukázala tak ostatním, že to jde. V průběhu neděle tak ještě dorazila řada velmi pěkných výsledků, které dokazují, jak jsou hráči na Databázi velcí bojovníci.

Soutěžící se ve výsledkové listině rozdělili na tři skupiny. Nahoře se bojovalo o každý bodík a nakonec to skončilo neskutečně vyrovnaně. V boji o první místo Steve se ziskem 1576 bodů porazil Psyxe o neskutečné 3 body a získal tak své první vítězství. Přitom druhý nejlepší Psyxův pokus byl 1570, takže také těsně pod. O bronz svedli těsný souboj Fatality s H34Dem. Fatality byl ten štastnější, vydržel o setinku déle naživu a skončil třetí se ziskem 1495 bodů. Smekám ale i před H34Dovým výkonem (1488 bodů). Jestli v sobotu vypadal výkon Akhery nepřekonatelně, nakonec se před ni dostali i Drekt a Garion. Za zmínku stojí také Stradyho výkon, který se mu podařilo získat hraním na gamepadu. Závěr turnaje pak ještě okořenil Drekt svým pokusem zcela bez střílení (viz video).

Záznam nejlepších výkonů (+bonus):

Celkové výsledky

Výsledky v posledním turnaji znamenaly, že se Psyx vyšvihl na bronzový stupínek (122 bodů). O první místo už se v podstatě nebojovalo, takže stříbro získal Drekt (152 bodů). Celkovým vítězem a DH Masterem pro rok 2017 se stal Fatality (194 bodů). Může si právem říkat "DH Master", protože jeden turnaj vyhrál a ve všech ostatních turnajích letošní sezóny skončil na čtvrtém nebo lepším místě (1-1-2-1). Gratuluji!

Kuriózní situace nastala pod stupni vítězů, protože hned 3 hráči získali 110 bodů. Díky lepším výsledkům v jednotlivých turnajích si nakonec cenu za 4. místo odnesl Steve, ale ani Garion a H34D nepřišli zkrátka.

Kompletní výsledky z jednotlivých turnajů najdete na turnajovém webu.

Odměny



1. místo - Fatality



Získal dvoudenní VIP vstupenku na Hitpoint Finals 13 ve Svitavách včetně ubytování a dopravy (bez stravy) + hardware nebo software dle vlastního výběru v hodnotě 1000 Kč + roční předplatné časopisu Level + tričko Databáze-her + štítek s přezdívkou na poháru DH Masters.

Fatality použil vyhranou tisícovku na nákup gramofonu Audio-technica AT-LP60-USB s možností připojit ho do PC přes USB. Také obdržel zmenšenou kopii poháru DH Masters, kterou si nyní může vystavit doma na poličce.



2. místo - Drekt



Získal hardware nebo software dle vlastního výběru v hodnotě 1000 Kč + tričko Databáze-her + roční předplatné časopisu Level.

Drekt použil vyhranou tisícovku na nákup her na Steamu, konkrétně Small World 2, The Witcher Adventure Game, Doom, Dark Souls III a Open Sorcery. Trička DH se vzdal.



3. místo - Psyx



Získal tričko Databáze-her + flash disk nebo microSD kartu 32 GB + půlroční předplatné časopisu Level. Psyx se všech cen vzdal (věnoval je do Vánoční nadílky DH).

Tipovačka

Tipovačka byla letos zakletá a v průběhu roku nikdo neměl štěstí. Ze všech 21 cen nikdo nic netrefil. Na řadu tak přišlo závěrečné losování, do kterého byl zařazen každý účastník letošní sezóny (kromě prvních tří v celkovém pořadí).

V losování se usmálo štěstí na Gotrega, který si tak odnesl 1000 Kč na nákup hardware nebo software dle vlastního výběru. Gotreg použil výhru na nákup nového 24palcového monitoru AOC i2481FXH.


Reakce hráčů

Zde najdete reakce účastníků DH Masters 2017 tak, jak mi je poslali do DH pošty.

Fatality
Ahoj všem,

potom, co mi uteklo vítězství v prvním ročníku, jsem se pustil s o něco větší vervou do ročníku druhého s tím, že už se to nesmí stát. Věděl jsem, kdo z horní poloviny v jakých hrách je dobrý a na to jsem se zaměřil. V podstatě jsem hrál na jistotu, nepotřeboval jsem vyhrát úplně každý turnaj, věřil jsem, že nejméně jeden vyhraju (nakonec to bylo CS: GO, což jsem úplně nečekal), a když budu podávat stabilní výkony, budu se umisťovat nahoře a mělo by mi to stačit. Když jsem vyhrál 4. turnaj, už jsem měl celkové vítězství de facto jisté, takže jen stačilo trochu kalkulovat a úplně nepodcenit poslední turnaj.

Jinak chtěl jsem samozřejmě vyhrát :) Hlavní motivací byl pohár pro vítěze. Je škoda, že se neúčastnil piraten, ale myslím si, že i tak bych vyhrál (vhazuje rukavici do ringu). Myslím, že třeba Head, kdyby se účastnil všech turnajů, by mi zatopil víc (vhazuje i druhou rukavici do ringu. Všechny hry mě bavily, možná snad až na StarCraft, kterého jsem se kdysi strašně moc přejedl a dodnes jsem na něj opětovnou chuť nenašel.

Hry se mi líbily o trochu víc než v prvním ročníku, byla zde o dost větší variabilita žánrů a i zapojení hráčů mi přišlo lepší. Ceny byly celkově podle mě o trochu horší, protože já jsem se třeba na Hitpoint Finals podívat chtěl, byl jsem tam už několikrát a vždycky to bylo super, ale kdyby vyhrál někdo jiný, mám pocit, že by si to tak neužil. Přece jen, kdo chce na takovou specifickou akci jet (je tam víceméně "jen" finále ve hrách League of Legends a Counter-Strike: Global Offensive s tím, že se končí hluboko v noci), ten tam pojede i tak. Myslím, že by některý vítěz ani vyloženě nechtěl jet, že by se té ceny vzdal ve prospěch dalšího v pořadí. Ostatní ceny mi přišly super a tématické - tričko, předplatné herního magazínu, peněžní hodnota, a především krásný pohár pro vítěze, myslím, že tyto ceny by mohly zůstat i do dalšího ročníku. Vedení turnajů bylo ze strany pořadatele Kwokyho vysoce profesionální.

Drekt
Stejně jako minulý rok jsem se zúčastnil všech 5ti turnajů, nevyhrál ani jeden a i přes to skončil na 2. místě. Snad tím můžu jít příkladem, že nemusíte být v ničem nejlepší a pro dobré umístění stačí jen dostatek odhodlání :d

Nejvíc jsem si užil turnaj ve Faerii a This is the only level too. S organizací turnaje jsem byl naprosto spokojen a už se těším na další ročník, kde se opět pokusím obhájit druhé místo :D

Psyx
Druhý ročník DH Masters se mi líbil hodně. Jednak šly dvě singleplayer hry, což mi sedí víc než běžnější sčuchávací turnaje. A taky našel novou závislárnu (Faerii). Organizaci DH Masters nemám co vytknout, nenarazil jsem na žádný problém s pravidly jednotlivých turnajů a i hráči byli časově ochotní, takže jsem nemusel nic řešit. Soutěžení se ukázalo i ve skromnějším počtu účastníků napínavé, prohrát těsně o tři bodíky, to se často nestává!

Steve
Po ročníku 2016, kde jsem i po několika posledních místech nakonec vypotil alespoň celkové 4. místo, jsem se těšil na nový ročník, kde by mi snad mohla více sednout skladba her. A když Kwoky prozradil, že se fakt bude hrát CS:GO, těšil jsem se hodně.
V prvním turnaji nadšení trochu ochladlo, když jsem se dozvěděl, v jaké ptákovině to máme závodit. Po pár pokusech jsem ale v This Is the Only Level 2 našel zalíbení a bavilo mě hledat různé triky a zkratky. Celkově to nedopadlo podle očekávání, ale probudila se ve mě soutěživost a tak jsem byl zvědav, co si Kwoky připravil dále.
Co čert nechtěl, další dva turnaje jsem nemohl z časových důvodů hrát a tak se ambice umístit se v Top 3 celkem rychle rozplynuly.
Pak konečně došla řada na CS:GO, opravdovou hru. Jediným opravdu těžkým soupeřem se ukázal být Fatality, který (ač to nikdy nepřizná) se mě bál tak, že trénoval 10 hodin denně. To jsem se se svým shit-talkingem tak trochu střelil do kolene :). Ale poprvé jsem se umístil na bedně a to se cení.
No a nakonec přišel zlatý hřeb. Můj nejlepší výkon, 1. místo v Perfect Shot. Ukázal jsem se být mistrem v dělání koleček pomocí WASD, skillem vycepovaným hodinami nudných rozhovorů ve všelijakých hrách.
Celkově jsem opět nezapřel své moravské geny a bral bramboru. Ale ambice jsou do příště vyšší.
Na závěr bych tedy chtěl poděkovat Kwokymu za další skvělý ročník a také všem soupeřům za výborné výkony, soutěživost a fair-play. Byli jste skvělí. Nemůžu se dočkat dalšího ročníku. Doufám, že se utkáme ve větším počtu!

H34D
Dojmy více než dobré. :-)

Crash
Dlouhá léta jsem se považoval za čistokrevného singlplayeristu. Jsou to právě Kwokyho turnaje, které ze mě v posledních letech dělají mnohem většího fanouška do multiplayerového hraní a soutěžení. Druhý ročník DH Masters se podle mě povedl, letos jsem se zúčastnil všech pěti turnajů a umístil se na pěkném sedmém místě. Zní to sice hezky, ale už méně hezké je, že všech pět turnajů absolvovali jen čtyři účastníci, z nichž jsem byl samozřejmě poslední. A to je asi můj největší problém s DH Masters, chtělo by to více účastníků s pravidelnou účastí.

Samotné turnaje jsem si užil moc. Myslím, že na hru This is the only level two nezapomene nikdo z nás do smrti. Dobře nám s ní Kwoky vymyl mozek. Svedl jsem nezapomenutelnou bitvu s Watchoutem ve Starcraft II, kterou Kwoky zvěčnil na svém Youtube kanále. Objevil jsem zajímavou karetní hru Faeria, které bych možná dal více šancí, kdybych nebyl závislý na TES: Legends. :) Pořádně jsem si zanadával po těsně prohraném zápase s Kunickem v CS:GO, kdy jsem obě mapy prohrál 14:16. Ten mi dlouho ležel v žaludku. Poslední turnaj v Perfect Shot vs. Spiraling Monsters už jsem bral trochu volněji, dal jsem si za cíl překonat tisícovku, což jsem splnil, tady už trochu bylo vidět, že není o co hrát. Každopádně těším se na další ročník a doufám, že bude více soupeřů, kteří se zúčastní všech turnajů.

Karasman
DH Masters bylo super, i když jsem se účastnil méně, než jsem plánoval. Nevím, jak se budu moci zapojit do dalšího ročníku, ale minimálně to zkusím. Je super, že někdo něco takového pořádá. [...] V takovém turnaji jsou samozřejmě nejlepší ceny hry nebo Steam kredit. [...] Vím, že jsem asi v menšině, ale možná by nebylo špatné to aspoň trošku natáhnout třeba sobota-úterý nebo tak, případě jeden týden, ať mají lidi šanci si ty svoje zápasy domluvit. Navíc pokud bys chtěl větší množství účastníků, tak se dá asi předpokládat, že se to prostě přes jeden víkend stejně nestihne. (zkráceno)

piraten
Prvé kolo sa odohralo v podstate takmer pred rokom, takže si to ani veľmi nepamätám a tohto roku sa opäť nezúčastním, keďže moja časová vyťaženosť je rovnaká ako v minulom roku.

Kunick
Letošní ročník DH Masters lze hodnotit jedině jako podařený. Navazovat je totiž vždy obtížnější než zkoušet něco poprvé a přesto si turnaj udržel hodně slušnou formu. Ostatně všichni se na něj těšili, čemuž odpovídá takřka 300 diskuzních příspěvků u článku k úvodnímu turnaji. Ten mě upřímně nezastihnul úplně v ideálním čase a většinu víkendu jsem tak proflákal na Matějské a jiných kulturních zařízeních. A nezodpovědně začal hrát až těsně před deadlinem. I tak jsem si This is the only level too užil (až na hudební složku, kterou si i teď, po uplynutí skoro celého roku, živě pamatuju). No a pak jsem samozřejmě nevěřícně koukal na sestřih nejlepších časů, kde jsem nechápal. Což ostatně nebylo v turnajích naposledy. To 2. Turnaj potěšil Starcraft 2 jsem měl již dlouho v hledáčku a nakonec jsem i dohrál kampaň a propojil tak DH Masters s Herní výzvou. Tradičně jsem k přípravě přistoupil laxně a hru nainstaloval až večer před turnajem a následně vyzkoušel Kwokyho instruktážní dovednosti (nevyhrál jsem, takže má očividně co zlepšovat). Nicméně už žánrem, ale i přímým zápolením a předvedenými výkony se za mě jednalo o vrchol celých Masters. S podivem, že jsem zvládnul absolvovat 2 turnaje v řadě, jsem vyhlížel turnaj třetí. A tady jsem konečně s termínem narazil. Což mi zpětně až tak nevadí – sice jsem přišel o cenné body do celkového pořadí, avšak Faeria jako taková mě nezaujala – ale stále lepší kartičky než závody. :D Následující turnaj byl ve znamení CS:GO a opět bylo poznat, že jde o tradiční kompetitivní hru – účast více poměrně hodně zkušených borců sice přinesla některé nelichotivé výsledky, avšak steam závěrečných zápasů pavouka stál za to! Poslední turnaj pak opět přišel s hrou, kterou jsem měl v hledáčku. A s termínem, který mi vůbec, ale vůbec nevyhovoval. Perfect Shot vs. Spiraling Monsters však za to stál, a tak jsem svůj pokus odehrál na noťasu někde mezi Olomoucí a Zábřehem na Moravě. Ale zúčastnil jsem se a to se počítá!

Celkově jsem tedy spokojený, a jednotlivé hry jsem si dost užil. A co si budem povídat, ten pocit, kdy stojíte proti reálnému protihráči a víte, že na výsledku záleží, přináší úplně jiný zážitek a to je pro mě největší přínos DH Masters. SC II a CS:GO jsem si tedy vychutnal o něco více. Avšak ani první a poslední hra nezklamaly. Byly spíše o překonání vlastních hranic, což sice není o nic méně náročné, ale přesto pocit z něj mi nepřišel až tak intenzivní. Ale myslím, že je dobře, že se oba tyto principy doplňují. Jen mi trochu přišlo škoda, že po vzoru předchozího ročníku neumožňoval poslední turnaj přímé srovnávání adeptů na celkové prvenství. Takovýto závěr by jistě přinesl divácký zájem a snad i nějaké menší sázky. Což mě přivádí k další výtce: Někdo by se měl naučit pořádně umísťovat výhry do tabulky, marně se je pokouším trefit již druhým rokem!!

Nezbývá tedy než poděkovat organizátorovi a popřát mu mnoho invence do dalšího ročníku: Letos to bylo skvělé, ale příští ročník ať je divácky i počtem soutěžících o mnoho lepší. GL&HF

Terien
Zúčastnil jsem se jen jedné hry, tak toho moc nemůžu říct. Hrál jsem turnaj ve Faerii, protože mě nalákalo že to jsou karty. Karetní hry to je moje.
Sice hraní jen s tím zeleným základním balíkem nebylo zas tolik stimulující, moc se toho tam vymyslet nedá a asi nejvíc záleží na vašem štěstí jak ti přijdou karty ze začátku, ale je to prima hra. Určitě mnohem lepší než více známý Hearthstone, který díky jeho popularitě dost kopíruje. (a taky samozřejmě Magic: the gathering, který kopírují oba)
Díky turnaji jsem si vyzkoušel tuto zábavnou hru a pěkných pár hodin jsem u ní strávil.
Za což máš můj dík. :)

d4necek
Jelikož jsem se zúčastnil jen jedné části turnaje tak mohu hodnotit jen ji a ta dle mého názoru proběhla celkem v pohodě.
Domlouvání časů bylo právě kostrbatější ale nakonec se to povedlo. Za mě tedy jinak v pohodě :) a užil jsem si to.

Laurona
V roce 2016 jsem se DH Masters účastnila jen okrajově, a tak jsem se rozhodla, že v roce 2017 budu aktivnější. Mrzí mě, že jsem se z časových důvodů nedokázala zúčastnit všech turnajů, ale jsem ráda aspoň za tři, které jsem stihla.

1. turnaj hra This is the only level too
Při mém prvním pokusu jsem hru dohrála asi za 14 minut. Absolutně jsem si nedovedla představit, jak to zvládnu rychleji. Když jsem ale pročítala diskuzi a viděla, jak se tam několik jedinců chlubilo časem pod pět minut, nedalo mi to, a hru hrála pořád znovu a znovu (celou sobotu od rána do večera) až jsem se vypracovala na čas 3:34. I když jsem neskončila první (ani druhá, třetí... :D ) s výsledkem jsem byla spokojená, jelikož se mi to za celou dobu nepodařilo zahrát lépe.

3. turnaj hra Faeria
Tahle hra byla pro mě totální katastrofa. Už z dřívějších pokusů, kdy jsem zkoušela hrát Heartstone, jsem věděla, že na taktické karetní hry nejsem. Že ale skončím ve Faerii bez jediné výhry, to jsem nečekala. I když jsem byla zklamaná, nemůžu říct, že bych litovala, že jsem se zúčastnila. Zápasy, v nichž byly síly vyrovnané, jsem si užila. Na ty ostatní radši zapomenu :D.

4. turnaj hra Counter strike: Global offensive
CS:GO považuji osobně za nejlepší hru turnaje. Jelikož jsem tuto populární hru dříve nikdy nehrála, měla jsem konečně důvod ji vyzkoušet. Rozhodovala jsem se do poslední chvíle, zda se do turnaje přihlásit. Nebylo pro mě snadné se postavit některým soupeřům, kteří mají nahráno X desítek až stovek hodin. Nakonec jsem se do toho bezhlavě pustila a jsem ráda. I když jsem prohrávala, dostala jsem ze sebe maximum a s konečnými výsledky jsem spokojená.

Každá hra z turnaje měla něco do sebe, včetně rozličných nezapomenutelných zážitků. Doufám že tento rok budou pro turnaj zvoleny podobně žánrově rozdílné hry. Určitě se DH Masters znovu zúčastním. Nelákají mě ani tak ceny, na které stejně nedosáhnu, ale právě ty zážitky, které můžu sdílet s ostatními.

Eru
Předchozí ročník mi časově moc nevycházel, i proto jsem se na první turnaj těšil a ujistil se, že budu moci být doma. Ale když jsem se dozvěděl vybranou hru, moc nadšený jsem nebyl. Po několika desítkách minut jsem zjistil, že je to naprostá šílenost, kterou nejspíš ani nedohraji. A chtěl někoho zabít. Až po zjištění jednoho "triku" v předposledním levelu jsem hru dokončil. A na druhý den se ještě trochu zlepšil a vytáhl se na předposlední místo :) Ale vícekrát jsem to zkoušet nechtěl, masochista nejsem. Druhý turnaj mi časově nevyšel. Jelikož preferuji tahové strategie a StarCrafty jsem hrál jenom s myší a cheatem na nesmrtelnost (kvůli příběhu) měl jsem za to, že bych stejně skončil na chvostu. Nicméně po zhlédnutí souboje hvězdné pěchoty jsem i začal litovat, že jsem se nemohl zúčastnit. Faeria mi sedla nejvíce, protože vyžaduje přemýšlení a ne rychlé prstíčky. Bohužel až několik měsíců po turnaji mi došlo, že balík, se kterým jsme hráli je Mid-Range, což vyžaduje určitý styl budování území. U Counter-Striku jsem se obával, že se termín trefí do mé dovolené, což se i stalo. Proto jsem aspoň "vyslal" kolegu z práce, který má nahráno mnoho hodin a doufal, že to vyhraje. Nicméně po návratu jsem se dozvěděl, že se mu rozbil počítač. :( U poslední hry jsem měl podobné problémy jako u první, ale naštěstí nešla nedohrát.

Přesto, že jsem nic nevyhrál, jsem rád, že jsem se dozvěděl o Faerii a pokud mi to vyjde, rád se zúčastním dalších turnajů.

Ronik
DH Masters opět hodnotím kladně, organizační problémy se mi zcela vyhnuly a všechno šlo hladce. Letos jsem se opět bohužel zúčastnil jen tří kol, jelikož očekávané klání v CSGO mi nevyšlo časově a Starcraft není můj šálek kávy. Ambice na místa vítězů jsem neměl ani v jednom kole, protože This Is The Only Level i Perfect Shot jsem věnoval cca hodinku času a s Faerií jsme si příliš nesedli, což mi náležitě oplatila velmi nešťastně zamíchanými balíky karet :) Ale co naplat, aspoň jsem si vyzkoušel nové hry, ke kterým bych se asi sám od sebe nedostal. Palec nahoru pořadateli a gratulace vítězům!

watchOut
Nejprve musím poděkovat Kwokymu za uspořádání DH Masters; třebaže jsem se nemohl zúčastnit na plný plyn, turnaj jsem si užil. Titol2 byla skvělá hra se skvělou hudbou (ano, opravdu se mi líbila) - ještě teď se musím smát, když si na ni vzpomenu! I SC2 byla podařená taškařice, zde se zase musím smát při vzpomínce na to, jak se Crash domníval, že stavím protileteckou obranu z obavy z jeho leteckého útoku, ale ve skutečnosti jsem vlastně nevěděl, že ty věže nejsou na pozemní jednotky. Faeria a Perfect Shot připadly bohužel na dva víkendy v roce, kdy jsem (až na pětiminutový test na touchpadu) opravdu nemohl hrát, což mě velice mrzelo, neboť jsem se na obě hry velmi těšil. CS jsem vypustil plánovaně - nechtěl jsem hru kupovat jen kvůli turnaji.
Celkově mě v turnaji zaujalo, že existuje něco jako univerzální dovednost hrát hry, která až tak nezáleží na konkrétních titulech. Prostě kdo umí, ten umí - čímž také gratuluji všem na předních pozicích!

PRIVATE MARTIN
Neviem či môžem hodnotiť celý uplynulý ročník, keďže som sa zúčastnil iba jedného turnaja, a to turnaja v CS:GO, ale bol som nadmieru spokojný. Ako s organizáciou, tak s priebehom jednotlivých zápasov. A hoci som nepodal taký dobrý výkon ako som chcel, užil som si každú mapu naplno. Snáď sa budúci rok bude hrať viac FPS a bude ešte aspoň jeden turnaj v CS:GO. :D

Akhera
Moje účast v turnaji byla celkem malá, hlavně jsem pro turnaj poskytla svoji hru Perfect Shot vs. Spiraling Monsters. Po pravdě jsem se trochu bála že účast na téhle části turnaje bude celkem malá - koho by zajímala taková jednoduchá arkádovka na skóre kterých jsou spousty. Ale účastníci mě překvapili - zájem byl velký a hráči to brali opravdu vážně. Je vidět že tenhle turnaj stojí za to.

Gordon
Letošního turnaje jsem se účastnil jen v jedné hře, důvodem byl nezájem o ty ostatní. Nelákalo mě se zapojovat ve flashových hrách nebo ve hrách které jsou nějak frustrující (dívám se na toho slona na začátku! :D), na druhou stranu chápu že udělat to z více her je těžké, protože třeba csgo si někdo musel kupovat, jiná hra byla pro mě zase příliš nad leností a nechtělo se mi ji stahovat nebo ji nějak se učit, atd atd. [...] Jinak se mi turnaj líbí, jen prostě nemám zájem hrát ty hry a domlouvat se na ně, lenost... :D

Strady
Bohužel jsem se přihlásil jen do poslední kola. Tím pádem jsem nebojoval o žádné celkové umístění a to mě docela mrzí. Jelikož jsem hodně soutěživý, tak to musím tento rok napravit a odehrát všechny kola. Jen by chtělo aby komunita hráčů DH Master byla větší. 30-40 aktivních účastníků, hmmm to by bylo něco :)
Doufám, že Kwoky se toho opět řádně ujme, vybere správné hry (pst ještě nebyl žádný Pinball) a připraví další parádní DH Masters!!!
Tímto patří Kwoky velké DÍK za vše kolem DH Masters a věřím, že tento rok se to rozhýbe a bude spoustu nových aktivních hráčů. Já tam budu to si pište!!

Walome
Myslím si, že celý turnaj je dobrý nápad a budu se těšit na hry co přijdou, minule mě mrzelo že jsem prošvihl tu karetní, ta vypadala fajn a mohla to být sranda.

Gotreg
V loňském roce jsem se účastnil turnaje ve hře This is the Only Level TOO. Hru jsem neznal a jsem rád, že jsem jí mohl v rámci turnaje poznat a ozkoušet si jí. Je to jednoduchá a velice návyková hra s velice návykovým soundtrackem, který mě delší dobu stále v hlavě doprovázel. Nikdy bych nevěřil, že budu schopný skoro celý víkend strávit u takovéto hry, jen abych si dělal čím dál tím lepší čas a hledal kudy se se slonem dostat nejrychleji k cíli :)

Loňský DH masters mi přinesl nečekaný překvapení, v které jsem ani nevěřil. A to, když v rámci náhodného losování výherce tipovačky, padlo šťastné číslo výběru na mě, a vyhrál jsem hlavní cenu.

Jumas
Já se účastnil jen poslední hry. [...] Poslední hra mě celkem zaujala, protože byla krátká, bez nějakého přímého soupeření a přiznám se, že největší motivací byla asi možnost výhry další hry od Akhery, kde byla šance na výhru, vzhledem k počtu účastníků, poměrně vysoká. Určitě bych se účastnil více her, kdyby tam byly podobně krátké hry. To prase bylo taky bez nějaké registrace, nákupu, atd., ale podle videí jsem věděl, že bych se u toho zbytečně vztekal. To je asi tak vše :)


Zbývající účastníci se nevyjádřili.

Poděkování, plány do budoucna


Všem hráčům děkuji za účast a za bezproblémové chování, kterého si jako organizátor velmi vážím. Bez vás by to nešlo.

Přípravy na třetí sezónu už jsou v plném proudu a věřím, že se opět přijdete poprat o prestiž a nějaké to přilepšení. Už teď můžu slíbit, že ceny budou ještě lepší než byly. Základní kostra turnaje zůstane stejná, opět vás čeká 5 turnajů a bodování se osvědčilo, takže ho také zachovám ve stávající podobě.

DH Masters 2018 přinese několik zajímavých změn. Největší změny se dotknou tipovačky, protože již nechci opakovat letošní smolný rok. Konkrétní podobu vám ale ještě neprozradím, pouze řeknu, že tentokrát budou moct tipovat i diváci, kteří se turnaje nezúčastní. A nebude rozhodovat pouze štěstí.

Kalendář turnajů bude pevně daný. Budeme hrát vždy první víkend v lichém měsíci, tedy:
- 3. - 4. 3.
- 5. - 6. 5. (současně se začátkem MS v hokeji 2018)
- 30. 6. - 1. 7. (tento termín volím kvůli prázdninám a dovoleným)
- 1. - 2. 9.
- 3. - 4. 11.

Pro každý turnaj vytvořím událost na Facebookové stránce DH Masters, tak se nezapomeňte přihlásit. Pro úplnost uvedu, že přihlášení k události je pouze kvůli připomenutí a propagaci a nenahrazuje registraci do turnaje.

U některých turnajů budu vyhlašovat pevné termíny zápasů, aby byla organizace méně závislá na domluvě mezi hráči. Chápu, že někteří z vás to budou vnímat jako krok zpět, ale pokud chci DH Masters dále rozvíjet, je to asi nutné zlo.

A mohu již nyní prozradit, že jedna z her, kterou budeme hrát, je čistokrevná FPS řežba, která má pevné historické kořeny. Můžete si začít lámat hlavu s tím, co by to tak mohlo být :)

První turnaj DH Masters 2018 odehrajeme o víkendu 3. - 4. března 2018.

18. února prozradím veškeré další informace - ceny v nové sezóně, pravidla tipovačky, hru pro první turnaj a možná i trailer. Pokud mi zbyde trocha času, tak se pokusím zmodernizovat i web. Zkrátka všechno podstatné se dozvíte v neděli 18. 2. 2018 na streamu, který začne ve 13 hodin na mém kanále na Twitchi.

Mějte hezký rok 2018 a bavte se s námi :)

Kwoky

Diskuze ke článku

Gratulace vítězům, děkuji za organizaci. Už se těším na tento ročník:)
Doplnil jsem do článku odkazy na dema z Counter Striku. Dal jsem to na Mega.nz, protože je to velké a chci, aby to tam zůstalo co možná nejdéle.

Všechny soubory jsou pojmenované takto:
Hráč1 vs Hráč2 (Hráč z jehož pohledu se koukáme) zkrácenýNázevMapy.dem

HF :)
Priznam se, ze ja dojmy nezaslal. Myslim si, ze jsem se dostatecne vyjadroval v prubehu :)

Jinak hodne stesti vsem, kteri se zucastni letos, tentokrat beze me :)

Jo a za Gotregem vidim nejake Zemeplochy, palec nahoru!
Díky za zajímavý a objemný článek. Termíny si rozhodně poznačím do kalendáře, něčeho takového bych se v tomto roce zúčastnila docela ráda. :-)
(Samozřejmě podle časových možností a vybraných her, na vedoucí pozice bych ale stejně neaspirovala :D)
@Steve (15.01.2018 11:37): spíš bych to viděl na Doom. Jeneže ten není Free. Takže by to mohlo byt opět Warsaw - historické kořeny k DH masters tam jsou. Ještě mě napadá Alien arena - to byla taky celkem dlouhá serie :D

A pak to taky může být Battlefield 1 - ten je zakořeněný až ve 1. světové.
@Kunick (15.01.2018 10:30): Díky. Jsem sám zvědavý, kolik tipů mi dorazí v prvním kole.

@Crash (15.01.2018 10:58): :) Já jsem si ten zápas užil. Vyrovnané zápasy na konci tabulky jsou napínavější než jednoznačné vítězství favorita.

@Gordon (15.01.2018 11:05): Přece nenapíšu, že jsi mi nic neposlal, když to není pravda :)

@Steve (15.01.2018 11:37): Přihořívá, ale ne.

@Strady (15.01.2018 11:49): Existuje nějaký retro hokej zdarma s online multiplayerem? :)
5. - 6. 5. (současně se začátkem MS v hokeji 2018)
Tak to je jasná volba hry!! Nějaký retro hokej!! :)
Moc pěkné ohlédnutí. Gratuluji vítězům, čest poraženým. Koukám že si i něco z mého textu dokázal uplácat, bože... :D
LOL, tak watchoutův komentář našeho souboje v SC2 z toho dělá ještě větší taškařici. :D
Super článek! a velká gratulace vítězům i ostatním účastníkům.
A k novému ročníku: TIPOVAČKA DIVÁKŮ ... to prostě chceme!
Taky kladně kvituju oznámení termínů, a zatím to vypadá dobře. Kromě toho května, ale to se snad ještě nějak vyvrbí.