Naštěstí zůstala stará dobrá hratelnost. Mega arény, kde na vás útočí tisíce nepřátel a vy se musíte hodně a často otáčet. Jestli čekáte nějakou jednoduchou pohodovku na pár večerů, tak jste tady špatně. Možná na lehkou obtížnost. Už na tu střední dokáže hra pořádně zatopit a napumpovat adrenalin. A to hlavně ke konci hry. Kdy nesundáte prst ze střelby a nepřátelé se na vás hrnou ze všech stran. Někdy trochu i frustrující maso. Naopak souboje s bossy jsou vyváženy skvěle.
Docela zábavné je hledání skrytých míst. To hlavně v kontextu s tím, že level design prakticky neexistuje. Projdete chodbou do arény. Vykosíte několik vln nepřátel. A checkpoint. Je to neskutečně zábavné. Samovský drive by mu mohl závidět kdejaký Painkiller. Nový prvek v podobě vozidel a věžiček je přesně to, co minulým dílům chybělo. Neskutečně osvěžující. Nové podoby nepřátel už mi tolik nesedly. Nosorožec na klíč? Kamikadze panáček s bombou na pružině? Proč? Původní podoba nepřátel byla lepší.
Hra docela často mění prostředí a je docela dlouhá. Ke střílení hraje příjemná muzika a nabízí dost vtipných filmečků, které si pořád utahují z různých klišé. Jen škoda té trochu frustrující obtížnosti ke konci. Třeba aréna byl těžký opruz na čas. Když jsem to hrál déle v kuse, tak se občas dostavil i stereotyp. Vypařený jsem byl ale náramně.
Steam čas: 14,7 hodin
Han22
pajmič
ještěr
ZephyrCZ
Pro: střílení tisíce nepřátel, velké arény, zábavní bossové, humor, vozidla, délka
Proti: při delším hraní stereotyp, některé zbytečně těžké pasáže, aréna