@Hrdlodus (22.04.2026 08:35): Když mně to takhle přijde romantičtější :(
@John Mirra (komentář): Formuloval bych " když pak člověk konečně spočine v náručí princezny" takto: "když pak člověku konečně spočine v náručí princezna". Jakože hollywoodskej drsnej princ, na kterého čeká křehká princezna, ne (realisticky) vyčerpaný princ, který se svalí princezně do klína.
Tak ten 12. level taky stojí za to... nedávno jsem dohrál Bzzzt a teda mám pocit, že Prince mi dává zabrat víc :D
@adam.kulhanek (31.03.2026 20:58): Tyjo, to mě nenapadlo... díky za tip, zkusím.
@John Mirra (31.03.2026 20:28): Ten mě taky štval, než jsem přišel na to, jak na něj. Když jsi dole, dělej pomalé krůčky, aby se stále koukal doleva. V další místnosti se normálně rozběhni, přeskoč propast a vyskákej nahoru. Následně zase pomalými krůčky přejdi ke strážnému a napadni ho zezadu. Než se vzpamatuje, má pár životů pryč. Pak se ještě hodí ho zabít tak, aby zůstala zamáčknutá ta dlaždice na konci. Díky tomu budeš mít víc času na průchod přes "zuby" v následující místnosti, protože se ti nezavře mříž.
@Jumas (31.03.2026 20:30): Když já chci být frajer a dát to na jeden zátah... :(
@John Mirra (31.03.2026 20:28): Vždyť se to dá ukládat. Není třeba to celé dohrát za hodinu. Respektive je, ale v součtu.
Ta stráž těsně za přechodem do nové obrazovky v osmém levelu má být jako co?? Viz toto video. Nikdy se mi nepodaří udělat to jako borec z videa, takže mi dá stráž vždycky jednu ďahu a končím. Už to kolo opakuju asi po šesté, takže mi ubylo dost času. #ragequit
@adam.kulhanek (25.10.2022 22:45): Já ve druhém,čtvrtém,sedmém a jedenáctým levelu taky chodím pro elixiry. Zdrží tě to asi tak na 30 sekund
@player (25.10.2022 22:27): Hezký. Já svůj čas už nevím, ale určitě to nebylo pod 50. Vždy rád vybírám schované velké elixíry a to se pak celkem zdržím.
Nejlepší dohrání za 37 minut. Zbývalo 23 minut do konce. Za kolik jste to dohráli vy?
@filip123 (18.03.2022 15:17): To už jsi nám sdělil v komentáři :)
Prince of Persia je nejlepší hra.
@Jumas (28.07.2021 10:49): Cute. :)
@PRIVATE MARTIN (19.01.2021 20:28): Tak tohle je opravdu dokonalý.
Jsem hledal kde to legálně koupit a ten odkaz na Humble tady asi nebude ta správná jednička. Nebo je tam přifařená? Každopádně i tak teď dobrý kauf.
@90210 (30.11.2020 14:53): Díky. Hodně mi pomohlo to ukládání, bez kterého bych to s časovým limitem určitě nedal. Kdyby se o něm vědělo při vydání, určitě by Prince dohrálo více hráčů :)
@Jumas (24.11.2020 22:32): Gratulace, dohrani PoP bez cheatu je dulezity moment v zivote kazdeho hrace, ktery zacinal v devadesatkach.
Po trojce se mi podařilo dohrát i jedničku. Zvýšil jsem hodnocení a upravil komentář. Ten pocit, když se něco takového povede je nepopsatelný. Bez ukládání bych to určitě nedal, ale že se mi to povede bez použití MEGAHITu jsem fakt nečekal.
@Red (07.11.2020 00:03): V pohodě. ;)
@adam.kulhanek (06.11.2020 20:34): Tak to se omlouvám, jsem byl nepozornej:)
@Red (06.11.2020 19:53): jj, píšu, že je to ta ochrana v další větě komentáře. ;) V té době jsem ale o něčem jako protipirátská ochrana neměl ani ponětí, tak mi to přišlo jako něco úžasného a musel jsem se tam prostě dostat taky. :D
@adam.kulhanek (komentář): "Kámošovi se to prý stalo" nebo "Nějakou náhodou jsem se dostal do speciálního tajného levelu, kde byla spousta lektvarů s písmeny: no bomba!". V době bez internetu jsem tomu samozřejmě věřil"
To je trolling? Tvůj lámoš ti nelhal. Akorát to není tajný level, ale protipirátská ochrana ;)
@Bravewolf (30.10.2020 14:33): Spust to manualne pres Dosbox prince.exe nebo bat s tim prikazem prince megahit, to byval do prichodu Dooma a IDDQD asi nejslavnejsi cheat vubec, akorat tehdy to frcelo pres Dos nebo nadstavby jako muj oblibeny Norton Commander.:D
Prince se tehdy ani jinak nez s cheatem obvykle nespoustel.
Prince se tehdy ani jinak nez s cheatem obvykle nespoustel.
Možná bude fungovat i klasické plus. Případně některé notebooky mají numerickou klávesnici přístupnou přes FN.
@Bravewolf (30.10.2020 17:43): připojit externí klávesnici?
@adam.kulhanek (30.10.2020 14:43): ja nemam numerickou na notasu :(
@Bravewolf (30.10.2020 14:33): Řekl bych, že jedině pomocí cheatů. Jestli si dobře vzpomínám, tak stačí hru spustit jako prince.exe -megahit. Časový limit se pak mění přes + a - na numerické klávesnici.
tady me strasne vadi ten casovy limit, existuje nejakej kod na jeho deaktivaci?
@Jumas (23.10.2020 19:27): Ne, myslel jsem přesně ten 4D Prince of Persia. Hrál jsem to už někdy na konci devadesátek a vnímám to jako přirozenější druhý díl, než ten oficiální druhý díl.
@hanak_v_exilu (23.10.2020 14:52): No však jo, 4D Prince of Persia, neoficiální freeware remake, jak je v popisu. Nebo to myslíš tak, že tohle je ten fanouškovský projekt a ty se bavíš o něčem jiném? Sands of Time doporučuju, to mě bavilo dost, i když ty souboje s hordou nepřátel mě místy štvaly. Další díly mě nelákají, protože mají temnější atmosféru, což mi k Princovi moc nesedí a navíc tam je těch soubojů více, co jsem koukal na videa. Možná někdy zkusím díl z roku 2008, který má zajímavou grafickou stránku a ze série trochu vybočuje.
@Jumas (23.10.2020 14:40): Ne, to 4D je nějaký fanouškovský projekt. Mám ještě Sands of Time a ten plánuju taky.
@hanak_v_exilu (23.10.2020 13:33): Prince of Persia 3D :) Ale asi myslíš tohle. Každopádně jestli já prvního Prince někdy dohraju, tak jedině s vypnutím časového limitu, protože ten prostě nesnáším a nejen u Prince. Mám v plánu někdy dokončit i ten třetí díl, který mě ve své době fakt bavil, ale musím sehnat verzi bez jednoho fatálního bugu, kvůli kterému jsem ho tehdy nedohrál.
@90210 (23.10.2020 13:05): Mě plošinovky moc neberou. Jestli je občas frustrující, tak už to tím tuplem není nic pro mě. Ani grafika se mi moc nelíbí. Spíš bych zkusil nějaké to 4D Prince of Persia, nebo jak se to jmenuje.
@hanak_v_exilu (21.10.2020 15:11): Njn, ja se s tim v detstvi natrapil opravdu hodne a takove hry se proste pred hracskym duchodem musi dohrat. Z podobnyho ranku byl treba Prehistorik, ale ten byl podstatne lehci a kratsi, dojel jsem ho na prvni dobrou, kdyz jsem se k nemu po letech nekdy kolem roku 2000 vratil. PoP 2 je jina kategorie, ale jde tam uz ukladat a da se to vymasterovat.
@90210 (21.10.2020 14:55): Na intro jsem se podíval a pustil si začátek. Jenže jsem si rychle vzpomněl proč jsem se kdysi dávno nikam nedostal a zase to radši vypl. Pro mě to nemá kouzlo.
@hanak_v_exilu (19.10.2020 20:19): Jsem zvedavej, jestli das dvojku. Pokud ti jednicka prisla tezka, tak dvojka je nekde uplne jinde. Ale atmosferu ma taky genialni a ma spolecne napr. s Another World jedno z nejlepsich inter v dejinach videoher.
Pokud ses naucil v jednicce poradne bojovat tak, ze jsi sultana na zacatku 8.levelu daval levou zadni, tak se to pri souboji s letajicimi hlavami a kratkym mecikem ve dvojce bude sakra hodit.
Godse jsem kdysi došel do konce.
Je to takovej krásnej automat, grafický žrádlo....ale není moc důvod se k tomu vracet, protože je to vlastně vopruz. :)
Boje "střelbou" kdy vlastně furt upgradujete ten palebný vějíř o další a další bordel jsou celkem o ničem. Ale atmosféra prostředí je super.
Kdyby měl meč, štít, kopí....pak by to nemělo chybu.
Kdyby měl meč, štít, kopí....pak by to nemělo chybu.
@Richmond (20.10.2020 07:18): To jsem vůbec nehrál. V určitý moment jsem začal plošinovky ignorovat. Spolu s adventurama je to žánr který mě minul úplně nejvíc, protože mi nešly, nebavily mě a přišly mi na jedno brdo.
@hanak_v_exilu (19.10.2020 22:31): co Gods? Pro mě zásadní plošinovkovej kus, díky grafice, ovládání, struktuře, nákupu předmětů. I když jsem se dostal max ke druhému bossu.
@Red (19.10.2020 23:02): Moje chyba. Dangerous Dave 3 - Haunted Mansion. Alespoň teda tuším že je to třetí díl.
@hanak_v_exilu (19.10.2020 22:31): Maniac Mansion 3?
Jinak za mě vedou Psychonauts a Crash Bandicoot, z těch 2D asi Mark of the Ninja pronásledovaný právě Princem. No nejsem až tak retro:) Jako ty zmiňovaný hry od Apogee jsem taky dohrál, samozřejmě jenom ty shareware epizody:)))
Na Another World se radši koukám než hraju.
Na Another World se radši koukám než hraju.
@hanak_v_exilu (19.10.2020 22:31): Another World je pro mě bohužel rest v tom, že jsem jej nehrál, tak jak bych měl, přeskakoval jsem cheatama úrovně, které jsem neuměl, ale nakonec jsem zvládl poslední úrověň a tím pádem zažil outro, které je jedno z nej, co jsem kdy zažil a ukápla u toho i slza. Takže tohle máme podobně. Prince, Another World, pak jsem měl Prince 2 a pak z plošinovek už ty méně emotivní, nicméně vynikající věci od Apogee jako Duke Nukem 1, 2, Secret Agent a po té jsem žánr plošinovek bohužel na dlouhá léta opustil.
@Ringo (19.10.2020 22:18): Pár plošinovek jsem hrál, ale jenom Prince a Another World jsou pro mě zásadní. Plus ke Commander Keen IV, Maniac Mansion 3 a Crystal Caves se občas vracím. Ty dvě první ční nad zbytkem plošinovek o parník.
No chyby. Level design je očividně dělaný na skrolování a hra ho nemá. Proto je občas potřeba skočit někam do tmy a doufat. Ale mimo to tam asi žádná chyba není.
@Red (19.10.2020 22:05): Já časový limity obecně nemám rád, notabene u plošinovek, které mi moc nejdou :)
@hanak_v_exilu (19.10.2020 21:08): No ve své době to byla i pro mě naprosto klíčová hra a to mé hodnocení po letech je to odstup od žánru, kterému jsem se dále nevěnoval kromě Prince of Persia 2. Ale jelikož v poslední době mě uchvátily metroidvanie, tak přemýšlím nad tím, proč jsem tomu Princovi dal jen 85%, když tam v podstatě není chyba.
@Richmond (19.10.2020 21:23): Já to udělal s Prince megahit a Shift + L, takhle jsem natrénoval ty vyšší levely a potom to sfouknul v jednom runu jako svíčku. Popravdě to takový bloudění a slepý uličky s časovým limitem je věc, která Prince u mě trochu sraží.
@Richmond (19.10.2020 21:23): Hodně času jsem poztrácel opatrným krokováním před těma čelistma a ostnama, nebo balancováním na okraji propastí. Když jsem zabloudil tak jsem většinou umřel a podruhé šel přímou cestou. Nejvíc času uspoříš tím, že se nebudeš bát riskovat. Proto mi taky zbylo sotva pět minut.
@hanak_v_exilu (19.10.2020 21:19): Hm tak jsem marně hledal v časácích, odkud bych to vzal. Jedině že by nějaký kámoš před těmi skoro 30 lety mi dal nějaké tipy, protože vím, že kvůli časovém limitu jsem šel nějakou ideání cestou (ovšem podezřívám sebe i z možného nějakého toho cheatu...). Ideální volba na poctivé znovudohrání! :)
@Richmond (19.10.2020 21:13): Tak ta je zrovna hodně taktická, pravda. Prince je ale hodně o rytmu a odhadu. Průchodů jsem za ta léta viděl hodně, ale vůbec mi to nepomohlo.
@Richmond (19.10.2020 21:13): Another World. Moje obrovská srdcovka. A Flashback taky... Ty jo, já to snad zase nainstaluji... :)
@hanak_v_exilu (19.10.2020 21:09): To by ses divil! Zkoušel jsi Another World? :)
@Richmond (19.10.2020 21:04): Jak vypadá návod na plošinovku? :-D