Overwatch je první first person shooter hrou společnosti Blizzard. Tento projekt převzal některé elementy ze hry Titan, jejíž vývoj byl zrušen v roce 2014.
Overwatch je čistě multiplayerová střílečka, v níž se střetávají dva šestičlenné týmy. Hráči mají na výběr z více než třiceti hrdinů, kteří jsou rozděleni do tří tříd (damage, tank a support) a navzájem se odlišují unikátními dovednostmi. Hrdinové z kategorie damage mají k dispozici nejrůznější bojové i pohybové schopnosti a jejich cílem je především zabíjet protivníky. Tanci obvykle staví do cesty projektilům různé typy bariér a mají výrazně větší množství životů. Podpůrní hrdinové léčí, posilují, případně urychlují a doplňují tým různými speciálními dovednostmi. Navíc každý hrdina disponuje mocnou ultimátní schopností, jež se nabíjí výrazně pomaleji (postup lze urychlit úspěšným používáním ostatních dovedností) a při správném použití dovede zvrátit průběh bitvy.
Soupeření probíhá ve čtyřech hlavních herních modech: Control, Escort, Assault a Hybrid. V prvním jmenovaném oba týmy bojují o kontrolu nad klíčovým bodem. Eskorta spočívá v tom, že se útočící tým snaží dopravit vozidlo v časovém limitu do cíle. Ve zteči má jeden tým vymezený čas na to, aby postupně dobyl dva klíčové body bráněné týmem druhým. Hybridní mód kombinuje eskortu a zteč: nejprve je třeba dobýt bod s vozidlem a toto následně dovézt do cíle.
Dovolte mi zhlásat. že OW DH turnaj se stále plánuje, jen se vše posouvá až na příští rok. Letos se toho hektična nasbíralo nějak moc. :) https://www.youtube.com/watch?v=QDfZLTmbW7k
Pro: Těším se, jak do konce roku budu mít důvod jít s hodnocením ještě výš
Proti: Zdejší mikrotransakce nějak nechápu - když už si člověk nějaké ty lootboxy nakoupí "z nedostatku času", tak co konkrétně tento pán pak má z levelování?