V prvom DLC do hry Dark Souls III s názvom Ashes of Ariandel sa hráč vracia do krutého a upadajúceho sveta Dark Souls. Odhaľuje nové, strašné tajomstvo, ktoré teraz leží v zamrznutej krajine Ariandel. Toto DLC sa síce odohráva v úplne novom prostredí, avšak pripomína skrytú unikátnu lokáciu Painted World of Ariamis z Dark Souls.
Vstup do tohto prídavku je pomerne ľahký. Po aktivácii DLC sa pri ohnisku v Cathedral of the Deep objaví nové NPC a po rozhovore s krátkou scénou sa hráčova postava ocitne v novej, zasneženej lokácii Ariandel. Úlohou hráča je poraziť tamojšie zlo a odhaliť desivé tajomstvo, ktoré poškvrnilo celú túto krajinu. Okrem nového prostredia obsahuje rozšírenie aj nový príbeh rozširujúci hlavnú dejovú linku pôvodnej hry.
V Ashes of Ariandel hráč nájde nové zbrane, brnenia a mágiu a predovšetkým nový multiplayerový režim. Ten je prístupný od centrálneho ohniska vo Firelink Shrine a jedinou podmienkou pre vstup je vlastnenie predmetu od jedného z datadiskových bossov. V tomto režime sa hráčova postava môže s ostatnými hráčmi stretnúť v klasickom dueli. Prípadne môže usporiadať väčšiu bitku s časovým limitom, kde zvíťazí ten, kto zlikviduje najviac protivníkov. K dispozícii je tímový variant alebo klasický boj „všetkých proti všetkým."
@Tulareanus (15.10.2023 18:50): Vlastne ani nie :D. Ale tuším som o tom už predtým niekde čítal.
Pro: prostredie, sestra Frieda, niektoré nová časti vybavenia
Proti: herná doba, prvý boss