Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

DH Masters 2017 - 3. turnaj

3. turnaj DH Masters je za dveřmi. Tentokrát budeme karbaníci...



Září se blíží a s ním další turnaj DH Masters. Po strategickém běsnění ve Starcraftu si dáme trochu té strategie ještě jednou.

Organizace

Turnaj proběhne o víkendu 2. - 3. 9. 2017. Je nutné se do něj předem registrovat (stačí mi poslat krátkou zprávu do DH pošty). Deadline pro registraci je čtvrtek 31. 8. 2017 23:59:59. Maximální počet hráčů je 32.

Veškeré další organizační informace (bodování, pravidla, rozlosování do skupin apod.) budou uvedeny na stránce facebookové skupiny.

Co se bude hrát?

Ve třetím turnaji DH Masters 2017 budeme hrát karetní hru Faeria.


Budeme hrát klasické duely 1v1 a obě strany budou mít povinně základní zelený balík karet ("Zelený začátek").

Pravidla

- Hrajeme vždy na jeden vítězný zápas. Finále a boj o 3. místo se budou hrát na dva vítězné zápasy (BO3).
- Čas zápasu si hráči domluví mezi sebou, ale bude stanovena deadline, do kdy ho musí dohrát.
- Po skončení zápasu mi na e-mail kwoky@seznam.cz pošlete screenshot ze zápasu (nejlépe když to stihnete ještě těsně před koncem s rozložením jednotek po mapě). Pokud budete nahrávat video, jenom dobře, ale není to povinné. Video může posloužit jako důkazní materiál v případě, že se vám bude zdát soupeřův balík podezřelý.
- Pokud se prokáže, že soupeř zahrál nepovolenou kartu, znamená to automaticky kontumaci zápasu. Pokud hráči odehrají dva nebo tři zápasy a na chybu přijdou až pak, znamená to kontumaci obou (všech tří) zápasů.
- Účastník turnaje se může připojit do hry jako divák pouze se souhlasem obou hráčů. Pokud s tím alespoň jeden z hráčů nesouhlasí, musí divák místnost neprodleně opustit.
- Zápasy, ve kterých se bude hrát o postup mezi nejlepší 4, bude pořadatel (Kwoky) sledovat live. Tedy prosím účastníky, aby mi před zápasem napsali na Steamu. Které přesně zápasy to budou, se dozvíte v pátek před turnajem.

Pár užitečných informací o průběhu hry:
- Na začátku hry si můžete vyměnit karty, které vám nevyhovují do začátku. Ty nevyhovující se zamíchají zpět do balíku a hra si lízne jiné.
- Hráč, který začíná jako druhý, dostane na začátku kartu Průzkum a 2 faerie navíc jako kompenzaci.
- Schopnost Dash (Výpad) umožnuje se, okamžitě po vyložení, posunout v přímém směru. Ale neumožňuje v daném kole zaútočit.
- Pokud hráči dojdou karty v balíčku, každé kolo přijde o životy. Nejprve o 1 a poté každé kolo o 1 víc, dokud není jeden z hráčů na nule. Počet karet lze zobrazit najetím na počet faerií (modré kolečko s číslem) nebo to lze permanentně zapnout v menu (doporučuji).
- Karta "Květoskřítek" daruje majiteli při své smrti náhodnou zelenou kartu. Pokud tedy soupeř zahraje kartu, kterou neznáte, může to být právě tato náhodná karta.

Nejjednodušeji se se soupeřem spojíte tak, že si ho přidáte do přátel ve Steamu a poté v předfiltrovaném seznamu přímo ve hře. Pak už jen stačí kliknout pravým tlačítkem na jeho jméno a pozvat ho do místnosti.

Příjemnou zábavu! :)

Pokud jste od minule zapomněli, o čem tu píšu, v úvodním článku od DH Masters 2017 si to můžete připomenout. :)

Organizační pokyny:

TLDR: Každý s každým a nakonec rozhodující zápasy o medaile.

Budeme hrát všichni proti všem. Zápasy se odehrají na 1 vítězství a nebude se hrát žádný vyřazovací pavouk. Potkáte se tedy se všemi zaregistrovanými soupeři.

Navrhl jsem dvě doporučené skupiny, které by spolu měly odehrát všechny zápasy během soboty. Není to ale závazné, můžete vyzvat i soupeře z druhé skupiny. Abychom všechno stihli, tak prosím během pátku a soboty odehrajte všechny zápasy ze své skupiny a jeden navíc.

Doporučená skupina 1:
Karasman
Laurona
Fatality
Ronik
Crash

Doporučená skupina 2:
Terien
Drekt
Garion
Psyx
Eru

Na konci sečteme počet výher a určíme pořadí. Hráči na 1. a 2. místě si to rozdají o vítězství v zápase BO3 (na 2 vítězství), hráči na 3. a 4. místě si zahrají stejným systémem o bronz.

Průběžné výsledky můžete sledovat ZDE.

Kwoky

Chcete, aby byl na DH blogu uveřejněn i váš článek? Pošlete nám ho na e-mail clanky@databaze-her.cz.


Diskuze ke článku

No nic, tohle moc nepujde, ted jsem si sam prohral hru v poslednim tahu tim, ze jsem spatne presunul jednotku :)
Aktuálně je přihlášených 9 hráčů. Šance získat pěkné body, pokud se zúčastníte.
@Fatality (28.08.2017 08:39): Fatalitíku přidej si mě, taky to mám podobně HS už nezapnu jen ještě kouknu na youtube a tohle mě baví.
Pandora je super, lepší jak aréna v HS. Jen je blbý že nemůžeš odejít a velká pandora se hraje na 9/3 zápasů.
@Garion (28.08.2017 08:20): Ono s tím základním balíčkem toho moc vymyslet nejde a nebavilo mě hrát s ním dokola. Naopak ta Pandora mě baví hodně zatím a celkově je to povedená karetní hra, hlavně mě baví ta HoMaM šachovnice :)

@Kwoky (28.08.2017 08:34): No, 1000 hodin asi ne, ale asi to budu hrát i po turnaji, protože po skončení s Hearthstone jsem nic podobně chytlavého nenašel :)
Zkouším hrát tu Pandoru a mám ve druhém runu zatím 7-2 (maximum je 9 výher nebo 3 prohry). Týpek proti mně zahrál Květoskřítka a dostal z něj tu Ruunin (jak o ní psal Drekt, vždy, když ji zabijete, vrátí se majiteli do ruky a dostane +2/+2). Hned ji zabil nějakým kouzlem a znova vyvolal, takže měla okamžitě 5/5 a stála mi přímo před čumákem. Byl jsem schopný ji zabít, než napáchala nějaké škody, vrátila se protihráči do ruky a měla 7/7, tak ji zase vyvolal. Ovšem já už jsem pokládal 8. speciální zemi, vyvolal jsem nějakou lítací velrybu, která ji spolkla (má Poslední slova, že když zemře, tak tu spolknutou potvoru zase vyplivne), týpek jen napsal well played. Velryba byla u mého nepřítele, má statistiky 6/6, hodil na ni kouzlo, které jí dalo 5 zranění, takže měla 6/1 a vyvolal vedle ní 1/7 Taunt (Provokace), aby ji zabil. Jenže to jsem mu zabil něčím jiným, co jsem vyvolal hned vedle a nepřítel pak okamžitě kapituloval :)

To bylo za stavu 6-2 a když jsem viděl tu Ruunin, tak jsem si říkal, že je konec, ale nakonec ta velryba mě strašně moc zachránila. Hrozně mě to baví :)
Trochu jsem článek doplnil o nějaká pravidla a informace o průběhu hry.
@Garion (25.08.2017 09:32): Nevím, nekontroloval jsem to. Čistě předpokládám, že by měly být víceméně stejně silné, když jsou základní, a alespoň by se nehrál jen mirror. Ale jestli jsou některé základní silnější, tak potom fajn.
@Fatality (25.08.2017 07:45): Neni to nahodou jen prumerna cena karty v balicku? Pokud ano, vyssi nerovna se lepsi. Opticky mi prijde, ze ten cerveny balicek ma vice strategickych moznost (karty tam maji vice ruznych vlastnosti), ale fakticky jsem to neporovnaval.
@Eru (24.08.2017 14:26): Díky za upozornění. Bude to tak, jak píše Terien, tedy můžeš si v tréninku hrát s čím chceš, ale před vstupem do turnaje založíš nový balík podle šablony.

@Terien (24.08.2017 14:58): Květoskřítek zůstane. Kdybych ho vyhodil, tak bych musel rozhodnout o tom, jaké dvě karty by se daly místo něj. Nejde hrát s 28 kartami v balíčku. A mohl bych vybrat karty, které nemají všichni, což by jaksi z pohledu turnaje bylo na prd. Takže tam ten random element nechám a uvidím, jak se to vyvine.

@Fatality (24.08.2017 19:38): Hrát budeme pouze se zeleným balíkem.
Já bych se nebál možnosti použít i začátečnické balíčky z ostatních sfér, zvýšila by se variabilita.
@Eru (24.08.2017 14:26): před turnajem si vytvoříš novej balík podle toho začátečnickýho zelenýho schématu, ten je tam uloženej permanentně..záležitost dvou kliknutí

nevidím důvod sundávat chudáka skříťu, každej má stejný šance :) stejně o hovno jde... trio sličných elfkek za odměnu (či elfů :D ) za odměnu prvního místa není ne? myslím že to je jen sranda match

velitel na vojně nám vždycky říkal: "neřešte pitchoviny" a tím bych se i řídil
Drobné varování: V určité fázi (už nepamatuji jestli to bylo v tutorialu nebo až po) vás hra vyzve k naučení nové mechaniky. Výměnu karty v již existujícím balíku. Jelikož jediný, který budete mít je ten základní zelený, budete muset upravit ten. Odmítnout se to nedá. Tím, ale vznikne balík s jinou sadou karet, než mají být v turnaji. I přesto, bude stále pojmenován jako základní zelený. Jediná možnost je na to myslet a poté karty přehodit zpátky.

@Kwoky (22.08.2017 21:36): Také stálo za uváhu, jestli toho nevyužít a z balíku schválně odstranit toho Květoskřítka.
@Garion (23.08.2017 19:52): Tak jistě, že jde o skill. Hodně se dá ovlivnit stavěním panelů, těžením energií, držením karet v ruce... Ale je tu asi největší prvek náhody, co zatím byl. To by mohlo dát šanci i nějakým překvapivým výsledkům. Uvidíme.
tak já to zkouším hrát, páč mám hodně rád karetní hry ne že bych tak toužil vyhrát Kwokyho šampionát :)
proto jsem i 3 roky psychicky vydržel blbej Hearthstone

ještě se chystám na Shadowverse, to je taky podobná blbůstka, jen tam jsou anime zadky a poprsí :)
@Garion (23.08.2017 19:24): Ono právě "trénovat" nemá moc smysl. Balíček karet je poměrně "nudný" a i když budeš mít natrénováno, tak soupeři přijde dobrá random karta a je vymalováno. Takže bych to na vašem místě nepřeháněl.
nevím jestli bych to neměl psát v diskuzi k Fearii ale když všici koukáte sem...třeba to nějaká dobrá duše tam přesune ♥
ta čeština je trochu pochybná...některé názvy karet nejsou přeloženy (asi nevěděli jak je přeložit :D tak je přeskočili) u některých není přeložený ani efekt :)
název Květoskřítek mě baví (Bloomsprite) asi se nechám přejmenovat na Květoskřítka Šmardu
Tiki piper asi nebude "Dudák" když má na obrázku flétnu :)
Tiki carekeeper asi nebude domovník...:D to už spíš opatrovník/ošetrovatel :D atd atd...
možná to nechám EN

u karet co je mám na ruce úplně v pravo, není vidět jaké mají životy, zavazí tam prostředí hry :P

Pandora je jak aréna v Hearthstonu? ještě jsem tam nevlezl

blížím se levelu 11 jen děláním sólo dobrodružstvím, a pořád jsem ještě neprohrál, ať si vemu cokoliv do ruky :( komp je fakt blbej
Aby teda nedošlo k žádné mýlce, ten deck má vypadat přesně takhle? Má to být ten, co se vygeneruje po tutorialu bez jakýkoliv úprav?
@Garion (22.08.2017 21:45): Přesně tak.

Pokud soupeři dojde třeba "Ruunin, neúprosná", která v podstatě nejde zabít, jen se s každou smrtí vrátí do ruky o 2/2 silnější, můžete to rovnou zabalit :D
@Garion (22.08.2017 20:29): Doplněno.

Zajímavost pro zvídavé. Karta Květoskřítek při své smrti "vygeneruje" nějakou náhodnou zelenou kartu. Náhodnou ne z vašeho balíčku, ale asi ze všech. Takže se může stát, že vám najednou skončí v ruce nějaká ultimátka :) Dneska se mi to stalo a celkem jsem koukal :)
Včera jsem si náhodou všim, že Romče Steam hlásí "Kwoky hraje hru Faeria" a vono to je kvůli turnaji :)
@Garion (22.08.2017 15:29): no jako ještě jsem nic neprohrál, ten AI je fakt retardovanej, proti člověku to bude něco jinýho :D

hrál jsem kde co, 3 roky prokletej Hearthstone, stovky hodin v Magicu na pc (všechny barvy kromě červené) ve win skvělej Freecel :D
doma paříme Citadelu, Bang, Colossal arenu, Dobyvatele vesmíru
aspoň bude sranda
@Laurona (22.08.2017 14:07): ^_^
já ti myslím nasolím polívku ty solitére :D (ten přeci nejde ani hrát ve víc lidech :) ) mám to naistalovaný, prokousávám se singleplayerem, vidím to na epic fail :D podle mě vyhrají lidí co to hrají dýl ale rád se zůčastním, karty všeho druhu to je moje. Že budu poslední na to dlabu :D.

ale příště prosím ten turnaj v blbých vtipech....(soutěž v otravnosti vyhrát nemůžu na to tady máme jiné šampióny tak aspoň tohle :D)
(. )( .)
Tak zase nic, já se snad nikdy nezúčastním. Tohle než bych pochopil, tak bych byl dědek, i když asi už jsem. :)
@Terien (22.08.2017 13:25): Na konci DH Masters 2016 jsem se ptal účastníků, jaké hry by chtěli vidět v dalším ročníku. Karty tam zazněly víckrát, tak jsem se pokusil (aspoň částečně) vyjít vstříc.

A měli byste už vědět, že jsem schopný tam dát naprosto cokoliv ;-) Nerozhoduje hra samotná, ale jestli je zdarma, nevyžaduje krvavě výkonný HW a podporuje "custom game". A nebo je to nějaká hra, kde se dá měřit skóre (čas, body, levely, něco takového). Tím se okruh vhodných her razantně zmenšuje.
hehe fčera píšu Lauroně:
pan Kwoky by mohl dát na turnaj nějaký karty, nebo soutěž blbých vtipů :D
L: pff to se určitě nestane... :)