Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

DH Masters 2017 - 2. turnaj

Druhý turnaj DH Masters 2017 je tu. Jakou hru budeme hrát tentokrát?



Po delší pauze jsem zpět s dalším turnajem DH Masters. Připravte si myši a rychlé prsty, budete je potřebovat :)

Organizace

Turnaj proběhne o víkendu 15. - 16. 7. 2017. Je nutné se do něj předem registrovat (stačí mi poslat krátkou zprávu do DH pošty). Deadline pro registraci je čtvrtek 13. 7. 2017 23:59:59. Maximální počet hráčů je 32.

Veškeré další organizační informace (bodování, pravidla, rozlosování do skupin apod.) budou uvedeny na stránce facebookové skupiny.

Co se bude hrát?

Ve druhém turnaji DH Masters 2017 budeme hrát známou strategii Starcraft 2.


Budeme hrát klasické duely 1v1 a obě strany budou hrát za rasu Terranů. Všechny zápasy proběhnou na mapě Xel'Naga Caverns ve variantě pro dva hráče.

Ke hraní je nutný účet na Battle.net. Tam se prosím zaregistrujte a stáhněte si hru v tzv. Starter edici, která je zdarma.

Pravidla

- Hrajeme vždy na jednu vítěznou mapu. Finále a boj o 3. místo se budou hrát na dvě vítězné mapy (BO3).
- Čas zápasu si hráči domluví mezi sebou, ale bude stanovena deadline, do kdy ho musí dohrát.
- Rychlost zápasu musí být nastavena na Normal! Myslete na to před spuštěním zápasu a nezapomeňte to přenastavit. Ostatní nastavení zápasu ponechte výchozí (1v1, Melee, Infinite, ...)
- Po skončení zápasu mi na e-mail kwoky@seznam.cz pošlete replay ze zápasu. Replaye se nahrávají automaticky a najdete je v dokumentech v adresáři Starcraft II (například C - Users - Kwoky - Documents - StarCraft II - Accounts - 455566608 - 2-S2-1-7578496 - Replays - Multiplayer)

Nejjednodušeji se se soupeřem spojíte tak, že si ho přidáte do přátel přímo ve Starcraftu. Pak ho stačí jen pozvat do party a je to.

Příjemnou zábavu :)

Pokud jste od minule zapomněli, o čem tu píšu, v úvodním článku od DH Masters 2017 si to můžete připomenout. :)

Kwoky

Chcete, aby byl na DH blogu uveřejněn i váš článek? Pošlete nám ho na e-mail clanky@databaze-her.cz.


Diskuze ke článku

@Kwoky (15.07.2017 09:07): Drekt: HexapleX/Kunick - Player 1 won. Flawless victory.

Ač jsme na něho byli 2, Drekt zákeřně využil pokročilých technik, které jsou vysvětleny až na pozdějších stranách manuálu. Po 10 minutách jsem takticky přistoupil k surrender, a doufám, že za něj pořadatel uděluje malé bezvýznamné plus za správný odhad situace.
watchOut#21581

watchOut - Garion 0:1
Navzdory Garionově nabídce tréninkového zápasu jsme do toho skočili rovnou naostro. Ostatně, pokud by měl jeden zkušební zápas pomoct mně, pomohl by jistě i soupeři, takže k férovému porovnání sil došlo i bez přípravy. V SC2 jsem totiž hrál první hru v životě.

A hned mohu nesouhlasit s H34Dem - hra rozhodně pomalá není. :-) Proti youtubovému tutoriálu z roku 2011 se letos začíná s více SCVčky, takže než jsem se nadál, chyběly mi sklady, a než jsem postavil sklady, klepal už na ně Garion. Ani jsem nestihl dopít skleničku rumu, a bylo dohráno. GG!

Jsem se prekouknul a psal jsem Karasovi :D Timto se omlouvam a jdu napsat Fatalitymu.
Kwoky - jsi si jistý, že chceš mít rychlost hry na normal? Tak se totiž hraje jen kampaň na lehčí obtížnosti, jinak se všude hraje na nejrychlejší. Ani v žádném videu, či tutorialu neuvidíš hru na normal, to bude docela jiná hra a samozřejmě to prodlouží délku zápasů skoro o třetinu.
Já můžu nabídnout zájemcům testovací duel "na vyzkoušení". Abyste si osahali, jak se spojit se soupeřem a pak už to proběhlo hladce. Zájemci mi pište do DH pošty nebo na Steam. Budu k mání cca od 17:30.

A ještě drobnost. Budeme dohrávat celé pořadí, tedy i zápasy o 7. a 5. místo, takže mi po druhé prohře v pavoukovi neutečte :)
Predbezne muzu dnes od 21 do pulnoci, jeden zapas trva tak ~20 minut, tak to snad stihneme vsechno. Co vy na to, chlapi? :)
Vylosované základní skupiny:

Skupina A:
watchOut
Fatality
Crash
Garion

Skupina B:
Kunick
Drekt
Karasman
H34D

Ve skupině hraje každý s každým na jednu vítěznou mapu. Časy zápasů si domluvte mezi sebou (můžete část odehrát už dnes, pokud se tak domluvíte). Základní skupiny končí v sobotu večer.

Ze skupiny postupují všichni do nedělního pavouka, kterého budeme hrát systémem Double elimination (vypadává se po druhé prohře). Pavouka s pokyny zveřejním v neděli ráno cca v 9 hodin.

Připomínám, že je nutné před začátkem zápasu změnit rychlost hry na Normal. A nezapomeňte mi pak poslat výsledek s replayem na e-mail.

Přeji příjemnou zábavu :)
@Kwoky (13.07.2017 12:06): tak ono obecně vždycky něco bude, a kor v létě. ale zase být to všechno v listopadu. tak to bys ohýbal ten celoroční formát příliš. Jedině, že bychom hráli celou ligu: podzim-jaro
Připomínám, že registrace do 2. turnaje DH Masters 2017 končí tento čtvrtek. Tak se nezapomeňte přihlásit.
Je nejaka moznost to spustit uz v patek vecer? Obzvlast pokud se budou hrat nejake skupiny, tedy zarucenych vice zapasu pro kazdeho. Hrat mohu obvykle cca od 21. hodiny, takze by se mi moznost odehrat zapas(y) v patek vecer urcite hodila.
@Kwoky (06.07.2017 19:21): Np, ve Starter edici je to tak nastaveno už defaultně, takže tam není třeba nic přepínat. Ale i kdyby ta mapa byla k nalezení v jiných expansionech, hádám, že si stejně každý musí nastavit ten stejný, jinak si spolu nezahrají.
@Garion (04.07.2017 22:46): Popíšu, jak jsem to dnes zkoušel ve Starter edici.
- Klikneš nahoře na Custom
- Na následující obrazovce vpravo nahoře je vyhledávací boxík. Tam napíšeš "caverns" a dáš Enter.
- V seznamu se zobrazí Xel'Naga Caverns - řádek označíš myší
- Dole klikneš na tlačítko Create game (tuším)
- Na následující obrazovce klikneš nahoře na Ad AI. A je to.

Snad je to v plné verzi stejně.
Do článku jsem doplnil upřesnění pravidel, tak se na ně prosím ještě jednou mrkněte. Dotazy rád zodpovím.

Chcete, abych nachystal video, jak se spojit se soupeřem a založit hru? Zdá se mi to zbytečné (je to snadné), ale když bude dost zájemců, tak to udělám.

Nabízím také možnost tréninkového zápasu na vyzkoušení. V takovém případě mi pište na Steam nebo do DH pošty.
Mno tentokrát asi vynechám, protože budu pryč. Naštěstí zrovna RTS dost nemám rád, takže mě to snad zase tolik mrzet nebude. Užijte si to a najděte si jinýho na poslední místo :)
@Kwoky (28.06.2017 11:52): No ja mam prave problem s tim, ze absolutne nevim, kdy budu moct hrat a kdy ne. Obvykle muzu treba po 23:00, ale to zase nechce nikdo jinej (viz QL). Co kdyz se prihlasim a potom nebudu moct prijit, dostanu body do celkoveho poradi za kontumacni prohru?
@Kunick (28.06.2017 11:11): Děkuji za podnět.
Players will get access to a selection of multiplayer maps and a custom-game map. The multiplayer and custom game maps available may be cycled from time to time.

Starter Edition players are unable to use versus and co-op matchmaking, most custom maps, chat channels, and the party system.

Takže ano, mělo by to fungovat, ale jen přes "friendy" a ne přes matchmaking.

@Garion (28.06.2017 11:04): Systém hry přizpůsobím počtu přihlášených. A budu se snažit stanovit nějaké "deadlines", do kdy se musí který zápas odehrát, abychom to stihli.
Myslím že nejde stáhnout starter edice, když už mám full. A zkoušel jsi hrat 2 starter edice spolu? Kdysi to mám posit nešlo.
Hmm, mam dojem, ze to budu pryc. Navic muj neoblibeny versus, mam takovy pocit, ze pokud se prihlasi vice lidi, za ten vikend se to proste nestihne.
A kua. Jestli něco nemam rád, tak je to multi v realtime strategiích, tam se naprosto nechytám. Mno, ještě si to rozmyslim, ale pokud do toho půjdu, tak si na mě ostatní asi dobře nahrabou body... :D