Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

5. oficiální DH sraz - poslední info před zahájením

Tak se nám to blíží a do 5. velkého DH srazu zbývá už jen necelý měsíc. Je tedy na čase vás seznámit, jak s programem, tak s pár radami a obecnými informacemi.

Program

Pátek
16:00 - zahájení (budeme na místě cca od 14:00, kdyby někdo dorazil dříve)
18:00-19:00 - večeře (steaky kuřecí, vepřové s pečivem)

Po večeři přijde na řadu DH kvíz, kterého se letos ujal j.calling2bad.

Sobota
9:00 - snídaně
12:00-13:00 - oběd (guláš s pečivem).
14:00 - pro zájemce menší turistická procházka za krásami moravského krasu, jejíž trasu dle času a množství energie stanovíme na místě. Ostatní se mohou zařídit podle sebe a vyrazit třeba do Brna, kde o vyžití také nebude nouze.
18:00-19:00 - večeře (zbytek guláše, špekáčky nad ohněm)

Po večeři bude následovat DH kvíz, tentokrát v podání Kwokyho.

Neděle
10:00 - po probuzení a snídani balení a úklid pokojů
12:00 odjezd - pro zájemce oběd v podobě hromadné návštěvy restaurace

Kdo chce, může vzít sebou jakoukoliv stolní hru, karty, pokerový kufřík, kytaru, míč - prostě jakoukoliv zábavu, kterou můžeme v mezičase využít. Jako překvapení si pro Vás připravíme několik netradičních turnajů o ceny.



Strava a pití

Výše jsem se snažila rozepsat, co pro Vás bude k dispozici. Ohledně snídaní nakoupíme, na co zbudou peníze, či se sní zbytky z předchozího dne. Můžete si sebou vzít i vlastní jídlo pokud máte pocit, že vám toto nebude stačit. Nebude problém ani dojet na nákup k čemuž pravděpodobně stejně dojde. V chatě se nachází jedna větší lednice a jedna malá na nápoje. Vzhledem k tomu, že tam bude hromada jídla, a lednice bude skoro plná, berte to prosím v úvahu, pokud si budete chtít vzít něco, co je potřeba uchovávat v chladu.

Ohledně pití – k dispozici bude pár druhů nealka a jeden sud piva. Pravděpodobně se vypije během prvního večera. Připravte se tedy prosím na to, že pokud bude zájem, budeme vybírat druhý den peníze na druhý sud. Pokud budete mít chuť na tvrdší alkohol, nikdo vám nebude bránit si jej přivézt sebou z domova. ;)

V chatě je k půjčení nádobí – koupíme však plastové a papírové talíře, kelímky, příbor, abychom eliminovali nahromadění se velkého počtu nádobí k umytí.

Doporučená výbava

Doporučujeme tyto věci: Peníze, doklady, přezůvky do chaty, turistické boty, baterka, pláštěnka - každý uváží dle předpovědi počasí, léky - ibalgin, imodium, popřípadě léky na alergii, teplejší oblečení na venkovní sezení a každý si prosím vezme vlastní propisku na kvízy a jiné aktivity – pokud někdo vezme propisek víc tak to také nebude vadit.

Vzhledem k tomu, že lůžka by měla být vybavena povlečením, není potřeba si sebou brát spacák. Je však možné, že bude v noci chladněji, tak méně otužilým doporučuji teplejší pyžamo.



Dostupnost

Veřejnou dopravou

Z Hlavního nádraží Brno tramvají č. 2 na zastávku Stará osada a odsud autobusem č. 201 na zastávku Ochoz u Brna, obecní úřad nebo autobusem č. 202 na zastávku Ochoz u Brna - Myslivna pod Hádkem.

Mapa zde: https://mapy.cz/s/WItd

1) Chata Magdalena – cíl
2) zastávka MHD Brno „Ochoz u Brna, obecní úřad – cca 2 km od chaty
3) zastávka MHD Brno „Ochoz u Brna – Myslivna pod Hádkem“ – je sice kousek od chaty ale dopravně hůř dostupná

Kdo nemá zkušenosti s cestováním, či bude mít problém se z Brna dostat na místo určení, po dohodě můžeme vyslat auto a dotyčného vyzvednout. Pro ty, kteří pojedou autem, místo zaparkování bude hned před chatou.

Na závěr bych ráda požádala ty, kteří ještě nezaplatili, aby to do konce srpna učinili, či rovnou napsali, zda nepojedou, aby neblokovali místo někomu dalšímu. Seznam účastníku je k nahlédnutí v tabulce níže:



Kontakty


Laurona tel: 732 339 811
Deimos tel: 773 521 411

Ohledně dopravy se obracejte předně na Deimose, který bude na místě k dispozici s autem. Veškeré dotazy směřujte zde do diskuze nebo komukoliv z pořadatelů do pošty.

Oficiální FB událost: https://www.facebook.com/events/294244567617781/

Těšíme se na vás! :)

Laurona & Deimos

Diskuze ke článku

Taky se přidám s díky za fajn sraz. Rád jsem vás poznal a těším se třeba zas na příště :)
Vtípek na Macoše a Indianova nápověda na ruční práce byly dva nejsvětlejší highlighty celého srazu. Strašně mě baví číst vaše zážitky, protože "vím" :) Dvanáctiletej na cracku :D
Abych tu nebyl za polonahého nevděčného tanečníka tak musím také opakované prohlásit že to byl neskutečně skvělý sraz a děkuji organizátorům za super víkend plný legrace, alkoholu (který na sebe Indian neustále vylíval jelikož nepozná správnou míru) a super lidí.

Každopádně Aktivity mi asi v hlavě zůstanou na dlouho jelikož Míchané Vejce či Strašpytel to byla naprostá genialita :D
Už se těším na reporty, protože tam bylo tolik zážitků, že si ani na všechno nevzpomenu. Vypíchnutí zaslouží výlet na Macochu (teda ne že by to byl takovej nářez, ale ten "vtip" mě tak dostal, že se směju ještě teď), mňamkoidní guláš, parádní (ale obtížnostně drobátko překouřenej) Jarinův i Kwokyho kvízy, super výlet v lese, skvělá chata atd. Rozhodně nejlepší sraz, dávám 90%. Deset procent strhávám za spánkový deficit, který budu dva týdny dohánět, převážně díky infernal machine postelím a také díky tomu dvanáctiletýmu puberťákovi na cracku, který tam mezi námi pořád pobíhal a mlel nějaký kraviny... :D
Zkušeným (i když lehce borovičkou/jamesonem/becherovkou/captain morganem/..... rozostřeným) okem nejstaršího účastníka srazu mohu potvrdit, že to byl naprosto peckoidní sraz od první minuty do té poslední. :)
Byla to pecka, moc pěkně zorganizované a provedené. :-)

Usnout vyčerpán hned navečer v místnosti plné řvoucích lidí, pak se v noci vzbudit a hrát Aktivity až do rána... Projít si Macochu a pak průvodkyni zprostředkovat nevšední ohlas na každodenní vtípek... Jít pěšky na sraz pár km od zastávky, kde ujel přípoj a pak si nechat zavolat Deimosovsko-Crashovský taxík na posledních dvě stě metrů... atp. atp. atp.

Parádní lidi, parádní guláš, parádní kvízy...

"Slyšel jsem, že jsi vtipnej."
"To je sněhulák!" "Není." "Tak... to je sněhulák!" "Ne." "Tak... sněhulák?" "NE!"
A na závěr: "Indiana Jones."
Ahoj, díky všem za účast, nebýt Vás všech, tak to tak skvělé není. Škoda, že se nedalo stihnout všechno, ale i tak toho bylo za krátký čas hodně nezapomenutelného a zábavného.
Tak super zraz, určite prídem aj ďalší rok ak budem môcť.

A teda, ten Indian je riadny magor :D

Díky všem zúčastněným. Byl to opět nezapomenutelný zážitek. Už teď mi všichni hrozně moc chybíte :'( Takže Jardo chci znát datum dalšího srazu!! :)
Obávám se, že mi ty víkendy přestávaj stačit. Ty dvě noci profičí ani nevím jak, kor když půlku dne člověk zabije nad kotlem chystaného guláše (opětovně děkuju Lauroně za vynikající spolupráci!), a když chuť pobýt s posledními přeživšími, ještě aspoň tu poslední hodinku dvě, překazí šofér. >_>

A asi se mi nechce čekat celej rok na to, než zas ty déhá sexbomby uvidím naživo. Si asi fakt budu muset něco zorganizovat mimo sezónu. T_T

Každopádně ano, byl to nářez a, jak pravil Eru v autě už cestou domů, zatím nejlepší sraz. Je to čím dál lepší a kratší, herdek. Nicméně za pozřitelnou vodu a lepší postel bych se možná klidně zase rozloučil s normálním záchodem, helé. ^_^
A kdyby někdo mohl vzít i nějaké čisté papíry, to bych se taky vůbec nezlobil, sám teď nevím, kolik jich budu moct vzít já. :D
Mezi doporučenou výbavou mě zaujaly přezůvky. Znamená to, že do chaty se nesmí v botech?
Tak jsem si dal dneska generálku na příští týden. Praha - Brno po D1 celkem v pohodě, oproti času vypočtenému navigací jsem měl zpoždění jen 25 minut. Doufám že si to příští pátek nevyberu za obě jízdy.
Čau, vylezl jsem ze záhrobí a čtu tu o srazu v Brně. Paradoxně jedu v sobotu do Prahéé, takže určitě nezůstanu, ale lze se na místo dopravit jen na otočku v pátek s vlastníma zásobama? Odlil bych trochu slivky, abych nedošel na prázdno. Někdy po práci bych dorazil a koukám, že o půl 1 v noci se dá ještě dostat nazpět.. Popř. bych si zavolal DrinkAndgirlfriendDrive expres domů..
U čajových lístků z Tater záleží hodně na barvě balení - jestli se bude pít čajíček a nebo něco zcela olišného... :-D
Kdo z pražáků pojede v pátek odpo autem nebo vlakem? Ještě nevim, jestli budu brát auto, tak pokud ne, tak bych se buď do nějakýho auta přisral nebo bychom se mohli domluvit na společném vlaku. Pokud auto vezmu, tak naopak můžu někoho nabrat já.
Už se nám to blíží a já pojedu na sraz zase autem a mám ještě 1,5 :-) místa volných. Pokud by měl někdo na trase Ostrava - DH sraz zájem, můžu nabrat (ne jen na nárazník ;-)
Pravděpodobně tam pojedu autem, takže nabízim přepravní služby :) Budu ale vyjíždět v sobotu ráno a nabírám jen z okolí konečný Cčka - Háje. Ale tak třeba se nějaký zájemce najde.
@Laurona (14.08.2016 19:46): Jelikož se trochu vyznám v okolí, tak bych vám na ten sobotní výlet v každém případě doporučil výstup na Babí lom, což je naprosto úchvatné místo, které se odlišuje od klasické vápencové krajiny Moravského krasu, ale rozhodně stojí za návštěvu, zvlášť, když budete poblíž. Pokud se pro to rozhodnete, v žádném případě nezačínejte z Lelekovic, ale jděte po červené z Vranova (z Lelekovic je to hodně do kopce a pokud skončíte na rozhledně, tak se ochudíte o tu nejhezčí část průchodu skalami). Z rozhledny to pak můžete vzít z kopce do Lelekovic.
EDIT: trasa

Alternativně doporučím okolí Adamova - Josefovské údolí se zajímavou Starou hutí a řadou jeskyní (např. Býčí skála, Výpustek,...).
Nejvíce se vám samozřejmě nabízí návštěva jeskyně Pekárna, páč je to nejblíž.

Bez Babího lomu se ale nevracejte!
@Crash (15.08.2016 08:31): Z Brna na Kavkaz to je kousek :)

@Laurona (14.08.2016 19:46): Abych nebyl špatně pochopen - v Brně se fakt tramvaji říká šalina, není to chyba nebo "fór". Já jsem v Brně nějakých 6 nebo 7 let a cca čtyři roky jsem jezdil tramvají. Teď už jezdím šalinou. Místní mluva je hodně ovlivněná němčinou a zrovna "elektrische linie" se časem zkrátilo a zkomolilo na šalina. A teď tomu tak říkají všichni. Dokonce i časopis se tady tak jmenuje :)
@jazz1 (14.08.2016 17:19): chybička se vloudila :D hledala jsem na googlu obrázek moravského krasu a nějak jsem dospěla k této fotce, která se mi samozřejmě líbila nejvíc :D

@Kwoky (14.08.2016 18:44): to znamená, že je ta zastávka méně frekventovaná:) Ano myslela jsem na to že bych tam hodila fór s šalinou ale nakonec mi to přišlo ohrané tak jsem to napsala normálně ;)
Hurá, stihl jsem se přihlásit včas! :-) Program vypadá dobře, těším se, že si vynahradím kratší pobyt z minulého roku... Mimochodem, co zobrazuje druhá fotografie v popisu? To je chatová oblast v okolí Brna v takových velehorách? :-)