Zero Time Dilemma je již třetím pokračováním série Zero Escape, kam spadá exkluzivní Nintendo DS titul Nine Hours, Nine Persons, Nine Doors a jeho pokračování Virtue's Last Reward. Za hrou, jejím scénářem a designem stojí Kotaro Uchikoshi, autor vizuálních novel Ever 17: The Out of Infinity nebo Remember 11: The Age of Infinity. Zero Escape se vyznačuje "escape-the-room" puzzly a nutností činit rozhodnutí, která následně ovlivní tok událostí. Dabing hry je dostupný jak anglický, tak i japonský.
Příběhově je hra zasazena mezi 999: Nine Hours, Nine Persons, Nine Doors a Zero Escape: Virtue's Last Reward. Na počátku ukazuje skupinku devíti osob uvězněných v podzemí nukleárního krytu. Účelem je otestovat psychiku a jednání osob, kteří by museli pobývat na Marsu bez možnosti odletu. Tato simulace se rychle změní v komorní drama, jelikož pro opuštění zmíněných prostorů bude potřeba alespoň šesti mrtvých, což si přeje maskovaný muž říkající si Zero.
Me nadchly trailery a moznost delat dulezita rozhodnuti. Mel jsem za to, ze to bude hodne orientovany na pribeh a hranim mi to prislo spis jako zapeklita adventura nez vizualni novela s dialogy a moznostmi voleb. Ale behem sledovani Hry na olihen jsem si na tuhle hru nekolikrat vzpomnel.
Pro: příběh, možnosti, časové linky, záhady a sociálně psychologické testy, dabing, hádanky
Proti: některé animace a celkově neobroušený původ