Druhá epizoda z plánovaných pěti od studia Telltale Games na motivy komiksu "Fables", v ČR pod názvem "Mýty", přímo navazuje na dění z prvního dílu hry. Tedy po krutých tragických událostech, jež otřásly samotnými základy života pohádkových obyvatel Fabletownu a šerifa Bigbyho Wolfa, zlého vlka s lidskou podobou, hlavní a ústřední postavou této thrillerové adventurní série.
Neznámý nájemný vrah je nadále prvním hybatelem děje, s identitou nadále obestřenou rouškou tajemství, podobně jako jeho záměry a plány. Okolnosti celého případu jsou velmi znepokojující, nelze předvídat další zabijákův krok, čin či příští možnou vrahovu oběť. I přes několik vodítek nalezených v epizodě Faith stále tápeme, nicméně máme alespoň předběžný list podezřelých, mezi nimiž nechybí ani Faithin kuplíř. Rovněž nám neušlo, že do této souvislosti také zapadají starosta Ichabod Crane - Sněhurčin šéf, Myslivec - Faithin zákazník, dvojčata Tweedledum a Tweedledee i Kráska a Zvíře, v jejichž vztahu to skřípe. Peripetie vyšetřování nás taktéž zavedou do podivných společenství lidí, např. do strip klubu Pudding & Pie. Též narazíme na nové postavy: Jacka (z pohádky Jack a fazolový stonek) i Malou mořskou vílu.
Vývojáři z Telltale Games znovu vsadili na neutuchající akci, zachovávající si všechny silné vlastnosti z epizody předcházející, s malými vylepšeními, v níž nás nenechají vydechnout ani na vteřinu.
@rikuhahl (23.05.2016 21:40): Taková Hamletovsky položená otázka. To záleží na povaze Tvého Wolfa. Nebylo by fér v tuto chvíli něco radit. Třeba já se pouze bránil.
Pro: Pútavosť, Hrateľnosť
Proti: Chýba tomu trochu svižnosť