Akční first-person RPG z dílny Obsidian Entertainment, které svým pojetím duchovně navazuje na legendární sérii Fallout. Hra se odehrává v budoucnosti alternativního světa, který se od naší reality oddělil v roce 1901, kdy v The Outer Worlds nebyl americký prezident William McKinley zavražděn a nebyl následován Theodorem Rooseveltem, což dalo větší moc korporacím, které se časem pustily i do kolonizace vesmíru. Hráč se ujímá jednoho z kolonizátorů, který se probouzí z kryospánku a sehraje svou roli v boji korporací a různých frakcí osadníků.
Hra klade značný důraz na možnost rozhodování a hru je tedy možné opakované dohrát a docílit rozdílných zakončení. Řešení questů počítá s mnoha různými přístupy, včetně pacifistického, při kterém hráč využívá místo chladných a střelných zbraní svých sociálních dovedností, aby se boji zcela vyhnul. Hráč má k dispozici vesmírnou loď, která slouží jako dopravní prostředek mezi jednotlivými herními lokacemi a zároveň jako "herní domov". Při putování vzdáleným fiktivním světem je možné nabrat několik společníků, přičemž hráče mohou doprovázet maximálně dvě postavy současně.
@marwel (11.01.2025 14:10): Odepíšu v diskuzi ke strážcům:)
Pro: Writing; artstyle; Parvati <3; ucházející akční složka
Proti: Kouzlo si to bohužel neudrželo; už opravdu dlouho jsem netrpěl výběrem perků z toho důvodu, bře jsou skoro všechny stejně nudné