Epický příběh Starcraftu II se po pěti letech, blíží ke svému konci. Stejně jako v prvním díle, i nyní se ve třetí epizodě zhostíme role Prottosů. LotV opět obsahuje single-player, multi-player, arcade, custom games atd.
Vedle těchto již klasických možností, může hráč projít minikampaň - "Whispers of Oblivion", kterážto nabízí tři prologové mise za oblíbeného temného prelata Zeratula. Aby toho nebylo málo, hráči je nabídnuta i epilogová minikampaň "Into the Void", uzavírající události Starcraftu 2.
Ačkoli se jedná o další epizodu, LotV byl vydán jako standalone expansion pack, který je na předchozích epizodách nezávislý a nevyžaduje jejich instalaci.
Samotná kampaň Legacy of the Void pak vypráví o blížící se hrozbě Amona a hord jeho hybridů.
Tentokrát se chopíte role templáře Artanise, který má jen jediný cíl - získat Aiur zpět ze sevření zergů. LotV dále nabídne čtyři příběhové postavy a šest nových jednotek pro multi-player.
@Mesiáš z pouště (11.09.2021 09:32): Já to kupoval postupně, ale teď když se dívám do blizzard obchodu, tak mi to tam nabízí kampaňový bundle, takže digitálně to najednou koupit lze.
Pro: Filmečky, dějové zvraty, grafika, hudba, příběh
Proti: Otravné nepovinné rozhovory, uměle natahovaná hrací doba, zakončení je podivné