Neighbours from Hell

Sejmi Souseda, Neighbours Back from Hell

JoWood Productions •  BigMoon Entertainment (Android, iOS) •  FarbWorks (XOne, PS4, Switch)
20.06.2003
25.05.2017
01.06.2017
08.10.2020
kompatibilní

Zlomyslná taškařice těžící z vděčného námětu sousedských vztahů zpracovaná formou televizní show. Jakožto zlomyslný uličník se v každém dílu vkrádáte do domku svého nevrlého, tlustého, hloupého a ošklivého souseda s cílem provést mu v přímém přenosu během časového limitu co nejvíc lotrovin. Soused vás pochopitelně nesmí spatřit, a tak za jeho zády vesele ucpávate záchod, sypete kuličky po zemi, měníte deodorant za lepidlo atd. Čím víc naschválů nebohému sousedovi provedete, tím víc zuří, diváci nadšeně fandí a sledovanost roste. Postupem času se zpřístupní i části domu, které byly zpočátku zamčené a manévrovací prostor se tak rozroste od sklepa až po půdu. Běda ale jak vás běsnící soused chytí, pořádná nakládačka vás nemine a kolo si musíte volky nevolky zopakovat.

Neighbours from Hell je kratší záležitostí. Dočkala se také druhého dílu s názvem Neighbours from Hell 2: On Vacation.

Hra vyšla i na konzoli Xbox. Na této konzoli je hra upravená a obohacená o nové vtípky a pekelnější problémy. Sousedova matka je i u něj doma.

Poslední diskuzní příspěvek

Příjemná odreagovačka na líné odpoledne či večer, kdy není nálada dělat nic jiného či se nikomu nechce do hospody. Úkoly, které musíte jako hráč plnit, jsou logické a vpodstatě vás napadnou samy od sebe, když se podíváte na herní plochu. Hra je lehká, je s ní docela sranda a na nic víc si nehraje...což je možná škoda, protože tenhle koncet má na víc, si osobně myslím...
I když je tak krátka (údaj dvě odpoledne se mi zdá hodně přestřelený, spíše tak 4 hodiny), je nesmírně zábavná. Určite je hodně veliká nevýhoda opakování různých rošťáren (vajíčko v mirovlnce, perly do koupele místo bonbónů), ale zábava je to nesmírná. Navíc se dá koupit společně s dvojkou za 250 korun.
A to se vyplatí!

Pro: Nápad, stylová grafika, humor

Proti: délka, opakování některých vtípků

Potřeboval jsem do herní výzvy 2018 nějakou rychlovku a tak jsem na doporučení uživatele zapařil tuhle jednohubku. A k mému údivu je to vlastně zábavná hra, která má lepší stealth než Assassin's Creed (lol). Využívá komicky stupidních naschválů, které znáte z Toma & Jerryho, má jednoduchou mechaniku pro 2 styly přístupu - po špičkách a fofrem - a nutí váš mozek přemýšlet opět tím dětským způsobem jako je např. zakorkovaná puška, ručník od krému na boty a podobné kulišárny. V každém levelu máte údaj o zbývajícím čase, použitých "tricích" na souseda i to, kolikrát jste ho xmrti vytočili a kompletnost. Ne vždy jsem měl nad 90 %, ale ve většině času mě to bavilo (občas je třeba hledat předměty pozorněji) a díky starší grafice jsem se alespoň vrátil do dětských let. Dost možná sáhnu po ostatních pokračováních.

Herní výzva 2018 - Sousedy si nevybereš

Pro: Komičnost, jednoduché mechaniky, přiměřená hrací doba

Proti: Někdy prostě nevíte, co s věcí provést, pitomý soused.

Neighborous from Hell je krásná hra. Velmi originální. A proč jsem tomu dal 80%?

No přece proto, že zde škodíte sousedovi za to, že je na ostatní lidi zlý i na vás. Jeho každodenní život mu narušíte v podobě různých triků a upravováním jeho předmětů. Třeba namazání lepidlem dalekohled, nebo ucpáním záchodu, vylepšením krému na opalování medem - který mají rády včely :) A podobné vylomeniny. Pravda, některé vtípky se opakují a téměř v každé epizodě soused spadne na zem.

Zpracování hry je opravdu krásné. Byt je udělán opravdu detailně. V každém díle má v bytě něco nového. Je to kombinace 2D a 3D grafiky. Zvuky jsou taky dobré. Velmi věrohodné prdění či zvracení a nebo sousedovo řvaní :) No a spousta domácích zvuků.

Libí se mi, jak Woody čeká a je nervozní, tak klepe na monitor :) A zvuk je jak by klepal do skla.

Na druhou stranu je hra hodně krátká. Nabízí se otázka, jestli by delší hra byla taky takto zábavná. Těžko soudit.

Pro: Vydařená grafika, animace, zvuky. Pěkně zpracovaný byt. Originalita.

Proti: Krátké.

Neighbours from Hell je pro mě velice originální, zábavnou, vtipnou a povedenou hrou. Úžasná cartoon grafika (sice jen 2D, ale o to hezčí). Ale hlavně hratelnost a vtip dělá tuhle hru tak skvělou. Líčit pastičky na souseda je skutečná zábava, vše je doprovázeno napětím, humorem a dokonce se u toho musí i přemýšlet.
Slabinou hry je její délka, skutečně jen pár hodin - škoda že nejde o freeware, to by jinak byla úplná bomba.

Pro: Humor, cartoon grafika, originalita, zábavnost.

Proti: Krátká hrací doba