Předělávka druhého dílu série Metro. Hlavní hrdina Arťom se nadále snaží zachránit lidstvo, jelikož má klíč k jeho přežití. Příběh navazuje na jedno ze zakončení prvního dílu.
Hra běží na nejnovější verzi 4A Enginu a přináší určitá grafická vylepšení oproti původní verzi. Především však obsahuje kompletní verzi Last Light včetně vydaných DLC. Dále je upravena hratelnost možností sledovat průběžně hodinky, inventář a munici a přidány jsou také nové animace pro souboje i pohyb. K dispozici jsou 2 módy - Přežití a Sparťan. Přežití nabízí více hororový zážitek, kdy je hra celkově obtížnější.
Společně s tímto vyšla i předělávka prvního dílu v kompilaci Metro Redux. V roce 2019 vyšel další díl série s názvem Metro Exodus.
Hraji ještě DLC a teda musím říct, že Kšatrija nebyl vůbec špatná koncept hry... škoda, že to je poměrně krátké, docela by se na tom dalo postavit nějaké masivnější DLC, třeba 5-6 hodin hratelnosti :)
Pro: příběh a jeho podání, parádní design, odměňující exploring, luxusní vizuál, atmosféra, slušná výzva i na Survival Normal, optimalizace, hratelnost, nadprůměrná herní doba, kvalitní DLC
Proti: fakt mě nic nenapadá, možná jen že bych ocenil otitulkování VŠECH dialogů ve hře