Kdyby měl někdo na večer náladu na video horor jednohubku, tak jsem dneska dohrál brazilské TELEFORUM. První průlez je na půl hodinky, ale všechno vyzkoušet je tak na hodinku:)
@Londo Mollari (15.03.2025 11:45): Poznámka k Bad Mojo: minulý rok jsem to znovu dohrál a myslím, že je to v pohodě hratelné i dnes.
@boovol (13.03.2025 22:43): Dark Seed II jsem kdysi dohrál z Levelu. Stejně jako první díl to na mne kromě grafiky nezanechalo žádné dojmy. Ani ho tu nemám okomentovaný, protože jsem se k němu už nikdy nevrátil.
Bad Mojo - Prudce originální? Jistě. Pekelná? Asi ano. Minimálně tím, že ve mne vyvolává vzpomínky, jak jsem musel v rámci povinné školní docházky číst Kafkovu Proměnu v Němčině :D . Nikdy jsem to nehrál a vzhledem k aktuální herní pauze ani nevím, jestli nebo kdy se ke hře případně dostanu.
@John Mirra (13.03.2025 22:53): Ovšem. Nejsem Křesťan, takže s klidem mohu prohlásit, že některá individua si spasení nezaslouží ;)
@Londo Mollari (18.04.2022 13:16): "což byla první hra v životě, ve které jsem nenáviděl postavu, za kterou jsem hrál" Nimdok? :)
@Londo Mollari (18.04.2022 13:16): Ještě bych vzpomněl třeba Bad Mojo (sice ne point-and-click, ale adventura rozhodně) nebo Dark Seed II.
Opravdu unikátní titul.
FMV Horror | A Strange Moment in Gaming History
@Ajantis (06.08.2008 01:29): Nejvyšší čas pustit se po letech do Harvestera :).
FMV Horror | A Strange Moment in Gaming History
@Ajantis (06.08.2008 01:29): Nejvyšší čas pustit se po letech do Harvestera :).
@Londo Mollari (18.04.2022 13:16): Přesně jak píšeš, tyto "pekelné" adventury (aneb v jaké jiné adventuře lze vyvraždit většinu obyvatel) mám také vcelku v oblibě. Ještě bych tam zařadil Sanitarium, DreamWeb nebo Noctropolis.
Hell (aneb zubařské křeslo a stále dorůstající zuby z recenze AA) mi bohužel stále uniká, aneb přes ovládání jsem se nepřenesl a nemohl si tak (zatím) vychutnat obsah. Tak třeba někdy se zadaří :)).
@Drolin (17.04.2022 09:17): Jo Harvester, to je jeden z mých přetrvávajících dluhů minulosti. V polovině 90. let vycházela řada obskurních záležitostí, které si Andrej s chutí dával xnídani. Po Hell: A Cyberpunk Thriller , ze kterého se vyklubala hodně slušná a tuhá adventurní záležitost, přes I Have No Mouth, and I Must Scream , což byla první hra v životě, ve které jsem nenáviděl postavu, za kterou jsem hrál, mi jako další kandidát na pekelnou hru vychází právě Harvester. Ale kdy se k němu odhodlám, to je věc druhá...
@90210 (komentář): Skvělá recenze, díky! Hru jsem chtěl již párkrát rozehrát, ale vzhledem k samoúčelnému brutálnímu obsahu už to raději nedám.
je nějaký rozdíl ve funkčnosti mezi Steam a GOG verzí?
@Javor (10.03.2014 09:26): Není sice ve slevě, ale je také součastí nového Humble Bundle... :-)
@Drolin (10.03.2014 09:19): Výtečně, další hra zařazená do seznamu "až bude ve slevě." Díky.
@Javor (10.03.2014 09:11): Zcela nepochybná - společně s Deadly Premention asi nejvěrnější napodobení atmosféry Twin Peaks. Na druhou stranu, "céčkový" TP by mohl myslím některé fanoušky urazit.
Zmínky o The Lodge a sovách v Drolinově komentáři mi ihned asociovaly Twin Peaks, v traileru jsem pak viděl další podobnosti. Je tam vskutku nějaká inspirace či jde jen o mé zdání?
@ugraugra (06.03.2014 14:08): YEAH!
Tuhle hru si chci zahrat od svych 10-ti let, jedna z poslednich her, kterou si opravdu chci zahrat.
@ugraugra (06.03.2014 14:08): Snad si nyní Harvestera zahraje co nejvíce hráčů. Nezapomentulný kousek videoherní historie :).
Goged
Zajímavé, jak se hra změnila (spíše k horšímu) oproti teaseru z 94. S herci a s jejich plynulými animacemi hra působí jako čisté béčko, oproti lehce artové dřívější formě.
Tak vam kluci nevim, v cem to zkousite nebo co s tim delate, ale v DosBoxu na prvni pokus naprosto bez nejakeho trapeni se s konfiguraci.
mount C C
imgmount D "CD\Harvester_CD1.iso" "CD\Harvester_CD2.iso" "CD\Harvester_CD3.iso" -t iso
C:
CD HARVEST
HARVEST
mount C C
C:
CD HARVEST
HARVEST
Mne to hovor, pridal som ju aj preto, že je to jedna z tých hier, ktoré som chcel už dávno hrať. :(
Holt asi už treba fakt pomýšlať na zohnanie nejakej prastarej zostavy aby nebolo treba používať emulátor...
Jedna z mála her, kterou si chci strašně moc zahrát, ale ať dělám co dělám, stále se mi ji nedaří v žádném emulátoru rozběhnout. :-/ Takže mi pohled na ni zde v databázi působí neskonalé utrpení. Doufám, že aspoň brzy zmizí z té tabulky "poslední přidané hry".