Jedinečný príbeh z pera talentovanej Jane Jensen nás zavedie do New Orleans, malého netypického knižného antikvariátu, ktorého vlastníkom je nezvyčajný spisovateľ nahovorený hlasom Tima Curryho - Gabriel Knight. Gabriel práve píše román o voodoo vraždách za pomoci svojho dlhoročného priateľa Mosleyho z policajného oddelenia.
Čoskoro sa začnú diať naozaj čudné veci, keď Gabriel prežíva každú noc neustále tú istú nočnú moru, na konci ktorej vždy vysí obesený na strome v neuveriteľnom kŕči.
Postupom času sa skutočne podozrivé vraždy, ktoré sa dejú v New Orleans dotýkať Voodoo praktík, Gabriel stretne svoju Femme Fatale a popri tom na ňom spočinie aj tieň minulosti jeho rodiny. Ako si s tým poradí a čo sú vlastne tie prazvláštne vraždy zač, to všetko spočinie na hráčovych pleciach.
Hra sa nesie v tradičnom duchu Sierrackých adventúr zo začiatku 90. rokov, či už grafickým spracovaním (engine bol použitý vo viacerých viac či menej známych hrách od Sierry), alebo klasickým point & click štýlom s možnosťou zmeny symbolu kurzora (pozerať sa, použiť, vziať, rozprávať atď.). Samozrejmosťou bola zaujímava hudba a hlavne vynikajúci dabing všetkých postáv včetne rozprávača, okrem vyššie spomínaného Tima Curryho, budeme počuť napríklad Marka Hamilla.
Kdyby někoho zajímalo tak vyšel Son of Sequel, aneb pokračování sequel alba. Byli to songy inspirované hrami na kterých dělal Holmes s Jane Jensen. Je to na Spotify a dalsich platformach.
Co to ted poslouchám tak Holmesova klasika, nic nového, ale líbí se mi to. Opět vždy je v popředí klavír který hraje prim a má to takovou cozy mystery atmošku. Docela se mi líbí že přidává sem tam synthy. Dejte, na podzim je to fakt ideální album :)
PS: Já se vydání všiml teprve teď!
PS: Já se vydání všiml teprve teď!
Pro: příběh a atmosféra, hudba, hlavní dvojce
Proti: hlas vypravěčky