Gabriel Knight: Sins of the Fathers je dobrodružnou point and click adventurou, kterou napsala Jane Jensen a v roce 1993 ji vydala společnost Sierra On-Line.
Hlavní postavou je nepříliš úspěšný spisovatel hororů Gabriel Knight, který v New Orleans vlastní knihkupectví. Jeho kamarád z dětství detektiv Mosely vede vyšetřování série vražd, které místní novináři pojmenovali "Voodoo Murders". Společně s podivnými nočními můrami si Gabriel uvědomuje, že právě tématika voodoo by mohla být ideálním materiálem pro jeho další knihu a tak se sám pustí do vlastního vyšetřování. Za pomoci své sekretářky z knihkupectví jménem Grace Nakimura se začne hlouběji nořit do tajemného příběhu ohledně krutých rituálních vražd a tak trochu nechtěně i do minulosti vlastní rodiny. Při té příležitosti se dozvídá, že je posledním potomkem v dávné německé linii lovců stínů - Schattenjägerů. A že právě tito lovci stínů jsou tu od toho, aby bojovali proti zlotřilcům, jenž používají nadpřirozených sil k ohrožení nevinných životů.
Svým zpracováním se jedná o klasickou kreslenou adventuru daného období, kdy se využívá různých příkazů formou ikonek (jdi, použij, promluv apod.), a také obsahuje bodový systém, při kterém je hráč odměněn za každou provedenou činnost určitým počtem bodů. Jednotlivé kapitoly jsou rozděleny po dnech, přičemž pro posunutí se do další kapitoly musí hráč splnit určité předepsané úkoly, leč řada z nich je nepovinných (či se dají splnit v různých dnech).
Tajuplný a napínavý příběh umně kombinuje hororové prvky s těmi humornými, což nebývalo v době vzniku příliš obvyklé. Navíc se pohybujeme v reálných lokalitách New Orleans (či v jiných koutech světa), příběh navíc vhodným způsobem zapracovává reálné skutečnosti s těmi fiktivními. Řada informací je propracována a prezentována do nejmenších detailů, hlavně kolem tématiky Voodoo.
K úspěchu hry přispěl i hudební doprovod Roberta Holmese a také profesionálně provedený dabing, na kterém se podílely tehdejší hollywoodské hvězdy. Samotného Gabriela Knighta namluvil Tim Curry, detektiva Franka Moselyho Mark Hamill a Grace Nakimura Leah Remini.
Kdyby někoho zajímalo tak vyšel Son of Sequel, aneb pokračování sequel alba. Byli to songy inspirované hrami na kterých dělal Holmes s Jane Jensen. Je to na Spotify a dalsich platformach.
Co to ted poslouchám tak Holmesova klasika, nic nového, ale líbí se mi to. Opět vždy je v popředí klavír který hraje prim a má to takovou cozy mystery atmošku. Docela se mi líbí že přidává sem tam synthy. Dejte, na podzim je to fakt ideální album :)
PS: Já se vydání všiml teprve teď!
PS: Já se vydání všiml teprve teď!
Drolin
jvempire
Londo Mollari
Han22
Crash
Pro: příběh a atmosféra, hudba, hlavní dvojce
Proti: hlas vypravěčky