Děj je asi všem dobře známý. Hlavní hrdina Kyle Crane je vyslaný do fiktivního města Harran, kde musí bojovat nejen se zombie apokalypsou, ale také se svým příkazem, který není tak jednoduchý a jednoznačný, jak se na první pohled zdá. V průběhu hry se Kyle seznámí s mnoha postavami a čím dál víc se s nimi začíná spojovat na cestě za lepšími zítřky. Dying light je survival horor v otevřeném světě, kde hraje hlavní roli zejména parkour. Kyle je perfektní při přesunech z bodu A do bodu B, kde je mu nejbližší využívat střechy domů, balkóny, skály apod. Zkrátka všechna místa, kde se zombies, kterých je všude celkem hodně, nedostanou. Ono je totiž dost složité až nemožné, procházet k cíli pouze po cestě. Parkour je ale hlavně perfektně udělaný a pohyb po městě je velice zábavný, teda aspoň pro mě. Dalším klíčovým herním prvkem je střídání dne a noci. V noci se totiž z města, v částech, které nejsou chráněny UV světlem, stává peklo na zemi. A to ještě větší. Z pohledu RPG máte sice dvojnásobné XP, ale z pohledu přežití je to minimálně dvojnásobně těžší. V noci se totiž ze svých úkrytů dostávají na povrch tzv. Volatilové. Extra silní, rychlí zombies, kteří vás navíc vidí na poměrně velkou vzdálenost. Když vás zpozorují, je o „zábavu“ postaráno. Ve hře je samozřejmě i crafting, hráč si může vylepšovat chladné zbraně, které musí i opravovat. K tomu je potřeba sbírat nebo kupovat předměty k tomu potřebné. Crafting je obecně poměrně zábavnou a komplexní součástí DL. Mise, ať už hlavní nebo vedlejší mě bavily a nepamatuji si výraznější okamžik, kdy bych se nudil.
Mezi zásadní negativa bych asi neřadil nic. Je to i tím, že jsem moc neočekával a dostal jsem mnohem víc. Sem tam může někomu přijít frustrující situace, kdy je součástí úkolu cestování z jedné strany mapy na druhou. Mě ale parkour bavil, takže jsem s tím v pohodě. Dying light je hrou opravdu povedenou a za mě rozhodně lepší než Dead Island. Je zde zábavnější gameplay, zbraně i příběh. Třešnička jsou pak zbraně střelné, se kterými byla proti hordám docela zábava.
benzinkanalevo
pajmič
Garret
AppleCore
DFCZ
Pro: Otevřený svět, zajímavý příběh, změny prostředí, den a noc
Proti: Grafika už neni bůhví co, sem tam trochu zdlouhavé