Již dvanáctý díl série Assassin's Creed nás tentokrát zavede do doby vikingů, přesněji do roku 873. Vikingové se v této době vydávají z Norska hledat svůj nový domov v Anglii. Hra se tedy odehrává jak na území Norska, tak i v rozlehlé oblasti Anglie, ve které jsou obsažena čtyři království: Wessex, Northumbria, East Anglia a Merciae. Celková rozloha je mírně větší, než v předchozích dílech série.
Stejně jako v minulém díle Assassin's Creed: Odyssey, i zde je možné se zhostil role hrdiny, potažmo hrdinky, který je vůdcem vikingského klanu. Hráč má také určitou svobodu co se vzhledové stránky týče a účes, vousy, válečné pomalování či tetování tak lze přizpůsobit dle vlastního vkusu. Možnosti úprav pak nabízí i vlastní domovská základna.
Ve hře se objevuje také vylepšený RPG systém známý z předešlých dvou dílů a mytologie, která se v sérii hojně vyskytuje již léta. Co je také výraznou změnou oproti minulému dílu, je kompletně předělaný a především brutálnější způsob boje, hrající o to větší roli, jelikož se lze účastnit krvavých nájezdů. V každé ruce je možno použít jeden typ zbraně, kterými mohou být třeba i dva štíty. Ve světě se nyní nenachází nepřeberné množství zbraní s různými číselnými údaji, je ovšem možné dané typy zbraní různě upravovat a měnit.
Zůstává však zachována řada již známých prvků z minulých dílů. Nechybí tak třeba skryté čepele nebo ptačí pomocník, tentokrát v podobě krkavce, který oproti minulému orlovi disponuje několika schopnostmi navíc. Samozřejmostí je také přítomnost lodí, ovšem nelze očekávat námořní bitvy ve stylu, který započal již v díle Assassin's Creed III. Tentokrát jsou bitvy zaměřené spíše na palubní souboje.
Milovníky soundtracků jistě potěší i návrat skladatele nejznámějších kousků série, tedy Jespera Kyda. Toho doplňuje i se sérií spjatá skladatelka Sarah Schachner a trojici uzavírá Einar Selvik, známý ze seriálu Vikingové.
Ahoj všem. Hraji Valhallu a už jsem se s Eivorem dostal až do Anglie. A teď semi stalo, že se stáhla aktualizace a když jsem potom hru spustil, přišel jsem o všechny uložené pozice. Jako bych Valhallu pustil úplně poprvé. Přitom na Ubisoftu mám odemčené úspěchy a podobně. Přesto mi všechny "Savy" zmizely a nemohu se k nim nijak dostat. Poradíte, co s tím? Nechci začínat zase odznovu, to by se nemělo stávat, ne? Díky za jakoukoliv radu či tip.
Pro: Eivor a ostatné postavy, Anglicko, súboje
Proti: bugy. bugy a bugy