Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

DH Masters 2017 - 1. turnaj

Již brzy zahájíme sezónu 2017 turnaje DH Masters. Bylo by tedy dobré připomenout, co vás čeká a na jaké ceny se můžete těšit.



Zahrajeme si o nějaké pěkné ceny, změříme síly s ostatními a zjistíme, kdo z nás je pravý DH Master pro rok 2017. :)

O co jde?

Turnaj o ceny složený z pěti částí - pokaždé v jiné hře, jehož první ročník se odehrál v roce 2016. Zúčastnit se může každý uživatel Databáze. Pořadatelem je Kwoky.

Jak to bude probíhat?

Jednou za dva měsíce proběhne o víkendu turnaj v některé počítačové hře. Systém hry bude zveřejněn vždy s předstihem, ale obecně lze říct, že v pátek a sobotu se odehraje kvalifikace, nejlepší pak postoupí do nedělních finálových bojů.

Celkem půjde o pět turnajů, ve kterých hráči poměří síly mezi sebou nebo s časem. Podle pořadí v turnaji každý účastník obdrží body a ten, kdo jich získá nejvíce, bude korunován jako DH Master 2017.

V sezóně 2017 budeme hrát v březnu, červenci, září, říjnu a listopadu. Tedy květnový turnaj nebude - je přesunutý na říjen.

POZOR ZMĚNA!
Veškeré organizační informace (bodování, pravidla, rozlosování do skupin apod.) budou uvedeny na stránce facebookové skupiny. Web https://dhmasters.kwoky.cz tedy bude sloužit jen jako archiv výsledků.

Kdo se může zúčastnit?

Každý registrovaný uživatel Databáze her. Loňské omezení na minimální počet DH bodů bylo zrušeno.

O co se bude hrát?

Pro tři nejlepší v jednotlivých turnajích budou připravené ceny v podobě "kreditu" na nákup her na Steamu ve výši 15, 10 a 5 euro.

Nejlepší v celkovém pořadí získají následující ceny:

1. místo - Dvoudenní VIP vstupenka na ROG Finals ve Svitavách včetně ubytování a dopravy (bez stravy) + hardware nebo software dle vlastního výběru v hodnotě 1000 Kč + roční předplatné časopisu Level + tričko Databáze-her + štítek s přezdívkou na poháru DH Masters
2. místo - Hardware nebo software dle vlastního výběru v hodnotě 1000 Kč + tričko Databáze-her + roční předplatné časopisu Level
3. místo - Tričko Databáze-her + flash disk nebo microSD karta 32 GB + půlroční předplatné časopisu Level
4. místo - Kredit na nákup na Steamu ve výši 15 euro

Budeme pokračovat také v tradiční tipovačce, ve které je možné vyhrát cenu v hodnotě 1000 Kč, kredit na nákup na Steamu, nebo klíč na Steam.

Co se bude hrát?

Vybrané hry jsou zvoleny tak, aby je mohl hrát každý nebo skoro každý. Půjde tedy o hry zdarma, free to play nebo velmi levné. Žánr her se bude měnit (fps, strategie, závody apod.). Obvykle půjde o hry s menší HW náročností (nemusí však fungovat na integrovaných grafických kartách a na noteboocích). Hra bude zveřejněna vždy nejméně týden před začátkem turnaje.

Jak se zapojit?

Konkrétní postup bude zveřejněn vždy před zahájením turnaje. Může být vyžadována registrace do turnaje. Počet hráčů může být omezen.

Kdy se bude hrát?

Vždy o víkendu v následujících měsících: březnu, červenci, září, říjnu a listopadu.

Je potřeba vědět ještě něco dalšího?

Ve dvou turnajích bude kvůli vyhodnocení nutné zaznamenat video svého výkonu. Existuje celá řada nástrojů pro zaznamenávání obrazovky, takže se prosím naučte zacházet alespoň s jedním, který umí nahrávat plochu PC. Doporučuji Open broadcaster software (OBS). Já používám placený Bandicam.

Nahrávání nebude povinné, ale pouze výkony s videem se v těchto dvou turnajích budou moct umístit mezi nejlepšími třemi. Bez videa tedy můžete obsadit nejlépe 4. místo. Chápu, že jde o určité nepohodlí, ale věřím, že nahrávání zvládnete a třeba se při tom naučíte i něco nového. Video návod na ovládání OBS zveřejním později.


Pravidla pro 1. turnaj

První turnaj se odehraje první víkend v březnu, tedy 4. - 5. 3. 2017. Registrace není nutná. Bude stačit, když v sobotu 4. 3. kouknete na facebook nebo tady na Databázi. Hru a systém turnaje zveřejním v sobotu 4. 3. v 9:00.

Dobře se bavte a nežerte to příliš. :)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hra pro první turnaj


Hra pro první turnaj DH Masters 2017 je "This is the only level too".

http://armorgames.com/play/5351/this-is-the-only-level-too

Jde o flashovou plošinovku s třiceti úrovněmi. Úrovně vypadají stejně nebo velmi podobně, ale pokaždé se změní pravidla a je potřeba zjistit, jak úroveň dokončit. Nápověda se vždy ukrývá v názvu levelu. Nápovědu pro nejvíce problematické levely najdete níže.

Vaším úkolem bude dohrát hru v co nejkratším čase, tedy (chcete-li tomu tak říkat), jde o "speedrun". Nejrychlejší vyhrává.

Na konci hry uložte screenshot s výsledným časem a ten mi pošlete e-mailem na adresu kwoky@seznam.cz. Do předmětu e-mailu napište svoji přezdívku na Databázi. Uzavírka turnaje (termín pro odeslání screenshotu) je neděle 5. 3. 2017 23:00.

Pravidla
- Není dovoleno využívat chyby hry. Máte-li pochybnosti, zda je nějaký trik legální, raději se mi včas ozvěte.
- Je dovoleno veřejně prezentovat svůj čas nebo video ze hry.
- Je zakázáno hru pauzovat, je nutné hrát na jeden zátah. Výjimkou jsou levely, kde je pauza nutná pro dohrání úrovně (15 a 22).
- Není dovoleno vypínat hudbu, kromě levelu 23. Vymletý mozek je součástí zážitku :)
- Nahrávejte videozáznam svých pokusů. Pokud se umístíte na 1.-3. místě, video si vyžádám. Pokud video nedodáte, nemůžete se umístit na 1.-3. místě a posunete se v pořadí níže. Video doporučuji nahrát na Youtube nebo Ulož.to (ale můžeme se domluvit i na jiných možnostech).
- Uzavírka pro odeslání videa je 7. 3. 2017 20:00.
- Počet smrtí o ničem nerozhoduje, můžete umírat dle libosti.
- Pokud se budete průběžně zlepšovat, můžete svůj výsledek poslat i vícekrát. Budu započítávat pouze nejlepší z nich.
- Pokud náhodou dva hráči pošlou stejný čas, lepší umístění získá ten, který odeslal screenshot dříve.

Nápověda pro levely:
5 - čekat 5 sekund
8 - cílovou bránu odtáhnout myší
13 - stisknout 5x Shift
15 - kliknout na tlačítko Walkthrough, zavřít nově otevřenou stránku a pokračovat v hraní
17 - projít v levém dolním rohu doleva
19 - vyťukat na klávesnici celou abecedu
22 - vrátit se do hlavního menu a vyskákat nahoru na tlačítko, pak pokračovat v hraní
23 - vypnout zvuk (tlačítko mute) - vyžaduji, abyste po dokončení levelu zvuk znovu zapnuli!!!
27 - posbírat některé bodce ve správném pořadí - v tomto levelu nezabíjejí
30 - trefit svoji mrtvolu tak, aby zůstala ležet na tlačítku

Kwoky

Chcete, aby byl na DH blogu uveřejněn i váš článek? Pošlete nám ho na e-mail clanky@databaze-her.cz.


Diskuze ke článku

Tak můj definitivně poslední pokus. Udělal jsem tam několik zbytečných chyb, které jsem třeba v jiném attempu neudělal. Pod 3 minuty to tedy rozhodně jde udělat, ale už na to kašlu. Pokud má někdo pod 3 minuty, tak gratuluju...
@Karasman (05.03.2017 15:01): OK, ještě se pokusím, zatím 3:27 ...

Btw stává se vám že se to v abecedě sekne? Když ty písmena sázím moc rychle, seká se to protože je tam najednou moc těch kostiček :(
@Karasman (05.03.2017 15:01): kdybys mlčel, tak bych si myslel, že pod 5 je slušná šance se umístit :) stejně tak ostatní. Tohle hecování má za důsledek jen to, že se člověk snaží dostat dobrej čas a u téhle šílenosti tráví až příliš mnoho času :D
Tak poslední update rovných 3:15. Kdybych se nezasekl v abecedě, což se mi normálně nestává a dal vidličky na první pokus, což se taky občas povede, tak to dám za 3 minuty. Pod 3 minuty už by to byla haluz, ale šlo by to...
Ještě by mě zajímalo zda praváci hrajete na šipkách pravou rukou, nebo levou na WASD a v pravé ruce myš? Mně to tou levou nejde, takže musím pravou a pak zdržuje když musím použít myš :/
Ok tak to teď hodně stlačuju a jsem 2 sekundy za Karasem, to jen tak nenechám! :D
Hlavně ten 29. level i když dáte až na 10. pokus, tak to nezabere tolik času. Ten surface painting už jsem taky párkrát zdrbal těsně před koncem a to je nějakých 20s v tahu. Stejně tak se mi povedlo třeba Amazeing :(

Fakt mě láká to dát pod 4 ale už se moc nezlepšuju. Ale rád vidím že se tu ozývá víc a víc lidí, nerad bývám 5. z 5 :D
Tak pokořeno, 29 minut ale stejně jsem se musel hecnout a asi 150x umřít jenom v tom 29.levlu :D
@Laurona (05.03.2017 07:39): Jo ta 29 se dá udělat rychle, když už víš jak na to, a taky mi nejvíc času zabírá Surface Painting, a pak mě občas potrápí "vidličky", jak chci frčet rychle, tak mě někde kuchnou.
@Steve (04.03.2017 20:28): Tak se to povedlo na 4:59 :D Nevím jestli to zvládnu ještě lépe. Zajímavé je, že mi teď dělají problém úplně jiné stage než dřív...největší kámen úrazu je pro mě Surface painting, kde jsem schopná se po označení všech políček zabít o bodce, nebo schizophrenia kde nejsem schopná zkombinovat rytmus měnění barev a používání správných šipek. Zato 29. jsem teď dala na poprvé...nechápu.
@Walome (04.03.2017 22:59): Samotne slovo "internety" je gramaticky spravne. Internet je spojeni dvou a vice siti. Pokud mas takovych spojeni vic, mas internety.

"In general, an internet (uncapitalized) results from the connection (internetworking) of at least two computer networks by establishing a gateway (router) between them. It is proper to pluralize this term. For example, RFC 1918 refers to "Address Allocation for Private Internets". However, since the establishment of the Internet, this usage has been less common."
@Karasman (04.03.2017 20:34): Zajímavý, že se u toho mýho screenu nikdo nekoukl do pravého dolního rohu. Jenom jsem tě chtěl trochu vytrollovat, takže jsem použil svoje Photoshop madskillz a za 20 vteřin byl rekord hotový. Ve skutečnosti jsem na první pokus hru dohrál asi za 20 minut a na ty vaše časy nemám. Nechápu, že jste to všichni sežrali.

@Garion (04.03.2017 19:48): Doufám, že ti došlo, že jsem to napsal schválně blbě? Stejně jako píšu třeba "RIP in peace".
@Laurona (04.03.2017 20:14): No kdyz se podivam na lonsky rocnik, snad nikdy nebylo vic ucastniku nez bodovanych pozic, takze o nejaky ten bod bych se nebal. Ale myslim si, ze tak minimalne top 5 pod tech 5 minut bude muset byt, kdyz vidim ugru a ty jeho necele 3 minuty.
Tak cíl dostat se pod tři a půl minuty splněn, ale jen o pár setin. Dál na to asi dlabu. Jak tak na to koukám, při štěstí bych to dokázal srazit max o 5-10 sekund a to už mi za to nestojí... Na ugrovo video jsem teda hodně zvědavej, beztak náš pan gamemaker našel nějakou vochcávku... :D

Tá tá ta datatá, datatáta datadadada... Kwoky, ty vole, jak to mam teď dostat z palice, na to ani death metal nestačí...!
Teda, nečakal som, že hra bude až taká blbosť. Ale presvedčilo ma to, idem skúsiť šťastie aj v tomto turnaji :D A tá hudba je parádna, neviem, čo proti nej máte :D