Po dvou kladně přijetých RPG Pathfinder: Kingmaker a Pathfinder: Wrath of the Righteous se studio Owlcat Games vydalo do světa Warhammeru a konkrétněji do zasazení 40 000. Hra by měla využívat přímo pravidel table top hry Rogue Trader. Hráč si zde vytvoří vlastní hlavní postavu a spolu s mnoha společníky - jako třeba důstojník, inkvizitor, vesmírný mariňák nebo třeba tajemný psyker, bude rozhodovat o podobě světa kolem sebe. Může si dokonce v jistých případech přivlastňovat celé planety.
Na hráče čeká cestování vesmírem ve vlastní lodi. Dále bohatý systém bojových i diplomatických schopností, větvené dialogy a rozhodování s následky a také systém morálky a řešení vztahů se společníky s možností různých romancí. Tahový soubojový systém na první pohled připomíná například XCOM: Enemy Unknown, je zde totiž také přítomen systém krytí, které poskytuje různé bonusy. Avšak nyní je systém obohacen o RPG prvky a je jen na hráči, jak synergetickou partu si vytvoří.
Hra by měla být podobně jako oba Pathfindeři bohatá a počítá se tak minimálně se 100h herní dobou.
Ahoj, tak po par měsících konečně dohráno. Iconoclast cesta. Prolezl jsem kazdy kout a stejne mi par veci uteklo.
Zaverecne shrnuti, co se stalo po ukonceni hry, je super - par veci bych samozřejmě rad zmenil (napriklad marazhai). Kazdopadne, co mi vzdy vykouzlilo usmev na rtech byl Abbelard, sprintujici od nepritele k nepritely masakrujice je s tezkym tezicim zarizenim (par buffu a damage pres 1500 jednim utokem nebyl problem). Co mne trochu mrzi - nezjistil jsem celou pravdu o smrti predchoziho rogue tradera a ukonceni pribehu nemose bylo take divne, proste odesel pred zaverem - nekde jsem tedy neco minul... . Q z noveho Dlc parada - jedna z nejlepsich casti a vyusteni take skvěle, postava Kibellaj byla paradni i ta jeji posukana sekta... jedna basen.
Ted uz jen premyslim, kdy si to zahrat znovu a poslat svet do chaosu hranim za prikladneho heretika.
Pro: Hudba, souboje, svět
Proti: Bugy, pozdější fáze hry