@koberec (28.10.2021 12:53): No, když už o tom mluvíš... Já budu konkrétní, stejně na to jednou dojde, pokud budu dělat rozbor Poslů (nedá mi to a beztak skočím i k Zatracencům) – já mám v tom dabingu problém s Fingerem a Pechlátem. Oba mi prostě vyčnívají a mně to nesedí.
Občas bývá chváleno obsazení "svátečních dabérů" nebo vyloženě herců-nedabérů, protože nejsou zdeformováni nějakým tím stereotypním dabingovým projevem, ale ne vždy se zadaří. A ten pocit mám já i tady. V ideálním případě by měli znít uvěřitelněji, či právě jak jsi ty vyloženě psal třeba i lidštěji, ale mně osobně to tady nešlo dohromady. A to mám oba herce moc ráda, ale v dabingu, a konkrétně tady, mě neoslovili a rušili. Ale mám dojem, že jsem tuhle myšlenku nikdy ani nerozepisovala, tak vůbec netuším, jestli nejsem na míle vzdálená od názoru ostatních.
Nicméně uznávám, že k Reprobates by skutečně ta "preciznost", s jakou jsou provedeny dabingy Posla smrti a Nibiru, příliš neseděla. Ten odlišný přístup se nezapře a musel reagovat i dabing.

A naděje na to, že by Alter Ego mohlo být alespoň trochu spaseno dabingem, si moc nedělám. Nepadl by na úrodnou půdu.
@Brasikona (28.10.2021 03:12): Asi chápu proč se ti dabing u Reprobates líbil míň, ale mně přišel takový lidštější. Posel smrti a Nibiru mají dabing "krásnější", ale je takový knižní. I tak ale u mě vyhrává Posel smrti.

Alter Ego je smutný případ. To že hra u nás vlastně ani nevyšla, a na Steamu je jako vývojář uvedeno jiné studio. Anglický dabing mi přišel celkem ok, ale ten zlodějíček byl dabován otřesně. Myslím si, že hře by ani český dabing moc nepomohl.
@koberec (komentář): Zajímavé. Zase se pozastavím nad tím dabingem, pardon. Ale když už tak pěkně sjíždíš postupně ty UI / FG hry a hezky to komentuješ, zkrátka mi to nedá :))

Já třeba dabing Zatracenců vždy považovala za slabší a nějak zvlášť mě neoslovil. Což současně znamená, že to ani nebylo nic extra hrozného, na rozdíl od jiných her třeba. Zatímco první Posel smrti je prostě klasika a u Nibiru jsem měla dost často pocit, že ty drobné nedostatky z PS maže (i když trochu ztrácí jinde), u Reprobates jsem ten pocit neměla. Občas mi dabing přišel dost strojený (váže se na samotné dialogy) a herecky se mi jevil jaksi nevyrovnaný. Ale věřím tomu, že na to má vliv i samotná hra, která prostě nesplnila má očekávání.

Ale docela by mě zajímalo, jak by v nějakém alternativním vesmíru asi česky znělo to Alter Ego...
Tak jsem do dohrál - koupil jsem si německou verzi a nakonec to hrál stažené anglicky. Ta hra mě ze od začátku do konce děsně šla na nervy, i když ke konci jsem z ní spíš byl unavený. Anglický dabing... "český přízvuk" dabéra Adama je na pěst, ale nejvíc mě dostalo, že je z "Bohemia... Bohemia... Čečia".

Eva vypadala hezky (nejlíp ze všech postav), ani nemusela být nahá nebo být zabírána zespodu:-P
Zdravím pařani, prosím Vás mám problém. Hra mi nejde spustit. Nabehne mi černo, tváří se to, že to něco dělá, ale nic se neděje.
@Mendoza (26.01.2020 21:45): Jj, dobu, kdy hledali vhodný námět a nakonec se rozhodli pro Reprobates velmi dobře pamatuju. Pánům producentům se tenhle námět zalíbil, že do něj nakonec šli. Ale bohužel jim to přerostlo přes hlavu...
@Jumas (26.01.2020 20:12): No taky v tom odkazu ten clovek pise, jak to melo vypadat a me pobavilo, ze vysledek je proste opacny. Celkove, co tam ten clovek pise, je k zamysleni, jak ta hra mohla vypadat.
@Jumas (komentář): Doplňování energie skoro nebylo potřeba, protože ji opuštění lokace dvojklikem neubíralo

Lol, tohle je v tom odkazu, co jsem sem tuhleva daval:
Adam sa musí občerstvovať, doplňovať energiu. To bolo myslené ako daň za to, že hráč bude používať zrýchlené presuny medzi scénami. Či už podľa mapy ostrova, ktorá nakoniec nebola realizovaná, alebo dvojklikmi na východ zo scény
Nedávno jsem narazil na tenhle článek, kde do diskuze napsal bývalý vývojář hry pár zajímavostí. Dost to vysvětluje, proč je hra taková, jaká je.
Teoreticky se dá hra rozjet na windows 7 s posledním cz patchem 1.3.3 a "záložním exáčem" 1.2.14 (německá verze). Nemusí se ani nastavovat režim kompatibility ani režim správce. Nevím ale jestli se neobjeví nějaké bugy (vzhledem k rozdílným verzím souborů) a ani to nehodlám testovat, ten začátek mě dokonale odradil, takže dávám hru k ledu.
Tak tolik se zas neděje... Doufám, že tuhle informací vypustím co nejdříve z hlavy. :-) Spíš jsem chtěl, aby ostatní nedopadli jako já, proto jsem to napsal :-)
Lukaskon: Komentář pěkný, jen by bylo fajn dát větu: "Jediný koho mi bylo líto a nad jehož smrtí jsem se pozastavil byla Danica, ale tím to haslo." do spoileru. :-) Pro mě, který jsem to ještě nedohrál, to byla informace, kterou jsem moc neocenil...
Ze zvědavosti jsem vyzkoušel francouzské i německé demo a obě mi na sedmičkách fungují a to jsem nemusel ani nic nastavovat v kompatibilitě apod. Takže problém bude asi v tvém počítači...
Jinak francouzské demo se od německého liší tím, že je tam navíc ještě jedna minihra a hratelná ukázka začátku hry.
Mně to taky na sedmičkách nejede, a ani na Vistách. Originální kopie by šlapat měla, ale neoriginální nefunguje (díky špatnému cracku)...
Funguje tato hra pod Windows 7? Nějak se mi nedaří ji spustit :-( "Program přestal pracovat" mi hlásí