Blade Runner je adventura založená na prostředí stejnojmenného filmu od R. Scotta na motivy příběhu z pera Philipa K. Dicka. Hra se odehrává paralelně s filmem a je v ní mnoho odkazů na film samotný. V Los Angeles roku 2019 je Blade Runner Ray McCoy pověřen pátráním po skupině replikantů, androidů nerozeznatelných od člověka, jejichž pobyt na Zemi je nelegální.
Hra vyniká zvláštním způsobem vyšetřování, interfacem a především atmosférou. Obsahuje také několik "miniher" jako je trénink střelby, prohlížení fotek v ESPER systému a perfektní Voight-Kampff test, rozlišující člověka od replikanta. Hra je velice nelineární a údajně má až 13 možných zakončení. Hra nebyla bohužel nijak otitulkovaná a angličtina byla docela obtížná.
V roce 2022 vyšel Blade Runner - Enhanced Edition, který oproti původní hře přinesl podporu vyššího rozlišení, vylepšené uživatelské rozhraní, zrestaurované filmečky, podporu gamepadů a zobrazení titulků. Zároveň přinesl hru na konzole.
@Red (09.09.2024 12:55): první případ jsem zatím dal docela snadno a právě to odsejpá. Bojím se asi nejvíc toho, že se někde zaseknu, jak tomu u her pro pamětníky bývá zvykem.
Pro: grafika, atmosféra, hratelnost, inovativní přístup (hledání indicií)
Proti: málokdy zazní hudba, menší počet klasických puzzlů