První díl měl sice revoluční engine na sandboxové mapě, ale příběh ani hratelnost nebyl zrovna něco extra. Ale v čem hra vynikala, byla humorné momenty a hlavně dialogy. V BFBC2 EA řeklo: "Nope, chceme Modern Warfare 2.“ Z otevřenější mapy je náhle koridor plný ošklivých nefunkčních skriptů a příběh se bere smrtelně vážně, i když je to srajda. Humor zmizel, hra dostala rating 18, to znamená, že je v akci každé třetí slovo fuck. Narativ prostě nemá co nabídnout.
Kromě enginu a zvuku určitě pochválím level design, zasazení do Jižní Ameriky funguje, střídání džungle, hor, pouště je super. Ale jinak hra nemá vůbec zapamatovatelné momenty. Hra má plno nefunkčních skriptů, kdy ve filmečcích naše parta sleduje zlého Rusáka, ale přitom po mně pálí, ten se však samozřejmě ani nehne :D Těchhle wtf momentů je tam plno. Často mi přišlo, že hra se z akce po zapnutí skriptu přesunula do filmečku, který ale posunul celou scénu úplně jinam. Hra má dobře vypadající zbraně, dobře zní, ale stejně mě z nich střelba nebavila. Proč? Kvůli tomu, že panáci na to nedostatečně reagují? Nebo fakt, že například z kulometu Rusák přežije snad 3 headshoty? Tohle se opravdu stalo v první misi v Rusku, tak mě to naštvalo, že jsem hru zkoušel znovu restartovat s nižší obtížností. Ale naštěstí ostatní zbraně jsou 1 shot headshot, ale i tak je to takové nezáživné. Čím jsem starší, tím si uvědomuji, že mě střelba ve starších Battlefieldech nikdy nebavila. Béčková Treyarchova hra podle filmu Quantum of Solace má ultra zábavný gunplay, jak je možné, že AAA od EA tohle neumí? Nebavily mě ani momenty, kdy sedím za rotačním kulometem či automatickým granátometem.
Multiplayer byl ve své době pecka. Našel si svůj trh, kdy hráči chtěli pomalejší akci bez spawnu každých 30 sekund. Žádní campeři neexistovali, protože před totální destrukcí mapy nikdo nebyl ušetřený. Ale když jsem to před pěti lety rozehrál, tak hra prostě zestárla. Šíleně velký fov, při sprintu nejde uhýbat do strany pomocí AD kláves. Ragdolly jsou špatné, gunplay nezábavný.
Dilema nastává v momentě hodnocení hry, je jen díky super enginu 6,5/10. Tady byl mulťák boží, plný super vzpomínek, a singl do počtu, to mám zprůměrovat? Follow your heart.
muffin
Rasty29
Garret
AppleCore
montana
Pro: Destrukce, sound design a grafika, mulťák ve své době
Proti: Mizerná kampaň, která se bere vážně a humor zmizel, plné příšerných rozbitých skriptů, nezábavné střílení