Před pár měsíci jsem však hrál Call of Duty 1 (2003) + jeho DLC United Offensive (2004) + CoD: 2 (2005) a překvapilo mě, jak to na své stáří překvapivě dobře funguje.
Ačkoliv je Bad Company 2 o 7-5 let novější hra, tak jediný pokrok náleží v hezčí grafice a v tom ničení budov, což by měl být standard i dnes - ale bohužel není, protože proč se s čímkoli obtěžovat... Možnost udělat granátometem díru o zdi budovy, zabít nepřátele v ní a pak vyběhnou do patra a postřílet skrze okno vojáky za budovou je dobré. Je to ale jediný prvek, s nímž si hráč může trochu vyhrát. Chybí destrukce těl nepřátel, kreativní řešení cílů mise, které jsou strukturovány lineárně a scriptovaně stejně jako u Call of Duty, které však mělo v soudobých sériích Modern Warfare 1-3 a Black Ops 1-2 navrch působivější akční sekvence, strhující příběh a pamětihodné postavy.
Pro: ruznorode mise v singleplayeru, atmosfera, znicitelnost prostredi, kdy muzete temer vse srovnat se zemi, tuny zbrani, bomb, vozidel, plavidel, helikopter, stacionarnich zbrani
Proti: koridor single vede za rucicku, pro novacky byl multiplayer brutalni, neda se zalehnout, noobove pouzivaji aimboty nebo do vas strili jednu raketu za druhou