Balatro kombinuje prvky žánru roguelike s pokerem. Do ruky dostanete osm karet a z nich vykládáte běžné pokerové kombinace jako jsou dvojice anebo full house. Po každém odehrání se ruka doplní opět do počtu osmi karet. Každá karta je bodově ohodnocena a zároveň každá kombinace má určitý násobič, který ještě zvýší získané skóre. Cílem je bodově překonat daný limit kola. Hráč má ovšem omezený počet zahrání a odhazování karet. Po vyhrané partii je možné nakoupit žolíky přidávající pasivní bonusy či karty, které lze použít pouze jedinkrát. Každá z takto zakoupených karet ovlivňuje, které kombinace je výhodnější odehrát a tudíž může vést k velmi rozdílným strategiím.
Struktura hry je poměrně jednoduchá. V každém kole vás čekají small blind, big blind a souboj proti náhodně generovanému bossovi. Jak u small blind, tak big blind jde o překonání určitého skóre, které se s každým dalším kolem zvyšuje. Boss se pak odlišuje nějakou limitující schopností, například nemožnost zahrát postupku, kterou musíte obejít. Po poražení bosse se postupuje do dalšího kola s vyššími sázkami a těžším bossem. Takto je potřeba projít deset kol až do závěrečného vítězství.
Tak mám všechny výzvy splněny. Jokerless byla pro mě ta nejtěžší (a také nejméně zábavná). Golden Needle byla ale taky výživná... Sbohem Balatro, strávil jsem s tebou víc času, než jsem čekal :-)
Stanley
Vashek
IceCreamYouScream
Pro: Je to prostě poker...
Proti: ... ale občas trošku ilegální