Quest For Infamy je kombinací adventurních a RPG postupů, vycházející z tradice populární série Quest for Glory. Tentokrát však již nepůjde o ctnostnou záchranu světa, ale o obyčejné nastartování života a mimo jiné polepšení si ve své majetkové situaci. Jako nechvalně proslulý Roehm se vydáte zbavit své minulosti, na což je zapadlé městečko Volksville ideální destinací. V tomto, na první pohled klidném a ospalém, městě a přilehlém okolí je však daleko více možností a příležitostí, než by se mohlo na první pohled zdát.
Zprvu je třeba vybrat vhodné zaměření pro Roehma, a to z možností čítajících klasické zlodějské řemeslo, predispozice k magii u kouzelnického zaměření nebo preference ostřejšího stylu, jímž disponuje zbojnický um. Nechybí různé formy řešení úkolů, od využívání rozličných schopností po cestu soubojů. A to v ručně kresleném grafickém zpracování, kde nechybí desítky postav a ještě více lokací k prozkoumání.
@Isair (30.10.2023 16:51): Ja inak po tom klasickom fantasy siahnem tiež oveľa menej, než po sci-fi. Ono totiž to sci-fi nemá v sebe také veľké zlučovacie klišé, ako je Tolkien (elfovia a trpaslíci) alebo klasické germánske rozprávky. Samozrejme, sú populárne témy postapo alebo rôzne dystopické diktatúry, ale základné pravidlá toho sveta a okolnosti (Vs. fantasy "si hrdina, ktorý nás zachráni) sú rôznorodejšie a častokrát aj dospelejšie. A čím viac sa hry vyvíjajú, tým sú príbehy povedal by som menej naivné a tým pádom je ľahšie sa s postavami stotožniť. Ale to je len taký môj pocit. :) A inak v literatúre platí u mňa dosť silno, sci-fi knihy čítam a vyberám rôzne, ale fantasy skôr málo, lebo mi príde častokrát gýčovejšie.
Pro: výběr povolání, dabing, hudba
Proti: rpg prvky, souboje, ekonomika hry